اجتماعیاخبارایران و جهانبهداشت و سلامتگزارشگفتگو

روزانه بیش از ۸۰ بیمار آنفولانزایی به بیمارستان رفسنجان مراجعه می‌کنند/آنفولانزا را جدی بگیرید

معاون درمان بیمارستان علی‌بن‌ابیطالب (ع) رفسنجان درخصوص وضعیت مراجعه و بستری بیماران تنفسی به بیمارستان گفت: در سه هفته گذشته روزانه گاهی اوقات بین ۴۰ تا ۵۰ نفر در گروه بزرگسال و ۳۰ نفر در گروه اطفال به اورژانس بیمارستان مراجعه کرده که این افراد مشکوک به آنفلوانزا بودند.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، دکتر محمود کهنوجی با بیان این‌که مردم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی از جمله آنفلوانزا توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند، اظهار کرد: هرساله با شروع فصل سرما بیماری‌های ویروسی به‌خصوص آنفلوانزا و سرماخوردگی افزایش می‌یابد و متاسفانه در رفسنجان نیز از اوایل مهر ماه با سرد شدن هوا و آغاز سال تحصیلی جدید شاهد شیوع آنفلوانزا هستیم.

کهنوجی افزود: درصد کمی از این افراد با درمان‌های اولیه بهبود پیدا می‌کردند و ترخیص می‌شدند اما بین ۷۰ تا ۸۰ درصد این افراد نیاز به بستری در بخش و مراقبت‌های پیشرفته‌تر را داشتند که این موضوع موجب شد ما با کمبود تخت برای بستری برای این بیماران در بخش‌های اطفال و داخلی مواجه شویم که با مدیریت صحیح توانستیم از تخت‌های بخش‌های دیگر استفاده کنیم و با تلاش کادر درمان بحرانی را که در دو هفته پیش به اوج رسیده بود پشت سر بگذاریم.

معاون درمان بیمارستان علی‌بن‌ابیطالب خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز خوشبختانه ورودی اورژانس ما حدود ۳۰ درصد نسبت به سه هفته گذشته کاهش داشته است.

این متخصص داخلی درباره بیماری آنفلوانزا و نحوه شیوع آن گفت: بیماری آنفلوانزا یک بیماری تنفسی واگیر با منشأ ویروس آنفلوانزا است که در تمام طول سال رخ می‌دهد. اما معمولاً بیشترین زمان فعالیت آن در فصل‌های سرد سال است. ویروس آنفلوانزا از راه هایی مانند پخش ذرات ریز تنفسی فرد آلوده در هوا از طریق عطسه یا سرفه و تماس با سطوح آلوده به ویروس به سایرین منتقل می شود.

وی تب و لرز، دردهای عضلانی و مفاصل، سردرد، خستگی، سرفه، ناراحتی گلو، آب‌ریزش یا گرفتگی بینی و تهوع را از جمله علایم بیماری آنفلوانزا بیان کرد و افزود: بیمارانی که دارای علایم خفیف هستند با استراحت در منزل و مصرف مایعات می توانند نسبت به کنترل بیماری خود اقدام کنند و نیازی به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در روزهای اولیه برای درمان وجود ندارد اما بیماران دارای علایم شدید مانند تب بالا و تنگی تنفس باید به پزشک مراجعه کنند.

کهنوجی توصیه‌های جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا را با کووید۱۹ را مشابه دانست و افزود: رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک در اماکن شلوغ و فضاهای بسته، رعایت بهداشت فردی و شستشوی مرتب دست‌ها و تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر و حساس از قبیل سالمندان، مادران باردار و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از مهمترین توصیه‌هایی است که انتظار می‌رود شهروندان جدی بگیرند.

دکمه بازگشت به بالا