اجتماعیاخبارایران و جهانبهداشت و سلامتویژهگزارش

شیوع موازی موج ششم کرونا و آنفولانزا، آمار تلفات را افزایش خواهد داد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: قبل از این‌که از پیک پنجم خارج شویم، بعضی از استان ها درگیر پیک ششم کرونا شده اند که رفسنجان هم از این قاعده مستثنی نیست. هفته های گذشته آمار مبتلایان به کرونا در رفسنجان سیر نزولی را در پیش گرفت و تا حدودی متوقف شده بود اما چند روزی است که شاهد افزایش موارد سرپایی و بستری های کرونا هستیم.

به گزارش شایوردنیوز، احمد جمالی زاده امروز صبح در جلسه شورای اداری شهرستان رفسنجان بیان کرد: پیش بینی شده است که آبان ماه درگیر پیک ششم کرونا شویم و در رفسنجان هم این اتفاق خواهد افتاد؛ اما به علت واکسیناسیون همگانی که از ۳ ماه گذشته انجام گرفته است، احتمال دارد که تلفات و عوارض کمتری خواهیم داشت.

وی با اشاره به این‌که امسال نگران شیوع بیماری آنفلوآنزا در کنار بیماری کرونا هستیم، افزود: این نگرانی وجود دارد که دوباره اپیدمی آنفولانزا شیوع پیدا کند‌؛ اگر مردم شیوه نامه ها و پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند، در کنار شیوع کرونا باید شاهد تلفات چند برابری در این فصل باشیم.

کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در رفسنجان

جمالی‌زاده عنوان کرد: در ماههای گذشته ۷۹ درصد رعایت پروتکل ها را داشتیم اما بر طبق بررسی های انجام گرفته، رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح شهرستان به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است، که این میزان رعایت پروتکل‌ها اصلا برای کنترل بیماری کرونا مناسب و کافی نیست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: بیشترین علت افزایش مبتلایان کرونا در روزهای اخیر به این علت است که تجمع ها در فضای بسته، بدون تهویه مناسب و عدم استفاده از ماسک صورت می گیرد که موارد ابتلا را افزایش داده است.

کارمندانی که واکسن دریافت نکرده اند، حق ورود به اداره را ندارند

وی تصریح کرد: کارمندانی که واکسن کرونا دریافت نکرده اند از شنبه اول آبان ماه حق ورود به اداره را ندارند و در صورت عدم دریافت واکسن باید هر سه روز یک‌بار تست منفی پی سی آر را ارائه دهند و همچنین بازاریان و اصنافی که واکسن تزریق نکرده اند حق فعالیت ندارند.

جمالی‌زاده با بیان این‌که به اندازه کافی و نیازمان واکسن موجود است و نگرانی در خصوص کمبود واکسن نداریم، خاطر نشان کرد: در رفسنجان ۵۹ درصد دُز اول و ۳۲ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند، که یک سوم جمعیت رفسنجان به طور کامل واکسن تزریق کرده اند و به طور کلی در جمعیت بالای ۱۸ سال، ۷۸ درصد و در جمعیت دانش آموزی که بین ۱۲ تا ۱۸ سال است، ۶۸ درصد یک نوبت واکسن دریافت کرده اند. حداقل دو هفته بعد از دریافت دُز دوم واکسن، ایمنی لازم ایجاد می شود که امیدواریم در یک ماه آینده در اکثر جمعیت رفسنجان، ایمنی لازم از لحاظ ویروس کرونا ایجاد شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی به واکسیناسیون اتباع خارجی در رفسنجان هم اشاره کرد و گفت: اوائل جمعیت اتباع افغانستانی چندان از واکسیناسیون استقبال نمی کردند که در ده روز گذشته اتباع خارجی هم برای دریافت واکسن کرونا مراجعه می کنند. اما درصدی از جمعیت بومی هم تمایل به تزریق واکسن ندارند و با پیگیری های که مراکز بهداشت هم انجام داده اند، این افراد هنوز واکسن شان را دریافت نکرده اند.

سلامت مردم بر بازگشایی اولویت دارد

جمالی‌زاده در ادامه اظهار کرد: هم اکنون واکسن سینوفارم برای سنین بالای ۱۸ سال موجود است، و واکسن پاستوکووک مخصوص دانش آموزان است که بر اساس پلتفرمی که ساخته شده است، یکی از بهترین واکسن هایی‌ست که سنین بین ۱۲ تا ۱۸ سال می توانند آن را دریافت کنند. قبل از این که بازگشایی مدارس انجام گیرد، دانش آموزان بایستی واکسن خود را دریافت کنند.

وی با بیان این‌که ما طرفدار بازگشایی مدارس و اصناف هستیم، خاطر نشان کرد: با اینکه بازگشایی ها انجام گرفته و فعالیت های اداری و اقتصادی آغاز شده است؛ اما نباید به قیمت جان و سلامت مردم باشد، زیرا سلامت مردم در اولویت است و بایستی مدنظر داشته باشیم که رعایت پروتکل‌ها بسیار مهم است و نظارت ها بایستی جدی گرفته شود. با اینکه بعضی کشورهای اروپایی و روسیه اولین کشورهایی بودند که واکسیناسیون همگانی کرونا را آغاز کردند، اما درگیر موج های جدید شدند و آمار مبتلایان و تلفات کرونا روند افزایشی داشته است و دوباره محدویت ها را اجراء کرده اند.

دکمه بازگشت به بالا