اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانسیاسیشهری و رفاهیویژهگزارش

فرودگاه بین‌المللی رفسنجان رویا یا واقعیت؟

فرودگاه رفسنجان‌ سال‌هاست که احداث شده است و این فرودگاه بعد از دهه‌ها هنوز تا یک فرودگاه استاندارد فاصله دارد.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، فرودگاه رفسنجان با توجه به موقعیت جغرافیایی، اقتصادی و سیاسی از جایگاه ویژه‌ای در صنعت هوایی کشور برخوردار است اما بی‌توجهی به توسعه زیرساخت‌ها و تجهیز فرودگاه رفسنجان این ظرفیت حمل‌و نقل هوایی را عملا در رکود و سکون قرار داده است. همانطور که از هر گاهی مسئولین رفسنجان قول پروازهای خارجی را هم از این فرودگاه می دهند اما این فرودگاه حتی در برقراری منظم و مرتب پروازهای داخلی هم مانده است.

هر چند به قول معاون وزیر راه و شهرسازی آنچه که امروز دنیا به آن توجه می‌کند، صدای هواپیماست و هواپیما الفبای آبادانی است. اما با توجه به این‌که شهرستان رفسنجان علاوه بر موقعیت اجتماعی و سیاسی، از لحاظ اقتصادی به علت منابع معدنی مس و محصول پسته در جهان شهری تجاری و اقتصادی محسوب می شود اما در این سال‌ها آن‌چنان که باید برای توسعه فرودگاه رفسنجان تلاش و پشتکار صورت نگرفته و انگار این فرودگاه فراموش شده است. فرودگاهی که می توانست مسیر تُجار و فعالان اقتصادی را به این شهر باز کند و رونق اقتصادی را به ارمغان بیاورد.

محمدی‌بخشی رئیس سازمان هواپیمایی کشور در سفر اخیرش به رفسنجان در نشست اعضای کمیسیون عمرانی مجلس با بیان این‌که فرودگاه رفسنجان زیرساخت‌های لازم و آمادگی اجرای مأموریت را دارد، بیان کرد: «این فرودگاه از جهت اقلیمی، سیاسی و امنیتی حائز اهمیت است و این فرودگاه باید توسعه پیدا کند. با توجه به اینکه یکی از بهترین محصولات با ارزش افزوده کشاورزی (پسته) را در رفسنجان در اختیار دارید، برای صادرات این محصول، راهی جزء راه‌اندازی پروازهای بین‌المللی ندارید و شهر رفسنجان با توجه به وجود مس سرچشمه و محصول پسته حیف است که فرودگاه نداشته باشد. اولویت فرودگاه رفسنجان ابتدا انجام و افزایش پروازها، تجهیزات فرودگاهی، پروازهای عتبات و ترمینال آن است.» 

بیش از این مسئولان رفسنجان بارها قول داده‌اند که علاوه بر پرواز تهران، پروازهای مشهد، کیش و حتی پروازهای خارجی هم انجام خواهد گرفت اما این وعده هنوز محقق نشده است. پروازهای داخلی به طور منظم انجام نمی گیرد و مسافران همواره سردرگم بوده و این بی نظمی‌ها سبب کاهش ورود و خروج مسافر از فرودگاه رفسنجان شده است و این بی نظمی پروازهای داخلی، بحث بین‌المللی فرودگاه رفسنجان را تا حدودی به رویا نزدیک می کند.

باید این نکته را مدنظر داشت که صنعت هوایی در جهان یک صنعت درآمدزاست. همانطور که اشاره شد، ورود تُجار و فعالان اقتصادی و حمل مسافر و حمل و نقل باری که از اهداف اصلی ایرلاین‌هاست و از این راه درآمد کسب می کنند. بلکه باید توجه داشت که فضای کارآفرینی و توسعه کسب و کار در صنعت هوایی فراوان است و بخشی از این پیشنهادها حتی در لابلای طرح‌های مربوط به اقتصاد مقاومتی هم وجود دارد که باید آنها را دنبال کرد. ظرفیت‌های آموزشی و تعمیراتی، سرویس های پذیرایی و کترینگ، امکانات و خدمات فرودگاهی، ظرفیت های کارگو و … بخشی از پتانسیل های موجود برای توسعه کسب و کار در فرودگاه‌هاست.

در سفر اعضای کمیسیون عمران مجلس و مدیران وزارت راه تصویب شد که پروازهای داخلی افزایش پیدا کند و ۱۰ میلیارد تومان بودجه هم برای تجهیز و بازسازی فرودگاه مصوب شده است. اما فرودگاه رفسنجان به یک تحول اساسی نیاز دارد که باید شرکت مس در این زمینه کمک کرده و تسهیلات بیشتری برای نوسازی فرودگاه رفسنجان تخصیص دهد تا بتوان مسافران زیادی را جذب کرد.

دکمه بازگشت به بالا