آئین نکوداشت مرحوم نعمتاللهزاده ماهانی برگزار شد/نامی که با خدمات بهداشتی و روزنامهنگاری ماندگار شد
آئین نکوداشت زندهیاد حاج سیدمهدی نعمتالله زاده ماهانی روزنامه نگار فقید کرمانی و مؤسس نشریه استقامت در فرهنگسرای مس شهر رفسنجان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، امروز عصر آئین نکوداشت مرد فرهیخته و فرهنگ دوست، روزنامه نگار پیشکسوت و مؤسس نشریه استقامت استان کرمان، مرحوم حاج سید مهدی نعمت الله زاده ماهانی در فرهنگسرای مس (خانه دنیوی وی) با حضور خانواده وی، آقای لطیف کار سردبیر نشریه استقامت کرمان، روزنامه نگاران، ادبا، جمعی از مسئولان و مدیران مجتمع مس سرچشمه و پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر رفسنجان، خبرنگاران، فرهیختگان، نویسندگان در فرهنگسرای مس شهر رفسنجان برگزار شد، که در این مراسم از خانواده زنده یاد نعمت الله زاده ماهانی قدردانی شد.
وقف فرهنگی خانواده مرحوم نعمت الله زاده ماهانی را ارج می نهیم
مدیر روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم نعمت الله زاده ماهانی گفت: مرحوم نعمت الله زاده، منزلشان را در اختیار مجتمع مس قرار دادند، و این مکان هم اکنون به عنوان فرهنگسرا فعال است و فعالیت های فرهنگی و آموزشی در این مکان صورت می گیرد، و وقف فرهنگی و بسیار ارزشمندی انجام گرفته است، که این کار نیت پاک و دل بزرگی می خواهد که در اینجا از فرزندان و خانواده مرحوم نعمت الله زاده از طرف خانواده بزرگ صنعت مس تشکر و قدردانی می کنیم.
روح الله ابولهادی بیان کرد: فرهنگسرای مس شهر رفسنجان به خاطر شرایط دوران کرونا نیمه تعطیل بود، زیرا حضور فیزیکی افراد مقدور نبود و آموزش ها تعطیل شده بود. اما یک سال است که فرهنگسرا به طور مستمر کار می کند که به خانواد مرحوم نعمت الله زاده این نوید را می دهیم که ثمرات این اتفاق خوب را در آینده خواهند دید.
وی افزود: مراسم نکوداشت این خیر و روزنامه نگار در فضایی خودمانی برگزار شد تا این محفل صمیمی و خانوادگی باشد و خانواده مرحوم در اینجا گرد هم آمده تا خاطرات دوران عیدنوروز دوباره برای آنها تداعی شود.
از خدمات بهداشتی تا روزنامه نگاری
مرحوم حاج سیدمهدی نعمت الله زاده ماهانی اول مهرماه ۱۲۹۹ مصادف با روز میلاد مسعود حضرت ولیعصر (عج) در ماهان به دنیا آمد. پدر ایشان مرحوم حاج سید جعفر و مادرشان بی بی زهرا بیگم بود. تحصیلات ابتدایی خود را در ماهان و تحصیلات نیمه تمام متوسطه را در کرمان به پایان رساند. پس از طی یک دوره کوتاه آموزش در سال ۱۳۱۷ به استخدام وزارت بهداری وقت درآمد.
دوران خدمت او همزمان با سال های پردرد و محنت جنگ و شیوع بیماری های مختلف در مناطق مختلف استان بخصوص روستاها بود. تلاش پیگیر مرحوم ماهانی در ریشه کنی مالاریا و کمک به ارتقاء سطح بهداشت روستاها زبانزد خاص و عام بود.
سال ۱۳۳۱ مجوز انتشار نشریه نور عرفان را دریافت کرد و به جدیت به کار روزنامه نگاری مشغول شد. سال ۱۳۴۷ بازنشسته شد و در سیرجان و رفسنجان به کشاورزی پرداخت.
پس از سال ها خدمت در نقاط مختلف استان در نهایت سال ۱۳۵۳ در رفسنجان ساکن و تا پایان عمر در شهر رفسنجان اقامت داشت.
با آغاز جنگ تحمیلی به عنوان نیروی بسیجی داوطلبانه به جبهه ها رفت و با تجربیاتی که داشت در این مدت به مجروحین جنگ کمک کرد. در جریان همین ماموریت های داوطلبانه مورد اصابت ترکش قرار گرفت. سال ۱۳۸۱ با توجه به توقیف و تعطیلی نور عرفان در سال های بعد از کودتا، مجوز انتشار نشریه استقامت را دریافت کرد که تا آخرین لحظات عمرشان به عنوان مشاور و راهنما در انتشار نشریه کمک می کرد.
از مرحوم حاج سید مهدی نعمت الله زاده دوازده فرزند و بیش از شصت نوه و نبیره باقی مانده است. همسر ایشان زنده یاد بانو حاجیه بی بی نرجس دیانتی در سال ۱۳۹۱ در رفسنجان درگذشت. مرحوم نعمت الله زاده در شامگاه پنجشنبه ۱۶ فروردینماه ۱۳۹۷ دارفانی را وداع گفت.
مرحوم نعمت الله زاده ماهانی آخرین بازمانده نسل روزنامه نگاران دهه سی و کهنسال ترین روزنامه نگار کشور بود.
خانواده مرحوم نعمت الله زاده ماهانی، خانه پدری خود را در سال ۹۸ به روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه واگذار کردند تا در آن فعالیت های فرهنگی و هنری اجرا شود. در این فرهنگسرا کلاس های هنری و موسیقی، نقاشی و … برای فرزندان و خانواده مجموعه مجتمع مس سرچشمه برگزار می شود.
عکاس: بهرخ امیری