اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانسیاسیویژهگزارشگفتگو

مبارزه با فساد را در شرکت مس سیاسی نکنید/تخصیص۴۰ میلیاردتومان برای سیل رفسنجان/تحویل ۲۷پرونده فساد به قوه قضائیه

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در پاسخ به این سوال که حساب‌های مس در رفسنجان بسته شده است تا جایی که حتی تسهیلات برای احداث منازل سیل‌زدگان اختصاص پیدا نکرده است، بیان کرد: در بحث مسئولیت‌های اجتماعی هیچ بودجه‌ای از رفسنجان قطع نشده است و ۴۰ میلیاردتومان برای سیل اخیر رفسنجان در نظر گرفته شده و اگر کسی کم کاری کرده و پیگیری نکرده، ما حتما پیگیری می کنیم و ابلاغ کرده‌ایم که با نظر مسئولین این موضوع انجام شود.

گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران امروز ۲۷ مهرماه در نشست خبری در کرمان در پاسخ به این سؤال که در دوره جدید مدیریت شرکت مس مسئولیت‌های اجتماعی مس در رفسنجان کاهش پیدا کرده است، گفت: تمرکز مسئولیت‌های اجتماعی شرکت مس بر شهرهای رفسنجان و شهربابک است. بودجه باشگاه مس رفسنجان امسال از ۱۲۷ میلیاردتومان به ۱۶۳ میلیاردتومان افزایش پیدا کرده است و ۱۶ میلیارد تومان برای تکمیل ساخت تصفیه خانه اختصاص داده شده و بودجه‌ای بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان برای دوبانده‌سازی جاده داوران در نظر گرفته شده است.

رستمی در خصوص حساب‌‌های مس افزود: بحث بورس است و شرکت به پول‌هایی که در بانک‌های کرمان، رفسنجان و آذربایجان است، نیاز دارد تا در بورس سرمایه‌گذاری کند و شرکت مس به این سود نیاز دارد که سود را بین سهامداران تقسیم کند و از هفته آینده فروش مس داریم و دوباره حساب‌ها پر می شود. مدل شرکت‌های بزرگ این است که این حساب‌ها خالی و پر می شود.

وی اظهار کرد: در پنج سال آینده مجموعا ۸ میلیارد یورو در مجموعه شرکت مس سرمایه‌گذاری انجام می گیرد.

مبارزه با فساد را وارد بحث‌های سیاسی نکنید

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص فسادهای مربوط به فامیل‌های وابسته به یک نماینده استان کرمان در شرکت مس و صندوق بازنشستگی اظهار کرد: خواهش می کنم که مبارزه با فساد تبدیل به بحث‌های سیاسی نشود، ما در مبارزه با فساد بایستی جدی باشیم، چه اصولگرا، اصلاح طلب و.. باید در قبال کاری که انجام داده‌اند، پاسخگو باشند. باید حقوق سهامداران برگردد. مبارزه با مفسدان را وارد حرف‌های سیاسی نکنید، بگذارید مبارزه با فساد مسیر خود را برود و با فساد حقیقتا مبارزه شود.

وی در ادامه افزود: حتی نماینده مذکور (رئیس یکی از کمیسیون‌های مجلس) در خصوص فساد اقوامش نامه کتبی زده که مسیر این پرونده به طور قانونی طی شود. این نماینده همچنین اعلام کرده که هر رای قاضی را تمکین خواهد کرد و حتی گفته است طناب دار را به گردن فامیلم می اندازم. هر کس دستش به بیت المال و حقوق مردم و بازنشستگان آلوده باشد باید این پول برگردد و فرقی نمی کند به چه کسی وابستگی داشته باشد.

رستمی افزود: چهار سال تکرار کرده‌ایم که آهای دزد، دزد، الان مدیری آمده با فساد مبارزه کند. چند پرونده به دست قاضی برای مبارزه با فساد داده‌ایم. ۲۷ پرونده فساد ظرف ۶ ماه تشکیل و به قوه قضائیه تحویل داده شده است و هر کس مدعی مبارزه با فساد است اعلام کند چند پرونده در این خصوص تحویل دستگاه قضا داده است.

وی عنوان کرد: در خصوص وام گرفتن یکی از مسئولان (نماینده کرمان و راور) اسنادی در این خصوص به دست بنده نرسیده است. حتما این وام را نگرفته و احتمالا تسهیلاتی با پیگیری وی از طریق حساب مس به محرومین داده شده باشد.

در انتصابات شرکت مس بازی‌های فامیلی نداریم

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در پاسخ به این سؤال که انتصابات‌ اخیرتان حاشیه‌هایی به دنبال داشته است و به نظر می رسد برای بقای مدیریت‌تان این انتصاب‌ها انجام گرفته است، بیان کرد: همواره انتصابات با حواشی همراه بوده، در انتصابات بازی‌های فامیلی و سیاسی و ارتباطات را در نظر نمی گیریم. شرکت سی نفره را به آقایی سپرده‌ایم، شرکت حساس و مهمی نیست و برخی از مدیران بیش از این مسئولیت داشته‌اند. نه به سفارش گروهی آمده ایم و نه وابسته به گروه سیاسی هستم و آقازاده نیستم و پدرم در شهر خودمان مغازه‌ای دارد. اگر باج به گروه‌های سیاسی داده بودیم، وضعمان بهتر از این بود. می خواهیم شایسته سالاری را جایگزین کنیم. اگر انتصابات بر اساس شایسته‌سالاری بود حتما وضع کشور بهتر از این بود و اگر به سمت قومی‌گرایی و قبیله‌گرایی برویم حتما به کشور ظلم کرده‌ایم و کشور ضربه می خورد.

