راهاندازی دفتر ثبت ملی آثار در منطقه رفسنجان، انار و شهربابک

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان از راه اندازی دفتر ثبت ملی آثار در
منطقه شمال غرب (رفسنجان، انار و شهربابک) خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، فریدون فعالی بیان کرد: ۶ دفتر ثبت ملی آثار در استان با توجه به تعدد آثار در حوزههای منقول و غیرمنقول، طبیعی و ناملموس در منطقه شمال (کوهبنان، زرند و راور)، منطقه جنوب (جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، قلعهگنج و فاریاب)، منطقه شرق (بم، نرماشیر، فهرج و ریگان) و منطقه شمال غرب(رفسنجان، انار و شهربابک) و منطقه غرب (سیرجان، رابر، بافت و ارزوییه) و منطقه کرمان راهاندازی شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان افزود: با توجه به تعدد آثار در حوزههای مختلف آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی- فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیای تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطههای طبیعی_تاریخی، پدیدهها و نمونههای ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاهها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیینهای معنوی و فرهنگی، آواها و مهارتها و شیوههای پخت غذاهای سنتی و…) راهاندازی دفاتر مذکور در سطح استان از ضروریات است.
وی اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای شهرستانها و پهناوری جغرافیایی استان کرمان وجود تنها یک حوزه در کرمان برای ثبت ملی آثار تاریخی کافی نیست و لازم است هر حوزه به صورت جداگانه آثار تاریخی حائر شرایط را شناسایی و مورد بررسی قرار دهد و سپس پرونده آنها به مرکز استان کرمان ارسال شود.
فعالی ادامه داد: آثار ارسالی به دفتر منطقه کرمان، مورد مطالعه و بررسی دوباره قرار خواهند گرفت و در نهایت به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ارسال میشوند.
گفتنی است، بیش از این با حکم مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، حسن حسینی رئیس میراث فرهنگی رفسنجان با حفظ سمت به عنوان مدیر ثبت منطقه شمال غرب استان (شامل شهرستانهای رفسنجان، انار و شهربابک) منصوب شد. بررسی و شناسایی ظرفیت ها و ثبت ملی ابنیه تاریخی، مواریث ناملموس، آثار طبیعی و صنایع دستی این مناطق از وظایف محوله به دفتر ثبت ملی است.
حسینی دانش آموخته رشته مرمت بناهای تاریخی و دارای ۲۰ سال سابقه فعالیت در حوزه های مختلف میراث، گردشگری و صنایع دستی در شهرستان های رفسنجان، انار و میبد استان یزد است.