
به قلم: فاطمه ملایی/سردبیر
هنوز سیل مردادماه در رفسنجان از خاطرهها نرفته است، سِیلی که سیلی محکمی بر گوش رفسنجان نواخت که هنوز آثار این کبودی و جای زخم آن بر صورت شهر و شهروندان نمایان است و می توان آثار سیل تابستان را در کوچهها، خیابانها، معابر و منازل رفسنجانیها به صورت واضح دید.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز/یادداشت/سیل مرادماه ۱۴۰۱ در دهههای اخیر در شهر پسته بیسابقه بود، حادثهای که جدای از اینکه طبیعی بود اما جنجالها و حاشیههای بسیاری را بدنبال داشت. سیلی که به گفته کارشناسان می شد جلوی آن را گرفت تا به شهر وارد نشود و خسارتهایی به بار نیاورد. اما سیل آمد و شهر را در برگرفت و خسارتها و زیانهای هنگفتی را هم بر جای گذاشت. بعد از سیلاب هر کسی از خود رفع اتهام کرد، شهرداری انگشت اتهام را به سمت آب منطقهای نشانه گرفت و آب منطقهای، شهرداری رفسنجان را متهم کرد که این سازمان به وظایف خود به خوبی عمل نکرده است و از آنطرف هم پویش مردمی برای مطالبه و دادخواهی حق و حقوق مردم سیلزده شکل گرفت و رسانههایی هم خواستار روشن شدن حقیقت شدند که این رسانهها متهم به تخریب شدند و از آنطرف رسانههایی هم بیکار ننشستند و تولید محتوا و کلیپ را در حمایت از مدیران شهری و کهنوجی شهردار در دستور کار قرار دادند تا مردم را قانع کنند که شهردار و تیمش در سیل مقصر نیستند. هر چند بعد از این جنجالها قرار بود که کمیته حقیقت یاب تشکیل شود و اصل ماجرا و وقایع روشن شود که چه بی تدبیری، بی مبالاتی و سهل انگاری انجام گرفته است تا سیلاب وارد شهر شده است، اما حالا بعد از چهار ماه هنوز خبری از گزارش کمیته حقیقت یاب نشده است.
اما این سیل یک هشدار بود، یک تلنگر جدی که مدیران شهری به هشدارهای هواشناسی توجه کرده و اقدامات لازم را قبل از بارش باران انجام دهند تا سیلاب دوباره زندگی مردم را مختل نکرده و خساراتی را به بار نیاورد.
همه واقفند که وظیفه شهرداری است که قبل از بارشها اقداماتی را انجام دهد تا شهر گرفتار آبگرفتگی و سیلاب نشود. ساخت وساز اصولی و شیببندی درست خیابانها و معابر، لایروبی جویها و آبراهها، پاکسازی دهانه پلها و مسیر رودخانهها و ساماندهی رودخانههای مرکز شهر و جلوگیری از ساختوسازهای غیرمجاز در بستر و حریم رودخانهها و همچنین آمادهسازی و آموزش نیروهای خدماتی و مهیا کردن تجهیزات و امکانات و ادوات لازم و… همگی از وظایف شهرداری است تا خسارتهای ناشی از سیلاب و آبگرفتگی را در شهر به کمترین حد ممکن برساند.
هفته گذشته بیشترین بارشهای استان در رفسنجان بود. هر چند این باران به مدت طولانی و چندین ساعت بارید، اما باز هم باعث آبگرفتگی معابر و خیابانهای شهر شد، که باز هم اعتراضات مردمی را در پی داشت و نشان داد آنطور که باید در این زمینه اقداماتی انجام نگرفته است و این هفته هم پیشبینی بارش باران شده است.
پائیز و زمستان فصل بارشهاست، هر چند بارش باران تا حدودی قابل پیشبینی است اما میزان بارشها را نمی توان بدرستی تخمین زد و این موضوع می طلبد که مدیران شهری همواره در برابر حوادث غیرقابل پیشبینی به مانند سیلاب و آبگرفتگی تمهیدات لازم را در نظر بگیرند، نه اینکه بعد از بارش باران در شهر رفسنجان شاهد آبگرفتگی معابر و خیابانها بوده و دوباره زیرگذر پر از آب شود، آب وارد خانهها و اماکن عمومی شده، آب رودخانهها به داخل شهر روانه شود و….. داستانی تکراری که بی مسئولیتی مدیران را می رساند.
این روزها بهتر است مدیران شهری به جای شرکت در جلسات و بازدیدهای غیرضروری و ارائه دم به دقیقه عملکردشان، اگر صلاح می دانند اقداماتی که قبل و بعد از بارش باران را برنامهریزی کرده و انجام داده اند و می دهند به سمع و نظر شهروندان برسانند و از خیابانها و معابر و مسیر رودخانههای سطح شهر بازدیدی داشته و نسبت به رفع نواقص و مشکلات اقدام کنند.
باید به مدیران شهری و شهردار رفسنجان، وقایع و مشکلات و سختیهای سیلاب مردادماه را یادآور شد که هنوز خسارتهای سیل بعد از چند ماه جبران نشده و آٽار آن هنوز باقیست و در این اوضاع اقتصادی نهچندان مناسب هزینههای بسیاری بر دوش مردم گذاشته است و باید کاری کرد که این قصه پرغصه تکرار نشود.
