یک مرکز نگهداری از کودکان دختر بدسرپرست و بیسرپرست در رفسنجان فعال است

رئیس بهزیستی شهرستان رفسنجان گفت: یک مرکز نگهداری کودکان دختر در رفسنجان راهاندازی شده است که خدماتی را در مرکز به این دختران ارائه می دهیم که در حال حاضر ۱۴ نفر در این مرکز نگهداری می شوند.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، عباس بلندی امروز در نشست خبری بهمناسبت روز بهزیستی و تأمین اجتماعی با خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۱۰ کودک بدسرپرست و بیسرپرست تحت حمایت داریم که در خانوادههای جایگزین نگهداری میشوند، همچنین یک مرکز نگهداری کودکان دختر در رفسنجان است که خدماتی ارائه می دهیم که در حال حاضر ۱۴ نفر در این مرکز نگهداری میشوند.
وی با بیان این که انوادههای دارای دوقلو و چندقلو تحت حمایت بهزیستی هستند، افزود: سال ۱۴۰۱ در بحث پیشگری از آسیبهای اجتماعی با رویکردهای فرزندپروری و آموزشهای پیش از ازدواج با رویکرد جدید و با قدرت شروع کردیم که در موضوع فرزندپروری ۳۵ نفر از کسانی که حداقل مدرک تحصیلی روانشناسی داشتند آموزش مربیگری فرزندپروری را دریافت کرده و به همین تعداد آموزش مربیگری پیش از ازدواج و مهارت روابط زوجین خواهیم داشت.

رئیس بهزیستی شهرستان رفسنجان بحث پیشگیری از معلولیتها و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را ذکر کرد و گفت:
جامعه بهحدی پیشرفت کرده که بسیاری از معلولیتهای ژنتیکی قابل پیشگیری هستند که یک مورد آن فلج اطفال است که کاملا ریشهکن شد.
وی ادامه داد: در پیشگیری از معلولیتها، مشاورههای ژنتیک قبل از ازدواج و قبل از بارداری باید جدی گرفته شود به ویژه کسانی که ازدواج فامیلی دارند و یا در خانواده فرد معلول وجود دارد. حائز اهمیت است دیگر اینکه غربالگریهای شنوایی و بینایی موضوع دیگری است که باید جدی گرفته شود.
بلندی خاطرنشان کرد: تمامی نوزادان شهرستان که به دنیا میآیند غربالگری شنوایی میشوند ضمن اینکه سن طلایی برای کاشت حلزون زیر ۶ سال است و طرح تنبلی چشم هم در شهرستان انجام میشود که با تشخیص راحت با اقدامات درمانی ساده از نابینایی در بزرگسالی جلوگیری میکند.
وی در بحث مناسبسازی محیط گفت: خیلی راه تا مناسبسازی کامل هست اما بسیاری از ادارات همکاری کردند و اقدامات خوبی انجام دادند
رئیس بهزیستی شهرستان رفسنجان به مقوله پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پرداخت و افزود: در حال حاضر ۱۲ مرکز مشاوره روانشناختی و خانواده در مباحث تربیت فرزند، اختلافات خانوادگی و روابط زوجین خدمت میکنند.
بلندی اظهار کرد: در بحث آگاهسازیهای فرزندپروری و پیش از ازدواج طی سه ماهه اول امسال در آموزش فرزندپروری نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت برابر رشد آموزش داشتیم دوبرابر آموزش خانواده و دو برابر آموزش مهارت زندگی رشد داشتیم.
بلندی ابراز کرد: خط ۱۴۸۰ از هشت صبح تا ۱۲ شب هر روز در بحث پیشگیری از آسیبها جوابگوست.
وی با اشاره به موضوع توانمندسازی معلولان بیان کرد: در حال حاضر در شهرستان بیش از ۵ هزار معلول با شدتهای مختلف زیرپوشش داریم.
بلندی اضافه کرد: اگر کارفرما معلولی به کار گیرد وام اشتغال تا سقف صد میلیون تومان پرداخت و بیمه فرد معلول را به کارفرما پرداخت میکنیم.
رئیس بهزیستی شهرستان رفسنجان کمک هزینه مسکن را یکی دیگر از خدمات بهزیستی برشمرد و گفت: تا پایان تحصیلات دانشگاهی معلولان حمایت میشوند.
وی افزود: دو مرکز حرفهآموزی معلولان ذهنی در رفسنجان فعال است و مراکز نگهداری معلولان و سالمندان و بیماران مزمن بهزیستی هم خدمترسانی میکنند.
بلندی تاکید کرد: رفسنجان نیازمند مرکز شبانهروزی نگهداری معلولان است و از خیران درخواست کمک در این زمینه داریم.
بلندی در ادامه به بحث زنان سرپرست خانوار اشاره و افزود: در حال حاضر ۴۰۰ زن سرپرست خانوار تحت حمایت داریم.
وی بیان کرد: اورژانس اجتماعی ۱۲۳ در کلیه ساعات شبانهروز موارد حاد خانوادگی را پیگیری میکند.
رئیس بهزیستی شهرستان رفسنجان در ادامه بیشترین معلولان را جسمی حرکتی و معلولان ذهنی، بینایی، شنوایی و اعصاب و روان را در رتبههای بعدی آماری معلولان عنوان کرد.
بلندی افزود: در حال حاضر هزینههای تحصیل ۳۲۵ معلول زیرپوشش بهزیستی پرداخت میشود و ۲۳۸۰ نفر زیر پوشش بیمه سلامت هستند که هزینههای آن توسط بهزیستی پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۱۵ نفر مبلغ هفت میلیارد تومان تسهیلات خوداشتغالی دریافت کردند و ۲۳ نفر در خصوص دریافت تسهیلات جهت راهاندازی پنلهای خورشیدی به بانک معرفی کردیم.