اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانسیاسیشهری و رفاهیویژهکشاورزی و پستهگزارش

مردم سه‌قریه شمس‌آباد نوق آشوب‌گر نیستند/ روستائیان از نماینده رفسنجان در مجلس دلخورند

بیش از یک هفته است که اهالی منطقه سه قریه شمس آباد نوق در مکان امام زاده سید جلال الدین و مکان‌های عمومی روستا تجمع کرده اند، و همچنین روزهای گذشته هم تجمع اعتراضی خود را مقابل فرمانداری رفسنجان ادامه دادند تا مسئولان حرف‌های آن‌ها را بشنوند.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، اهالی روستای شمس آباد و نعمت آباد نوق درخواست رسیدگی به مشکلات آب منطقه را دارند و با برگزاری تجمع‌های اعتراض آمیز خواستار عدم انتقال آب به روستاهای مجاور هستند، زیرا معتقدند که انتقال آب به اراضی کشاورزی آسیب می رساند و درختان پسته را خشک خواهد کرد.

در طی این چند روز که مردم این منطقه تجمع داشتند، فقط فرماندار رفسنجان پنج شنبه هفته گذشته در بین مردم حاضر می شود و به آن ها قول می دهد که انتقال آب هیچ مشکلی برای منطقه به وجود نخواهد آورد و اظهار کرده که تمامی نقشه ها، نقاط، منابع، لوله کشی و اتصالات این پروژه موجود است، و از دهیاران و شوراهای منطقه درخواست کرده که اهالی منطقه را از پروژه ای که در دست اقدام است، بدرستی و با مدارک معتبر آگاه کنند، اما باز هم این صحبت ها، مردم را آرام نکرده است.

ما آشوب‌گر نیستیم/عکس نماینده را فقط دیده‌ام

یکی از اهالی منطقه که پیرمردی تقریبا ۷۰ ساله است، می گوید: من تا به حال فرماندار و بخشدار را در این منطقه ندیده ام، حتی نمی دانم نماینده کیست، فقط می دانم روحانی است و عکسش را بر روی پوسترهای تبلیغاتی اش دیده ام و گله مند هستیم. این موضوع آب را چقدر بزرگ کرده اید، آیا نباید با مردم و کشاورزان مشورت می کردید؟ حداقل با شورای روستا مشورت می شد، آیا خواسته نابحقی است؟ چرا به مردم احترام گذاشته نشد و چرا مردم دیده نشدند؟

وی با اشاره به این‌که اغلب اهالی روستا کشاورز هستند و از این راه کسب درآمد می کنند و جوانان بیکار زیادی دارد، بیان می کند: وام های اشتغالزایی که قول آن را می دهید، نباید شامل روستایان شود؟ کارآفرینان بزرگی در این منطقه داریم. انتقال آب را آنقدر بزرگ کردید که ما را وحشی جلوه دادید، ما گله مندیم؟ آیا حفر این چاه برای ما ضرر دارد یا نه؟ چرا نظر کارشناسان را حداقل به شورای روستا ارائه ندادید؟ شنیده ایم همه شوراهای منطقه از اسماعیل آباد تا کمال آباد در جلسه خصوصی در فرمانداری حضور داشتند، اما شورای ما بی خبر است. اگر شورای این منطقه به عنوان نماینده ما نتواند در جلسات فرمانداری شرکت کند، ما بیائیم. ما هم که می گوئید اخلال‌گر هستیم! ما آشوب‌گر و اخلال‌گر نیستیم.

یکی از اهالی منطقه با بیان این‌که مردم شعارهایی به مانند ما تابع حق هستیم، ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند، الله اکبر را سر می دهند، پس چطور این مردم زحمت‌کش و کشاورزان سختکوش آشوب‌گر هستند؟ و در ادامه اضافه می کند: قبلا قرار بود چاه در منطقه دیگری حفر شود، حتی جلسات متعددی با مسئولان گرفته شد اما یکباره تصمیم عوض شد. قرار بود چند حلقه چاه در مناطق مختلف حفر شود تا آب مجتمع آب‌رسانی منطقه شرقی رفسنجان را تأمین کند. ما اهالی شمس آباد آدم های باگذشتی هستیم و سهم این منطقه بیشتر از دو حلقه چاه نیست.

