اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانویژهگزارشگفتگو

حمایت مجتمع مس سرچشمه رفسنجان از ایده‌ها و تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان/ ورود محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان رفسنجانی به بازارهای خارجی

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در نخستین نمایشگاه ملی تخصصی دانش‌بنیان معدن، صنعت و حمل و نقل حضوری بسیار پررنگ دارد. در همین راستا مجتمع مس سرچشمه به عنوان یکی از بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی_معدنی در کشور در حوزه اقتصاد مقاومتی از شرکت‌های دانش بنیان استانی و کشوری برای تولید محصولات فن آورانه حمایت کرده، تا علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی و بومی بهره گرفته تا با مهندسی معکوس موفقیت بیشتری در پیشبرد پروژه‌های خود کسب کند و همچنین از وابستگی به شرکت‌های خارجی بی‌نیاز شود.

ورود شرکت‌های دانش بنیان رفسنجانی به بازارهای خارجی

سیدمحمدرضا جندقی مدیر امور نوآوری (کسب و کارهای نوین) مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در حین برگزاری نمایشگاه ملی تخصصی دانش‌بنیان معدن، صنعت و حمل و نقل در گفت‌و‌گویی با اشاره به این‌که این امور در سال ۹۹ با حضور وزیر وقت افتتاح شد، بیان کرد: در مدت این بیست ماه توانسته‌ایم به دستاوردهای خوبی دست پیدا کنیم. در این مدت ۲۰۰ جلسه با ایده‌پردازان برگزار کرده‌ایم که ۲۳ واحد فن آور، تولید محصول داشته و یا خدمات ارائه داده اند.

وی حمایت‌های غیرمالی از شرکت‌های دانش بنیان را یکی از اهداف مهم مجتمع مس سرچشمه معرفی کرد و گفت: حمایت‌های غیرمالی از آموزش تا نظارت و عرضه محصول در بازار است و باید تدابیری اندیشیده شود تا عرضه محصول در بازار روان‌سازی شود.

مدیر امور نوآوری مجتمع مس سرچشمه اظهار کرد: تاکنون ۲۳ واحد فن آور از محصولات‌شان رونمایی شده است. بعضی از شرکت‌‌ها صادرات خارج از کشور دارند، به طور مثال عطر پسته که از پوست پسته گرفته می شود مورد پسند و مطلوب فرانسوی‌ها قرار گرفته است و همچنین محصولات گلخانه‌ای که بسیار منحصر به فرد هستند و در برخی بازارهای خارجی عرضه می شوند.

جندقی‌ افزود: تفاهم نامه‌هایی با شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه تهران، شریف، ولیعصر رفسنجان و پارک علم و فناوری یزد و صندوق‌های پژوهشی بسته شده است.

وی رمز موفقیت شرکت‌های دانش بنیان را در ارتباط گیری با متخصصان معرفی و بیان کرد: به آن‌ها آموزش می دهیم که تیم‌سازی بسیار مهم است و این‌که شرکت‌ها با متخصصین ارتباط برقرار کنند تا بدون ریسک کمتر و با خیال راحت محصول خود را عرضه کنند و به حتم در این راستا اشتغالزایی خوبی هم صورت می گیرد.

مدیر امور نوآوری مجتمع مس سرچشمه با اشاره به این‌که ۷ هزار شرکت دانش بنیان در کشور است که باید توسط شرکت‌های بزرگ حمایت شوند، عنوان کرد: اگر از شرکت‌های دانش بنیان حمایت نشود قطعا شکست خواهند خورد و اگر هر شرکت حدود ۳۰ نفر را به کار بگیرد، اشتغالزایی بزرگی صورت می گیرد. فرهیختگان و دانشمندان باهوشی در کشور هستند که این تعداد شرکت دانش بنیان عدد بسیار کمی است و باید یک میلیون شرکت کوچک و بزرگ دانش بنیان در کشور راه‌اندازی شود.

جندقی ارائه بسته‌های حمایتی را در پیشرفت شرکت‌های دانش بنیان بسیار ضروری دانست و گفت: باید به شرکت‌های دانش بنیان، وام‌های کم بهره داده شود و همچنین بعد از دادن وام، تنفس دو سه ساله‌ای برای بازپرداخت آن‌ها در نظر گرفت تا توان پرداخت تسهیلات و وام را داشته باشند. همچنین بایستی صندوق مالی جداگانه‌ای برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفت.

شرکت‌های دانش‌بنیان باید در حوزه ساخت قطعات توانمند شوند

شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان بیشتر بر پایه نیروهای جوان، متخصص و دانشگاهی است که با تکیه بر دانش بومی نیازهای شرکت‌های بزرگ صنعتی را تأمین کرده تا از خروج ارز در این شرایط اقتصادی جلوگیری کنند به طوری‌که اگر قطعاتی با هزینه‌ای بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان وارد می شده، هم اکنون همین قطعه با ۶۰ میلیون تومان تولید می شود.

