شرکت مس باید حضور جدی در اقتصاد رفسنجان داشته باشد/نسخه شفابخشی برای صنعت پسته پیچیده نشده است

استاندار کرمان با اشاره به اینکه زندگی مردم رفسنجان با پسته گره خورده است و زمانی که پسته بر اثر سرمازدگی و گرمازدگی از بین می رود اقتصاد رفسنجان آسیب جدی می بیند، گفت: کار در حوزه پسته یک ضرورت است و نباید حوزه کشاورزی را در رفسنجان رها کرد و باید به طور جدی در این بخش کار شود و وقت گذاشت. داشت، کاشت، برداشت و صادرات پسته مهم است و بایستی از متخصصان این حوزه استفاده کرد. نسخه شفابخشی در صنعت پسته برای مردم ننوشتیم، کمک کنیم تا در این زمینه سود و بهره وری بالا برود.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، محمدمهدی فداکار عصر امروز در «مراسم تودیع و معارفه فرماندار رفسنجان» با بیان اینکه رفسنجان شخصیت های سیاسی، مذهبی و فرهنگی بزرگی دارد و سوابق مردم رفسنجان در انقلاب و دفاع مقدس برجسته است، عنوان کرد: کمک های مردم رفسنجان در دوران دفاع مقدس از چند استان بیشتر بود و چندین فرمانده شاخص گردان های دفاع مقدس که به شهادت رسیدند در این شهرستان پرورش یافتند و خدمت در چنین شهری کار را بسیار سخت کرده و البته افتخار بزرگی است.
وی افزود: پسته یکی از ظرفیت های خوب شهرستان رفسنجان است، حتی آنهایی که در صنعت هستند، در کشاورزی هم فعال بوده و زندگی مردم با پسته گره خورده است و زمانی که پسته را سرما می زند، اقتصاد رفسنجان آسیب می بیند، کاسبی ها کساد می شود و همه ضرر می کنند و زندگی مردم به تک محصول پسته وابسته است و همیشه کشاورزان نگران هستند که سرمازدگی، گرمازدگی و…محصولشان را از بین نبرد.
استاندار کرمان به انتخاب مهندس رضایی اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل انتخاب حسین رضایی به عنوان فرماندار رفسنجان همین مسئله کشاورزی بود و به حوزه سیاسی مراجعه نکردیم و این تصمیم را خودم گرفتم و قطعا باید جوابگو باشم. مهندس رضایی در حوزه پسته صاحب نظر است و سال ها در جهاد کشاورزی بوده و این حوزه را به خوبی می شناسد.
فداکار با بیان اینکه مشکل کشاورزی باید با جدیت و برنامه ریزی حل شود که این مهم قابل حل است، اظهار کرد: صنعت، موتور محرکه و پیشران است و باید در این حوزه کار کرد و شرکت مس باید در رفسنجان سرمایه گذاری کند و حضور جدی در اقتصاد رفسنجان داشته باشد و پیشرفت هایی که در حوزه صنعت و معادن در شهرهای مجاور اتفاق افتاده در رفسنجان این پیشرفت ها حاصل نشده، مس رشد و تحرک آنچنانی نداشته است. حدود هفت هزار رفسنجانی در این صنعت شاغل هستند، مس باید پای کار بیاید و منطقه ویژه، شرکت های صنعتی و…بایستی تقویت شوند.
وی با بیان اینکه در حوزه فرآوری پسته آنچنان که باید سرمایه گذاری نشده است، خاطرنشان کرد: پسته ها را در گونی به فروش رسانده اما باید در نظر داشت درآمد اصلی بعد از برداشت پسته است. متأسفانه بعضی از اتباع پسته را می خرند و فرآوری می کنند که پسندیده نیست.
استاندار کرمان اظهار کرد: از آب کشاورزی در رفسنجان کمترین بهره وری صورت می گیرد، مصرف آب را باید مدیریت کرد و در نقاطی باید باغات غیرمثمر خشک شوند. بیشترین عمق چاههای کشاورزی در رفسنجان است که استحصال آب از این عمق، مصرف انرژی را بالا می برد.
فداکار بیان کرد: ۹۰ درصد مصرف آب در رفسنجان در بخش کشاورزی مصرف می شود، اما کمترین استفاده از روشهای نوین آبیاری در باغات پسته می شود، که باید شیوه آبیاری را اصلاح کنیم.
استاندار کرمان به ساماندهی اتباع و شناسنامه دار شدن آنها اشاره کرد و گفت: بیشترین جمعیت اتباع و مهاجرین در شمال استان است که بخشی نیروی کار هستند و بخشی دیگر از اتباع مشکلاتی را به وجود می آورند که باید این افراد احراز هویت شوند.
وی با اشاره به مشکل آب مهدی آباد نوق گفت: این مشکل هر چه زودتر باید حل شود.
استاندار کرمان در پایان از تلاش ها و زحمات همه فرمانداران سابق رفسنجان قدردانی و تشکر کرد.