اگر بر شرکت مس نظارت شده بود، شاهد این وضعیت نبودیم

رستمی در خصوص تحقیق و تفحص مجلس از شرکت مس گفت: اگر بر شرکت مس نظارت شده بود الان شاهد این وضعیت نبودیم و ما هیچ مافیایی انجام نداده و اگر تحقیق و تفحصی انجام می گیرد، مجلس کار خود را انجام می دهد. کار اصلی شرکت مس، تولید، فروش و صادرات و… است. بایستی محیط سیاسی را از محیط اقتصادی و کار جدا کنیم و با هیچ نماینده‌ای در خصوص تحقیق از شرکت مس صحبت نکرده ایم و هنوز مجلسیان از ما مطالب و اطلاعاتی نخواسته اند.

وی با اشاره به این‌که تمامی تلاش‌هایمان را در زمینه حمایت از فعالیت‌های فرهنگی انجام می دهیم، افزود: ۶۵ درصد از حساب‌های مالی شرکت مس در استان کرمان است. سعی می کنیم که حمایت از قطعه سازان و تولیدکنندگان افزایش پیدا کرده و خریدهای شرکت از مجموعه داخل استان باشد و خریدها را تقویت خواهیم کرد.

رستمی در پاسخ به این سؤال که ساخت بعضی از پروژه‌ها از طرف شرکت مس به مانند هتل، چندین مدرسه‌، مجتمع و… در رفسنجان تعطیل شده است؟ خاطرنشان کرد: در این مورد اطلاع نداشته‌ام و پیگیری می کنم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به مسئولیت‌های اجتماعی مس اظهار کرد: مسئولیت های اجتماعی شرکت مس کم نشده است و اگر کسی کم کاری کرده باشد، رسیدگی می کنیم. ۴۰ میلیارد تومان منابع برای سیل اخیر رفسنجان در نظر گرفته شده که ابلاغ کرده ایم تا این مبلغ با نظر مسئولین هزینه شود و پیگیری می کنیم.

وی به افزایش تولید اسیدسولفوریک در مجتمع مس سرچشمه اشاره کرد و گفت: ۴۵۱ هزارتن اسید سولفوریک تولید شده که ۷۰ هزار تن بیشتر از سال قبل افزایش پیدا کرده است یعنی آلایندگی کاهش پیدا کرده است.

افزایش تولید و اکتشاف در معادن مس

مدیرعامل شرکت ملی مس به حوزه تولید کنسانتره اشاره کرد و افزود: باید ۶ کارخانه تولید کنسانتره نصب کنیم که برای هر کارخانه حدود ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه نیاز است و چهار عدد آن باید در سرچشمه راه اندازی شود.

رستمی با بیان اینکه در دنیا تکنولوژی تولید ۶۰۰ هزار تن کنسانتره در یک کارخانه وجود دارد، اظهار کرد: باید تکنولوژی‌های روز در تولید کنسانتره داشته باشیم و طبق رایزنی‌ها چهار شرکت خارجی قول مساعد داده اند که تکنولوژی جدید بدهند.

وی اظهار کرد: سالیانه حدود ۱۳۰ هزار متر حفاری اکتشاف داشته‌ایم و امسال بیش از ۲۰۰ هزار متر اکتشاف هدف‌گذاری شده است. در حال حاضر دو شرکت مهندسی حفاری داریم و این دو شرکت ۴۵ دستگاه خریداری کرده‌اند که از این ۴۵ دستگاه ۶ مورد آن وارد کشور شده و با این اقدام به دنبال افزایش ظرفیت اکتشاف در کشور هستیم و این کافی نیست.

مدیرعامل شرکت مس در خصوص کاهش برداشت مس از معادن گفت: در زمینه مس، تنها ۷ درصد از معادن کشور اکتشاف شده است که ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی کشف شده است. رتبه ۵ دنیا و رتبه دوم آسیا را در این زمینه به خود اختصاص داده‌ایم، این در حالی است که برخی از کشورها دو سه بار سرزمین خود را به طور ۱۰۰ درصد اکتشاف کرده‌اند.

رستمی بیان کرد: تنها دو آزمایشگاه مرجع معدنی در کشور وجود دارد که یکی در تهران و دیگری در کرج است. قرار است آزمایشگاه مرجع معدنی در استان کرمان راه‌اندازی شود که این اقدام مبارک به زودی صورت می‌ گیرد.

وی در خصوص اعتماد به بورس بیان کرد: من اعتقاد و اعتماد به بورس دارم. سی سال جزء هیأت مدیره بورس بوده ام و بورس محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری و توسعه کشور است. دو سال قبل خواهش کردیم که هیچ کس سهام در بورس نخرد، زیرا حباب به وجود آمده بود و خیلی‌ها حرف گوش ندادند و ضرر کردند.

خبرنگار: فاطمه ملایی

دکمه بازگشت به بالا