اجتماعیاخبارایران و جهانفرهنگی و هنریویژهگزارش

سردرگمی نماینده رفسنجان و انار در پاسخ به سؤالات دانشجویان/ انتصابات دوستانه در وقت اضافه

یکی از دانشجویان با انتقاد شدید از راه اندازی دفتر نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی بیان می کند: «جنابعالی در یک نهاد دولتی دفترتان را راه اندازی کرده اید، در حالی‌که به کانون تشکل های دانشجویی یک اتاق هم نمی دهند که در آن‌جا مستقر شوند و جلسات خود را در نمازخانه برگزار می کنند.»

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، چندی پیش دفتر بسیج دانشجویی رفسنجان با حجت الاسلام جلالی نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی جلسه ای برگزار کرد تا دانشجویان در خصوص مسائل و مشکلات و همچنین اقدامات و پیگیری های نماینده در حوزه شهرستان رفسنجان و انار سؤالات خود را بپرسند تا شفاف سازی صورت گیرد. در این جلسه دانشجویان دانشگاه های رفسنجان که عموما از بسیج دانشجویی دانشگاه ها بودند سؤالات خود را در حوزه های انتقال آب به روستای مهدی آباد نوق، حق آلایندگی، تغییر مدیران مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، تخصص نداشتن بعضی از مدیران، شفاف سازی منابع مالی باشگاه مس، توسعه خطوط ریلی، شفافیت آراء و حقوق نمایندگان، دانشگاه نرجس و فرهنگیان، بی اعتنایی به نیروهای بومی و افراد متخصص و کارآمد، انتصاب دوستان و مدیران دفتر نماینده در مناصب گوناگون، سرمایه گذاری افراد مسئله دار، جاده‌سازی، رأی جمع کردن برای یک کاندیدای ریاست‌ جمهوری، مواضع نماینده در خصوص مسائل کشوری بدون تفکر و اندیشه و… پرسیدند و خواستار توضیح در خصوص این مسائل شدند.

در ابتدای جلسه هنگامی که نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با سؤالات دانشجویان روبرو می شود، چندین بار صحبت های دانشجویان را قطع کرده و می گوید: «سؤالاتی که در حوزه وظیفه من نیست، پاسخ نمی دهم، مدیر فلان شرکت و اداره تغییر می کند، ربطی به من ندارد. آن‌چه در حوزه استحفاظی بنده است، پاسخ می دهم و فقط وظیفه ام قانون گذاری و نظارت است. من در خصوص مس و… هیچ جا قول نداده ام! بنده فرصت ندارم و فقط می توانم تا یک ساعت دیگر در جلسه حضور داشته باشم.»

در این جلسه یکی از دانشجویان دختر با انتقاد شدید از نماینده می گوید: «آقای نماینده تنها مسئولی هستید که می توانید در همه حوزه ها ورود کنید. قبل از انتخابات و زمانی که می خواستید رأی جمع کنید ،سرتا پا گوش بودید و قول می دادید ولی اکنون در این جلسه یا با فرد کناری تان صحبت می کنید و یا اصلا برایتان حرف های ما مهم نیست!»

یکی از دانشجویان با انتقاد شدید از راه اندازی دفتر نماینده در دانشگاه علوم پزشکی بیان می کند: «جنابعالی در یک نهاد دولتی دفترتان را راه اندازی کرده اید، در حالی‌که به کانون تشکل های دانشجویی یک اتاق هم نمی دهند که در آن‌جا مستقر شوند و جلسات خود را در نمازخانه برگزار می کنند.»

فلان رئیس از دوستانم است!

دانشجویی دیگر با انتقاد از انتصاب دوستان و افراد نزدیک به نماینده در منطقه ویژه، دانشگاه آزاد و علوم پزشکی و.. این سؤال را مطرح می کند که استدلال و دلیل این انتصابات چیست؟
نماینده در پاسخ به دانشجویان می گوید: «نصب و عزل ها را تا این اندازه قبول ندارم. با شاهرخی محمدی رفیق هستم و سال‌هاست که با وی رفت و آمد دارم، این دلیل نمی شود که بنده وی را معرفی کرده ام. در خصوص منطقه ویژه هم من از آقای آرمان حسنی سؤال کردم که آیا آقای بهرامشاهی واجد شرایط است؟ ایشان گفتند کارمند مس هستند و از نیروهای خوب ما است.»

اما دانشجویان از این پاسخ ها قانع نشدند و گفتند که در خصوص بعضی از انتصاب ها سند و مدرک دارند که نماینده به طور مستقیم دخالت کرده است.

هر چند در این نشست حجت الاسلام جلالی نماینده رفسنجان و انار مسائل کشوری را به مانند طرح جمعیت خانواده، شفافیت‌سازی آراء نمایندگان، شرکت های خودروسازی و… را به خوبی توضیح می دهد اما سعی می کند که از پاسخ به سؤالاتی که در زمینه مسائل شهرستان است، شانه خالی کند و از جواب دادن طفره می رود اما وقتی که نماینده با تحکم و انتقاد شدید دانشجویان روبرو می شود، راضی می شود که بعضی از مسائل و مشکلات شهرستان را باز کند و پاسخ سؤالات دانشجویان را بدهد، اما از بعضی سؤالات هم بدون اینکه پاسخ قانع کننده ای بدهد، گذرا رد می شود.

نکته قابل تأمل نشست دانشجویان با نماینده این بود، که تعدادی از دانشجویان حاضر در جلسه از حامیان و مبلغان جلالی در دوران انتخابات بودند و اکنون از منتقدان عملکرد وی و مطالبه گر در حوزه انتخاباتی اش هستند.

در این جلسه بارها دانشجویان تکرار می کردند که به عملکرد نماینده در این یک سال و چند ماه با دید و غرض ورزی سیاسی نگاه نکرده اند و به عنوان نماینده ای کوچک از جامعه شهرستان رفسنجان بحث مطالبه گری را دارند تا مسائل و موضوعاتی در شهرستان شفاف سازی شود و بعضی از مسائل که به پیگیری بیشتری نیاز دارند، با مطالبه دانشجویان، نماینده تمامی ظرفیت خود را بگذارد تا این مشکلات رفع شود.

به هر حال این افق بسیار روشنی است که دانشجویان و قشر دانشگاهی رویه مطالبه گری را در پیش گرفته اند، اما این امید می رود که مطالبه گری دانشجویان گسترش پیدا کرده و مسئولانی را به مانند شهردار، فرماندار و… را هم با همین نگاه مورد سؤال قرار داده و از آن ها هم مطالبه گری کرده و عملکرد مسئولان را زیر ذره بین قرار دهند و در این زمینه فراجناحی عمل کرده و همه مسائل شهرستان را رصد کنند.

این گزارش چهارشنبه اول دی ماه در شماره ۱۶۷ هفته نامه شایورد به چاپ رسیده است.

دکمه بازگشت به بالا