برای اسکان موقت سیلزدگان در رفسنجان کانکس تهیه شود/ سیلاب سطح شهر هر چه سریعتر تخلیه شود
وزیر کشور گفت: افرادی که در سیل، خانههایشان دچار خسارت شده است، اسکان اضطراری با همکاری هلال احمر انجام شده است و برای اسکان موقت هم باید مقداری کانکس تهیه شود و از صنایع موجود در استان میخواهیم که کمک کنند، که اسکان موقت انجام شود تا مردم نگران نشوند.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، احمد وحیدی عصر امروز ۹ مردادماه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمان در رفسنجان با اشاره به اینکه کمکهای معیشتی باید به سیلزدگان ادامه پیدا کند، عنوان کرد: به خصوص برای روستاهایی که ارتباطشان قطع است، هر چه زودتر کمکها معیشتی به مناطق ارسال شود.
وی به جبران خسارت های بخش دامداری اشاره کرد و گفت: در خصوص خسارتهای مربوط به احشام، ستاد اجرایی فرمان امام این مورد را به عهده بگیرند که دامداران از نظر احشام نگرانی نداشته باشند.
وزیر کشور تخلیه فوری آب را از سطح شهر خواستار شد و گفت: با امکاناتی که امروز وارد شهرستان شد، تخلیه سریع سیلاب بسیار مهم است و امیدواریم که با کمک همه دستگاه ها این کار مدیریت شود.
وی به لایروبی باغات آسیب دیده از سیلاب اشاره و بیان کرد: باغاتی که گل و لای در آنها جاری شده است، از مسئولین استان خواهشمندیم تا قبل از خشک شدن ریشه درختان، گِل و لای به طور جهادی از باغات برداشته شود و یکی از اولویت هاست و با کمک سازمان مدیریت بحران این مورد برطرف شود.
وحیدی افزود: در سیل اخیر چاهها و قنوات دچار آسیب شده اند که باید تلاش کنند که این مورد به عنوان یک اقدام مهم و فوری مدیریت شود تا از آسیبها جلوگیری شود.
وزیر کشور گفت: مطالعات طرح آبخیزداری اگر انجام نشده به صورت فوری انجام شود و شرکتهای معتبر در منطقه میتوانند در این خصوص به استان کمک کنند، طرح مطالعاتی آبخیزداری در رفسنجان تا حدود زیادی قابل شناساییست، نقاط خطرخیز مشخص شود و در این زمینه کاری فوری در سطح شهرستان انجام گیرد، کم آبی با آبخیزداری رفع خواهد شد و آبخوانها باید تغذیه شوند، آبخیزداری نه تنها آب را حفظ میکند، بلکه خاک را هم حفظ کرده و حفظ خاک از آب مهم تر است.
وزیر کشور عنوان کرد: در بحث اهمیت آبخیزداری، آب در زمین نفوذ پیدا می کند و منابع زیرزمینی تغذیه می شوند که این مسئله بسیار بااهمیت است، بروز این چنین بحران ها خساراتی وارد میآورد که باید جدی گرفته شود. آبخیزداری نباید پیچیده شود در شهرستان با کمک مردم و گروههای جهادی این کار می تواند انجام شود.
وحیدی اظهار کرد: مسئله بعد رودخانه ها هستند، وجود سه رودخانه در رفسنجان بسیار خوب است، حتما حوزه منابع آب منطقه ای با شهرداری مساعدت کند و مشکل رودخانهها حل شود. در حفظ و آب و خاک کنترل کنیم که چنین مشکلی دیگر به وجود نیاید.
وی خاطر نشان کرد: با مدیریتی که انجام گرفت و خساراتی که قرار بود به بار آید، کاهش پیدا کرد و این خصوصیت انقلاب اسلامی است که همه از دل و جان پای کار می آیند و این از برجستگی های اخلاقی، انسانی و معنوی است که در کشور ما موج می زند و آنچه در این شهرستان دیدیم و شنیدیم نمایش همین است. مردم با وجود آسیب ها از مسئولین بخاطر حضور و زحمتهای آنها تشکر میکردند.