اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانویژهگزارش

انقلاب صنعتی چهارم در حوزه معادن ضروری است/کرمان در شاخص‌های توسعه پایدار رتبه‌های خوبی ندارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: استان کرمان بهشت معادن کشور است و ۸۰ درصد ذخایر معدنی استان، مس و آهن است، و از طرفی توسعه نامتوازن وجود دارد. تمرکز اصلی معادن در دو، سه شهرستان متمرکز شده و علی‌رغم ذخایر قابل توجهی که هست، در حوزه اکتشاف برای جنوب استان کاری انجام نشده است.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، سیدمهدی طبیب زاده در «سمپوزیوم توسعه همکاری های دانش بنیان و ارزش آفرین صنعت مس و دانشگاه» در شهر سرچشمه رفسنجان با بیان این‌که استان کرمان در شاخص های توسعه پایدار رتبه های خوبی ندارد، عنوان کرد: باید پاسخ این بحث را به طور جدی پیدا کرد، اگر با همین استخراج در حوزه معادن پیش برویم و از آن طرف آب کشاورزی هم در سال های آینده از دسترس‌مان خارج می شود، چه سرنوشتی در پیش خواهیم داشت؟ و این‌که اگر در آینده معادن نباشند، فرزندان‌مان چگونه زندگی خواهند کرد؟ اگر بخواهیم آینده تضمین شده ای داشته باشیم باید به منابع توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه در استان در حوزه معادن توسعه نامتوازن وجود دارد و بهره‌وری پائین است، افزود: عدم تشکیل زنجیره ارزش یکی از مشکلات پیش‌رو است. بایستی بهره وری را افزایش داده و با وجود شرکت های دانش بنیان در معدن اتفاقات بزرگی رخ خواهد داد و انقلاب صنعتی چهارم در حوزه معدن لازم است. شرکت های بزرگی که از علم و دانش شرکت های دانش بنیان بهره گرفته اند، بهره وری بیشتری داشته اند و از آن سو انرژی کمتری استفاده کرده اند.

طبیب زاده با اشاره به این‌که هوش مصنوعی، رباتیک، اینترنت اشیاء و اتوماسیون در حوزه فناوری معادن بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: به برگزاری سمپوزیوم اکتفا نکنیم و سخنرانی ها و نشست ها را دوباره بررسی و تحلیل کرده و برنامه های عملی را ارائه بدهیم و به یک نمونه عملی در حوزه شرکت های دانش بنیان دست پیدا کنیم.

هماهنگی بین علم و صنعت ثمرات ارزشمندی را در بر خواهد داشت

حجت الاسلام اصغر عسکری امام جمعه رفسنجان هم در «سمپوزیوم توسعه همکاری های دانش بنیان و ارزش آفرین صنعت مس و دانشگاه» بیان کرد: این سمپوزیوم همزمان با سالروز تولید اولین آند مس در سرچشمه برگزار می شود. سال ۶۱ همزمان با فتح خرمشهر، فتح خرمشهر دیگری در مجتمع مس سرچشمه رخ داد و آند مس در مجتمع مس سرچشمه تولید شد و کشور از چنین ثروت ارزشمندی برخوردار شد.

عسکری با بیان اینکه در این نشست علمی، متخصصان در موضوع خاص بحث و مذاکره می کنند تا به نتایج خوبی دست پیدا کنند، افزود: اگر کار و عملی، دانش بنیان نباشد و تحقیقات گسترده دانشمندان در صحنه عمل نیاید، زحمات و دانش آن‌ها می سوزد و عاملان هم بهره وری لازم را ندارند، چقدر پایان‌نامه های دفاع شده در گوشه کتابخانه ها هستند و خاک می خورند که به عرصه عمل نیامده اند.

وی با بیان اینکه اگر علم و دانش به کمک صنعت بیاید، ثمره بهتری در بر خواهد داشت، خاطرنشان کرد: قطع وابستگی ها یکی از مزایای رابطه علم و صنعت است. اما در کشور ما مراکز علمی و دانشگاه ها هنوز با صنعت هماهنگ و متصل نشده اند و اگر همکاری بین علم و حوزه های دیگری به مانند کشاورزی، صنعت و….برقرار شود قطعا نیازهای جامعه برآورده خواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا