اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانویژهگزارش

در دهه شصت با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت مس را بومی‌سازی کردیم/موفقیت تولید آند مس بازتاب جهانی داشت

پدر صنعت تولید آند مس در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: ما در همان سال‌های دهه شصت دانش‌بنیان‌ها را به کار گرفتیم و سیستم وابسته به آمریکایی‌ها را بومی‌سازی کردیم.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، مهندس محمدهادی اردبیلی در مراسم سمپوزیوم توسعه همکاری‌های دانش‌بنیان و ارزش‌آفرین صنعت مس و دانشگاه بیان کرد: راه‌اندازی صنایع بزرگ کشور الگو گرفته از راه‌اندازی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان بود و از اینجا الگو گرفته شد.

مهندس اردبیلی خاطرنشان کرد: اولین کاری که کردیم ریشه وابستگی به آمریکایی‌ها را زدیم و مشخصات فنی تمام قطعات و تجهیزات مجتمع مس سرچشمه رفسنجان را مشخص کردیم و سیستم تعمیرات گراف را از ذوب آهن اصفهان در سرچشمه پیاده کردیم.

وی با بیان خاطرات آن روزها و تلاش‌های صورت گرفته عنوان کرد: وقتی از نقص کنورتورها مطلع شدیم، فورا با ذوب آهن تماس گرفتیم. ذوب‌ آهن هم یک گروه آجرچین را با چند تریلی آجر نسوز به سرچشمه فرستادند و ظرف یک هفته آجرهای جدید جایگزین شدند و دوباره کنورتور را گرم و راه‌اندازی کردیم.

مدیرعامل وقت شرکت ملی مس ایران افزود: شخصا ۴۸ ساعت در واحد ذوب نشسته بودم و شبانه‌روزی کار را انجام می‌ دادیم. تمام تلاش‌مان را به کار گرفتیم تا در سالروز تولد امام حسین (ع) اولین ذوب صورت گیرد اما مشیت الهی این‌گونه بود که موفقیت ما در جبهه اقتصادی با پیروزی رزمندگان در جبهه جنگ هم‌ زمان شود و این شیرین‌ترین خاطره زندگی حرفه‌ای ام است.

مهندس اردبیلی از بازتاب گسترده این موفقیت صنعتگران و دانشمندان ایرانی در رسانه‌های خارجی حرف به میان آورد و اظهار کرد: راه‌اندازی واحد ذوب بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و خارجی داشت، به‌ طوری‌که مدیرعامل وقت شرکت پارسونز جردن آمریکایی برای من تلگراف تبریک فرستاد.

وی به فرموده امام راحل اشاره کرد و افزود: امام فرمودند ما می‌توانیم شعار نیست، یک واقعیت است که باید باور کنیم، مگر مغز ما با کارشناس آمریکایی یا کانادایی چه فرقی دارد؟ به مرور زمان خودباوری در بچه‌ها بیشتر شد، به‌ طوری‌که بعدها قطعاتی که باید از آمریکا وارد می شد با تلاش و کوشش صنعتگران و بچه های خودمان در اینجا طراحی و ساخته شدند.

این صنعتگر عنوان کرد: اکنون صنعت مس نقش بزرگی در صنایع کشور دارد و من آینده بسیار درخشانی برای آن می‌ بینم.

گفتنی است، در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم توسعه همکاری‌های دانش‌بنیان و ارزش‌آفرین صنعت مس و دانشگاه از مهندس محمدهادی اردبیلی، مدیرعامل اسبق شرکت ملی صنایع مس ایران که تولید اولین آند مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در زمان وی محقق شد، در مهد مس ایران تجلیل و تقدیر به عمل آمد.

دکمه بازگشت به بالا