مردم از نماینده دلخور هستند

باید توجه داشت که آرام کردن مردم با قدرت و نیروی قهریه و زور اتفاق نخواهد افتاد، باید با صحبت های کارشناسی شده و منطق جلو رفت و به مردم اطمینان داد که آیا انتقال آب مشکلی برای اراضی کشاورزی ایجاد خواهد کرد یا نه؟ باید به مردم حق داد که نگران تنها سرمایه زندگی شان باشند، دسترنجی که دهه هاست به پای آن زحمت کشیده اند تا به ثمر بنشیند و نمی توانند بنشینند که در این شرایط کم آبی و کم بارانی و کاهش آب سفره‌ های زیرزمینی شاهد خشک شدن درختان پسته باشند.

یکی دیگر از اهالی منطقه شمس آباد نوق می گوید: آقای انارکی نماینده پیشین رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی واقعا به مردم این منطقه خدمت کرد، و آقای جلالی هم طرفداران خود را در این منطقه دارد اما گفته بنده کاری به مردم شمس آباد ندارم و با کارهایی که جناب نماینده می کند، مردم دلخور شده اند. مردم شمس آباد بسیار بامعرفت هستند.

وی عنوان می کند: حجم حفر چاه ها در دیگر مناطق نوق بسیار بالاست و درختان پسته بسیاری کاشته شد و وضعیت مالی خوب کشاورزان آن مناطق اصلا با کشاورزان این منطقه قابل مقایسه نیست. اوائل مجوز حفر یک حلقه چاه به این منطقه داده شد به شرط این‌که یونجه و گندم کاشته شود که بعد پسته کاری شد، شمس آباد به مانند دیگر مناطق نوق امکانات ندارد و کمتر به این منطقه رسیدگی شده است. یک حلقه چاه و ۵۰۰ خرده مالک که تمامی سرمایه شان همین باغات پسته است.

این صحبت‌ها تنها گوشه ای از حرف‌های مردم است، آن‌ها انتظار دارند که مسئولان به حرف ها و خواسته های آن‌ها گوش دهند و از راه منطقی و اقدامات کارشناسی شده این مشکل را حل کنند، نه این‌که نماینده به آن‌ها بگوید بنده کاری با شما ندارم و بر طبل اختلافات بین دو منطقه بکوبد و آتش تشنج و درگیری ها را شعله ورتر کند و مطالبات مردم را به دالان تودرتوی اختلافات سیاسی و جناح بازی سوق دهد.

کشاورزان و روستایان انتظار دارند که جلالی نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با مردم ملاقات های پی در پی داشته باشد، نه این‌که فقط زمان انتخابات برای جمع کردن رأی به روستاها برود و به آن‌ها قول انجام هر کاری بدهد، البته دیگر مسئولان شهرستان، بخشدار، مدیران سازمان‌های آب و برق، جاده و….هم باید ملاقات های مردمی را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهند و تا حدودی از پشت میز دفاترشان فاصله بگیرند و رودرو با مشکلات مردم آشنا شوند!

اما آنچه در این میان مهم و ضروری می رسد، آرام کردن اهالی این منطقه است، و مسئولان باید گوش شنوا باشند و پای حرف ها و دردل های مردم بنشینند تا صحبت ها و فریادهای آن‌ها سر از شبکه های خارجی در نیاورد، که گمان کنند کسی به حرف‌های آن ها توجه نمی کند. همانطور که هم اکنون فیلم های تجمع های اعتراض آمیز مردم این منطقه از شبکه های فارسی زبان پخش می شود.

دکمه بازگشت به بالا