اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانویژهگزارش

جامعه دانشگاهی باید در بستر جامعه باشد/ ۵۰۰ نیاز اساسی جامعه در سامانه «نان» وزارت علوم بارگذاری شده است

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آنطور که باید تلاش‌های جامعه دانشگاهی نتیجه نداده است و مسائل جامعه را رفع نکرده اند و دانشگاهیان در بستر جامعه نبوده اند. به رؤسای دانشگاه‌ها مأموریت می دهیم در منطقه جغرافیایی‌شان هر سال یک مسئله اساسی جامعه پیرامون خود را شناسایی کرده و آن مسئله را حل کنند و این ارتباط مسئولین و جامعه دانشگاهی را می طلبد و هر سال یکی از مسائل اساسی شهرستان رفسنجان را شناسایی کرده تا آن مشکل حل شود، که حضور دانشگاهیان در جامعه و حل مسائل اجتماعی و صنعتی بسیار مهم است

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، مرتضی فرخی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای مرکز رشد شرکت‌های دانش بنیان شهرستان رفسنجان بیان کرد: اصلا چنین تصوری از مجموعه دانشگاه ولیعصر رفسنجان نداشتیم و با این نمایشگاه و توانمندی‌هایی که به نمایش گذاشته شده است، خستگی از تنمان بیرون آمد و انتظار می رود که بیش از این تلاش‌ شود.

وی با بیان اینکه یکی از معضلات و مشکلات اصلی جامعه دانشگاهی این است که حضوری فعال در عرصه مسائل اجتماعی نداشتند، خاطرنشان کرد: بر اساس اسناد بالادستی استان‌ها تلاش شد که در راستای حل مشکلات جامعه گام برداشته شود و معاونت فناوری وزارت علوم در این زمینه فعال‌تر شد.

فرخی با اشاره به این‌که یکی از موضوعات مهم، ارتباط شرکت‌های فن‌آور با مسائل اجتماعی است، اظهار کرد: مجتمع مس سرچشمه در این راستا گام برداشته است که جای تشکر دارد. برای ارتباط فناوری‌ها با نظام مسائل جامعه سامانه «نان» سامانه نظام ایده‌ها و نیازها در معاونت فن آوری را راه اندازی کرده ایم که تا به حال ۵۰۰ نیاز جامعه شناسایی شده است. این سامانه وظیفه‌اش این است که نیازهای بخش خصوصی، صنعت و جامعه را احصاء کرده و در آن بارگذاری شوند و پژوهشگران این نیازها را رصد کرده و در رفع این مشکلات و نیازها تمامی تلاش خود را به کار گیرند.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم توجه همزمان به علوم انسانی است که برای اولین بار در وزارتخانه مرکز علوم انسانی و قرآنی تشکیل شده است تا به دانش بومی توجه ویژه شود و مراکز بومی با سیاستگذاری های جدید خدماتی در این حوزه داشته باشند.

فرخی گفت: در حوره فن آوری و دانش بنیان شورای عالی «عتف» بعد از ۱۱ سال با حضور رئیس جمهور برگزار شد و چهار مصوبه داشتیم که هفته گذشته ابلاغ شده‌اند تا برکاتی در حوزه دانش بنیان و تجاری سازی داشته باشد.

وی به قانون مجلس در حوزه شرکت های دانش بنیان اشاره و بیان کرد: یکی از ابتکارات مجلس قانون جهش تولید است که اختیارات و امتیازات فوق العاده‌ای به شرکت های دانش بنیان داده و اختیارات آن استانی شده و آئین نامه آن در حال تدوین و تنظیم است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اشاره به این‌که در دهه چهارم انقلاب هستیم و چهار دهه آموزش در دانشگاه‌های ما به هسته‌ های فناور و مراکز شتاب‌ دهنده منتج شده است، افزود: در بحث کمبود فضای فیزیکی طرح پیشنهادی دانشگاه با کمک همراهی مجوعه‌ های استانی و حامی (شرکت مس) ارائه شود که ما تلاش می‌کنیم با هماهنگی و هم‌ افزایی در مجموعه ستاد وزارت علوم کمک کنیم که این مشکل حل شود.

دکمه بازگشت به بالا