اجتماعیاخبارایران و جهانسیاسیشهری و رفاهیفرهنگی و هنریویژهگزارش

روی ناخوش شهرداری رفسنجان با اجرای برنامه‌ای غیراخلاقی/ کنسرت و سکوت معنادار منتقدین شورای پنجم

جمعه شب در مجموعه روباز موزه ریاست جمهوری، ویژه برنامه و جشن اعیاد شعبانیه در آستانه ولادت حضرت علی اکبر و میلاد منجی بشریت با عنوان «روی خوش آرامش» برگزار شد. اما نه این جشن در شأن و منزلت آقا امام زمان بود، و نه اتفاقاتی که در حین برگزاری جشن رخ داد در جایگاه فضای انقلابی مسئولان شهر بود.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز/یادداشت/بیش از این در دوره شورای قبل در مکان موزه ریاست جمهوری، جشن هایی با عنوان «جشن همدلی» برگزار شد. این جشن ها بعد از چند دوره برگزاری، تعطیل شدند، با این بهانه که برگزارکنندکان این جشن ها به مسائل شرعی واقف نبوده اند و مجلس لهو و لعب برگزار شده، و بدحجابی، رفتارهای غیراخلاقی و خارج از عرف و شرع و… .در حین برگزاری جشن ها اتفاق افتاده است، و حتی مخالفان این ادعا را مطرح کردند که مجموعه ورزشی روباز ریاست جمهوری از لحاظ وسعت و پراکندگی فضا و وجود درختان و.. مکان مناسبی برای اجرای کنسرت ها در شب نیست و نمی توان بدرستی مراسم را تحت کنترل درآورد، و بالاخره جشن ها با برخورد شدید با برگزارکنندکان تعطیل شدند. حال بگذریم که این جشن ها با حضور خوانندگان مجوزدار برگزار شدند و از حرف های سخیف و خارج از عرف در آن‌ها خبری نبود.

اما اکنون شورای ششم و شهرداری رفسنجان در دوره جدید با شعار انقلابی‌گری با همان سبک و سیاق، جشنی را برگزار کرده اند که این سوال را در ذهن متبادر می شود که چه اتفاقی افتاده است، که جشن های دوره قبل مصداق ابتذال بودند اما در این دوره اجرای هر برنامه و جشنی مجاز است. آیا سیاست ها و سیاست‌گذاری ها و برنامه ریزی های فرهنگی در شهر رفسنجان فرق کرده است؟ و آیا مردم در دوره ای خاص باید چوب سیاست‌زدگی و عقده‌ گشایی افرادی را بخورند که حتی جشن و شادی مردم را هم وارد بازی های سیاسی خود می کنند؟

جشن روی خوش آرامش از چند جهت قابل نقد شدید است، این جشن هرچند در فضای باز برگزار شد، اما در شرایط کرونایی چندین هزار نفر (مختلط) با جمعیت فشرده، شانه به شانه هم نشسته و عده ای هم که ماسک نزده بودند و بدین گونه جان مردم در معرض خطر قرار گرفت. این در حالی است که دوباره شهرستان رفسنجان از وضعیت نارنجی به وضعیت قرمز کرونایی تغییر رنگ داد. ستاد کرونا بر چه اساسی به این جشن مجوز داده است؟

در این جشن علاوه بر آن حرکات ناموزون و کشف حجابی که آقایان در دوره قبل نقد داشتند، آهنگ های نه چندان مناسب و غیرمجاز با لب خوانی و حرف های بی ادبانه و طنزهای سخیف حسن ریوندی کمدین، فضای فرهنگی جشن را زیر سوال برده است و حتی اجرای برنامه های مناسبتی و مذهبی هم نتوانست بار مثبت جشن را افزایش دهد. قرار نیست که برای خنداندن مردم هر طنز و حرفی گفته شود تا به طور رسمی برگزارکنندگان فرهنگی آنچه که ضدفرهنگ و غیراخلاقی است را به مخاطبین ارائه دهند و هنجارشکنی کنند. آیا تیم برگزارکننده، کمیسیون فرهنگی شورای شهر، روابط عمومی و معاونت فرهنگی شهرداری رفسنجان و.. نمی توانست بیش از شروع مراسم، اوضاع را تا حدودی تحت کنترل درآورده و تیم مجری را از برخی احوالات روشن کند و اینکه هر آهنگی اجازه اجراء ندارد، و آقایان به مجریان بفهمانند که هر جمله و حرف خارج از عرف و سخیفی نباید بر زبان جاری شود.

جشن روی خوش آرامش شهرداری رفسنجان و به استناد نقادان دیروز هیچ اتفاق و برنامه ای کمتر از جشن های همدلی شورای پنجم نداشت بلکه اتفاقات اضافه تری هم رخ داد. اما اینکه چرا عده ای ساکت نشسته اند، و حرفی از این رفتارهای هنجارشکنانه، غیرمتعارف و غیرفرهنگی به میان نمی آورند، جای سوال دارد. هیچ کس با شادی و جشن مخالف نیست تا جایی که امام جمعه رفسنجان همان روز غیرمستقیم هشدار داده بود: «در رابطه با جشن‌های میلاد علی اکبر و امام زمان سعی کنید هنجارشکنی نکنید، جلو هنجارشکنی گرفته شود، ما نمی گوئیم جشن نباشد، شادی نباشد. شادی و جشن باشد اما جشن و شادی همراه با گناه و هنجارشکنی و نافرمانی خدای متعال نباشد.»

اما یک نکته را باید متذکر شد، کهنوجی شهردار رفسنجان باید بداند که با برگزاری چنین جشن های غیرمتعارفی به قول منتقدین پیشین (رسانه ها و مخالفین شورای قبل) نمی تواند محبوبیت شورا و شهردار وقت را بدست آورد. برگزاری جشن های همدلی در دوره شورای قبل فقط یک گزینه بود، بلکه محبوبیت شورای پنجم به خاطر اجرای نسبی پروژه هاییست که توانست سرزندگی، شادی و نشاط را برای شهروندان به ارمغان بیآورد و شهر را برای مردم رفسنجان تا حدودی قابل زندگی کند و به شهر هویت و سرزندگی بدهد. این در حالیست که بعضی از این پروژه ها به بهانه های مختلف در این دوره تعطیل شده اند و کهنوجی شعارگرایی را جایگزین عمل‌گرایی کرده است و شاید نقشه دیگری در ذهن دارد و نشستن بر کرسی دیگری را به جای خدمت رسانی به شهر و مردم در سر دارد و می خواهد با هر برنامه ای مردم را سرگرم کند !!

نویسنده: فاطمه ملایی/سردبیر

دکمه بازگشت به بالا