سیدحمیدرضا توحیدی مدیرعامل شرکت خدمات بازرگانی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با اشاره به این‌که اگر بخش خریدهای خارجی مدیریت شود منجر به ساخت قطعات در داخل می شود، بیان کرد: قطعاتی که ساخته می شود، کیفیت آن‌ها بسیار مهم است و این موضوع از حساسیت بالایی برخوردار است که شرکت‌ها باید در این زمینه توانمند باشند.

وی با اشاره به این‌که وظیفه شرکت خدمات بازرگانی، تأمین مایحتاج شرکت مس در دو بخش خرید و ساخت است، عنوان کرد: در این نمایشگاه برخی سازندگانی که عملکرد بسیار خوبی در تأمین قطعات داشتند و بعضاً توانسته‌اند با مهندسی معکوس و کار دانش‌بنیان مجموعه مس را از خرید خارجی بی‌نیاز کنند، حضور دارند.

توحیدی با اشاره به حمایت شرکت مس از شرکت‌های تولیدی استان، اظهار کرد: شرکت‌های خدماتی که سال‌ها در تهران مستقر بودند، اکنون به کرمان منتقل شده‌اند و شرکت خدمات بازرگانی که در تهران متمرکز بود را به کرمان آورده‌ایم و دفاتر شهرستان‌ها هم فعال شده است و دفتری هم در رفسنجان فعال بوده و قصد داریم دفاتر نزدیک مجتمع را تقویت کنیم و باید از قطعه‌سازان حمایت کرد.

مدیرعامل شرکت خدمات بازرگانی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان افزود: کرمان بهشت معادن است و دانشگاه‌های کرمان خروجی خوبی دارند، امیدوارم راهی باز شود که از شرکت‌های دانش‌ بنیان و تولیدی استان حمایت شود.

۵۹ شرکت دانش بنیان در نمایشگاه حضور دارند

عماد امیری‌پور مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های جنوب شرق کشور هم با اشاره به این‌که نخستین نمایشگاه دانش‌ بنیان‌ در حوزه صنعت، معدن و صنایع معدنی برگزار می شود، بیان کرد: در این نمایشگاه ۵۹ شرکت محصولات خود را به نمایش گذاشته اند که ۲۰ شرکت‌ بزرگ معدنی و بورسی به مانند شرکت‌های مس و گل‌گوهر و شرکت‌های بزرگ فولاد به مانند شرکت فولاد بافق حضور دارند که از شرکت‌های دانش‌ بنیان کوچک حمایت می کنند و با شرکت‌های دانش بنیان مراودات دارند تا این شرکت‌ها خود را در زمینه تولید ایده و دانش به محصول ارتقاء دهند.

وی افزود: ۷۴ شرکت دانش بنیان در این نمایشگاه حضور دارند که شرکت ملی صنایع مس از ۱۸ شرکت دانش‌بنیان حمایت می کند، شرکت‌هایی که ملزومات، قطعات و نیازهای شرکت مس را تأمین می کنند.

امیدپور نقش شرکت‌های دانش‌بنیان را برای جلوگیری از خروج ارز و تولید قطعات در داخل بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: بیش از این شرکت‌های معدنی قطعاتی از خارج وارد می کردند که هم اکنون با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، این قطعات در داخل کشور ساخته می شوند.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های جنوب شرق کشور اظهار کرد‌: امیدواریم این نمایشگاه در سال‌های آینده به اسم فن آوری یا دانش‌ بنیان و یا نمایشگاه صنعت در استان کرمان ادامه داشته باشد.

همکاری مجتمع مس سرچشمه با ۱۲ شرکت دانش بنیان

محمدصادق جعفری نماینده امور تحقیق و توسعه مجتمع مس رفسنجان هم اظهار کرد: مجتمع مس سرچشمه ۲۷ نیاز فن آورانه دارد که سال گذشته با ۱۲ شرکت دانش‌ بنیان کار کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: از این تعداد شرکت دانش بنیان، ۱۰ شرکت از استان کرمان بوده و دو شرکت خارج از استان و با دانشگاه ولیعصر (عج)، دانشگاه شهید باهنر و دانشگاه صنعتی شریف پروژه‌هایی داریم که ماه گذشته ۶ پروژه با دانشگاه ولیعصر (عج) تفاهم نامه امضاء شده است.

به گزارش شایوردنیوز، نخستین نمایشگاه تخصصی دانش‌بنیان در حوزۀ معدن، صنعت و حمل‌ و نقل با حضور استاندار کرمان، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، معاون صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران، معاون بهره‌‌برداری مجتمع مس سرچشمه رفسنجان و جمعی از مدیران استانی و صنعتی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی جنوب‌شرق کرمان افتتاح شد.

نخستین نمایشگاه ملی تخصصی دانش‌بنیان معدن، صنعت و حمل و نقل یک شنبه ۲۴ مهرماه در محل نمایشگاه بین‌المللی جنوب شرق در شهر کرمان فعالیت خود را آغاز کرد. این نمایشگاه از ساعت ۱۸ هر روز تا ساعت ۲۳ به مدت چهار روز و با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان از سراسر کشور فعال است که در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان در معرض نمایش گذاشته شده است.

دکمه بازگشت به بالا