شرکت صنایع مس به رفسنجانیها فقط وعده میدهد/سهم رفسنجان را از اجرای پروژهها و اشتغال بدهید

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی از عملکرد شرکت مس در قبال مسئولیت های اجتماعی در رفسنجان انتقاد کرد و گفت: جاده ای در رابُر استان کرمان با حمایت مالی شرکت مس به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان احداث می شود، ما بخیل نیستیم، اما دلیل نمیشود راههای ما را هم درست نکنید. ما بخیل نیستیم که کارخانه در نقاط دیگر بزنید امّا تعدادی پروژه از جمله نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی و کارخانه تولید ماده شیمیایی در رفسنجان کلنگ احداث طرح ها چندین ماه است که به زمین زده شده امّا هنوز عملیات اجرایی آن ها آغاز نشده است.
به گزارش شایوردنیوز، حجت الاسلام حسین جلالی در جلسه شورای اداری شهرستان رفسنجان با انتقاد از عملکرد مدیران شرکت مس در قبال انجام پروژه ها در رفسنجان بیان کرد: این امر توجه بیشتر مدیران شرکت مس را در راستای توسعه متوازن و نگاه همه جانبه را می طلبد. این خبرهای خوشحالکننده و وعدهها فقط در حد حرف است، در صورتی میتوان خوشحال شد که تأثیر آن در سفرههای مردم دیده شود. مس باید به وظیفه اجتماعی خود در قبال مردم رفسنجان عمل کند.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی کارخانه جهان فولاد در سیرجان ِ استان کرمان موجب اشتغال بیکاران این منطقه شده است بیان کرد: این مجموعه با تکیه بر پشتوانه مالی صندوق بازنشستگی شرکت مس در قالب ۵ کارخانه اعم از کارخانه نورد، آهن اسفنجی و … در سیرجان و بردسیر ایجاد شد و این مجموعه در بورس ارزشی بالای ۲۳ هزار میلیارد تومان دارد، در حالی که ۴۹ درصد سهام جهان فولاد، سهم صندوق بازنشستگی مس است و بیشترین بازنشستهها در رفسنجان هستند که ضرورت دارد کارخانههایی هم در رفسنجان ایجاد کنند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی از کشف معدنی بزرگتر از معدن مس سرچشمه در رفسنجان خبر داد و گفت: معدنی بزرگتر از معدن مس سرچشمه با ذخایر و عیار بالا در رفسنجان کشف شده است که معضل بیکاری در این منطقه را کاهش خواهد داد. سعدمحمدی قول داد سال تا آینده یک نفر هم بیکار در رفسنجان وجود نداشته باشد، بنده هم با اعتماد به مدیر صنایع مس ایران این جمله را به عنوان یک سند می پذیرم که چنین قولی داده است و چنین آینده درخشانی در کنار ما وجود دارد؛ اما چرا ما هیچوقت نمیتوانیم به درستی از این سرمایه استفاده کنیم.
جلالی افزود: اگر قرار باشد معدن دیگری فعال شود و فقط دود و آلایندگیاش برای مردم رفسنجان باشد و سودش جای دیگر برود، عدالت نیست.
وی خاطر نشان کرد: طبق نقشه های ماهواره ای، مجتمع مس سرچشمه رفسنجان یکی از ۳ منطقه آلاینده بر روی کره زمین است، علاوه بر آن وجود آرسنیک موجود بیش از حد استاندارد در آب این شهرستان و تعداد زیادی جوان بیکار، معضلاتی است که مسئولان باید برای رفع آن ها تدابیری بیندیشند.
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با حفاری معدن کشف شده با عیار و ذخیره بالاتر از معدن مس سرچشمه، دغدغه بیکاری مردم این منطقه به صفر کاهش پیدا می کند که خبری مسرت بخش و خوشحال کننده برای جذب نیروهای بومی رفسنجان است.
جلالی خاطرنشان کرد: متأسفانه در ادارات «نه گفتن» را یاد گرفتیم، در صورتی که میتوان مدیریت، خلاقیت و تدبیر بهخرج داد که در ادارات صف تشکیل نشود و پروندهها و نامهها روی هم انباشته نشود و کار مردم راه بیفتد.