پروژه شفافیت در شورای شهر رفسنجان نیمهکاره رها شد/خبرنگاران باز پشت درهای بسته شورا ماندند
به قلم: فاطمه ملایی/روزنامهنگار
تقریبا ۹ ماه از آغاز به کار شورای ششم شهر رفسنجان می گذرد اما این شورا هم به مانند شورای پنجم از خبرنگاران برای حضور در جلسات علنی شورای شهر دعوت نمی کند و درب شورا را به روی خبرنگاران بسته است.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز/ یادداشت/رحیمی رئیس شورای شهر رفسنجان ۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ در جلسه هم اندیشی با بانوان خبرنگار از حضور خبرنگاران در جلسات شورای شهر خبر داد و گفت: «حضور خبرنگاران در جلسات شورای شهر بلامانع است، شورای شهر موارد پنهانی برای مردم ندارد و کاملا شفاف عملکردمان را بیان خواهیم کرد و از هفته آینده خبرنگاران رفسنجانی می توانند در جلسات شورای شهر شرکت کنند.» اما بعد از این وعده رئیس شورای شهر رفسنجان، فقط چند خبرنگار در دو جلسه علنی شورای شهر حضور پیدا کردند و بعد از آن در ده جلسه بعدی شورا دیگر از خبرنگاران دعوت نشد.
شنیده ها حاکی از این است که شهردار و اعضای شورای شهر رفسنجان برعلیه حضور خبرنگاران در جلسات علنی جبهه گیری کرده و به نوعی حضورشان را در جلسات علنی شورا مانعی برای بیان برخی حرف ها و تصمیمگیری ها دانسته اند و گفته شده که نمی توانند در حضور خبرنگاران هر حرفی را بزنند و تصمیمات قاطعی بگیرند، زیرا درز هر حرف و تصمیمی ممکن است، واکنش مردم را در پی داشته باشد.
اینکه اعضای شورای شهر و شهردار تصمیم گرفته اند، درب شورا را دوباره به روی خبرنگاران ببندند، به حتم این تصمیم و سیاست غلط هیچ کمکی نمی کند که آنها بتوانند تصمیمات بهتری بگیرند، بلکه در این میان اعتماد مردم را هم از دست خواهند داد و ابهامات و پچ پچ های بیشتری در خصوص رفتار و عملکرد شورا در میان افکار عمومی شکل خواهد گرفت و این سؤالات در اذهان و افکار عمومی شکل خواهد گرفت که مشخص نیست در شورای شهر چه خبر است و چه تصمیماتی برای شهر گرفته می شود که مردم نباید از آن باخبر شوند؟! آیا زد و بندهایی در حال شکلگیریست؟
هر چند طبق روال معمول برخی جلسات و کمیسیون های شورای شهر غیرعلنی برگزار می شود، که بر اساس قانون در این مواقع خبرنگاران حق ورود به جلسات را ندارند؛ وگرنه وقتی جلسات علنی برگزار می شود قطعا خبرنگاران باید به عنوان نمایندگان مردم در جلسه علنی حضور داشته باشند و دعوت نکردن از خبرنگاران هیچ توجیه منطقی ندارد؛ در حالیکه در اکثر شهرهای کشور، درب شورای شهر به روی خبرنگاران و حتی مردم باز است و آنها می توانند در جلسات علنی شرکت کنند.
یکی از پیامدها و عملکردهایی که شورای شهر رفسنجان را ضعیفتر می کند، عدم اطلاع رسانی تصمیم های شوراست، که مردم را نسبت به شورا بدبین و بی اعتماد خواهد کرد. شورایی که شعار مردمی بودن و انقلابیگری را یدک می کشد و داعیه شفافسازی امور شهر و عملکرد شهرداری را دارد. اینکه خبرها به واسطه روابط عمومی شورا و گزینشی به اطلاع مردم برسد، به حتم اسم این روش را نمی توان شفافسازی و اطلاع رسانی دقیق گذاشت.
اعضای شورای شهر و شهردار رفسنجان باید این نکته را مدنظر داشته باشند، حضور خبرنگاران در جلسات به هیچ وجه مانعی برای شورا نیست و دست آنها را نخواهد بست بلکه سبب می شود اعضای شورای شهر با دقت و ریزبینی بیشتری در خصوص طرح ها، پروژه ها، مصوبات، برنامه ها و… تصمیم بگیرند و از آن سو تصمیمات و مصوبات شورا را به واسطه خبرنگاران به صورت شفاف منعکس کرده و به سمع و نظر مردم برسانند تا اعتمادسازی دو جانبه شکل گیرد.
حال این سوالات مطرح می شود که چرا جلسات شورای اسلامی شهر رفسنجان نباید علنی برگزار شود و چرا مردم نباید از تصمیمگیری ها و مصوبات شورای شهر که رابطه مستقیم با آسایش و رفاه، زندگی اجتماعی و مراودات و تعاملات آنها دارد، اطلاع پیدا کنند؟