
رستمی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: در دنیا مصرف مس در حال افزایش است و باید از آن استفاده کرد و در مدت پنج سال یک برنامه تولید یک میلیون تنی کاتد مس در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم که طرحهای توسعهای پیشرفت داشته باشند تا این هدف محقق شود.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، علی رستمی در آئین اختتامیه «اولین رویداد شناسایی و رفع چالشهای فناورانه صنعت مس» در شهر سرچشمه رفسنجان با بیان اینکه تاکنون در سال جاری تقریبا ۲۵۰ هزار تن کاتد مس تولید شده است، اظهار کرد: سال گذشته ۲۸۰ هزارتن کاتد مس تولید شد که رتبه ۱۷ مس را در دنیا کسب کردیم و یک مقدار عقب افتادگی به دست آمده است. زمانی مجمع شرکت مس تصمیم گرفت که تولید سالیانه مس را به ۷۰۰ هزارتن برساند که یک دهه گذشته است و به این عدد نرسیدند.
رستمی با اشاره به اینکه در اکتشافات مس بایستی یک درصد خوبی را به ثمر برسانیم، افزود: بایستی در شرکت مس سرمایهگذاریها انجام گیرد، ۶۰ دستگاه حفاری اضافه خواهد شد و با سازمان انرڗی اتمی وارد مذاکره شده که به صورت هوابرد اکتشافات معادن را انجام دهیم. در این سالها ۷ درصد اکتشافات مس انجام شده که در پنج شش سال آینده همین مقدار را رشد خواهیم داد که این تصمیمِ مهم، جهادی، انقلابی و وطنپرستانهای است.
وی افزود: در دنیا مصرف مس در حال افزایش است و باید از آن استفاده کرد و یک برنامه تولید یک میلیون تنی در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم طرحهای توسعهای را پیش ببریم.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران گفت: به صورت سنتی تولید مس انجام می گیرد و در سالهای اخیر کارهای خوبی انجام گرفته که بایستی ساعتها محققان و پژوهشگران در خصوص آن بحث کنند تا به یک راهکار عالمانه در تولید مس رسید و همچنین آلایندگی و ضایعات مس را هم کاهش دهیم.
رستمی عنوان کرد: با زحمتهای فراوان معادن را برداشت می کنیم و خام فروشی داریم اما شرکتهای دنیا چند برابر آن را به ارزش افزوده تبدیل می کنند.
وی به افزایش ارزی صادرات مس و حمایت از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: قطعا صادرات مس به بیش از ده میلیارد می رسد و سودها چند برابر می شود و اگر ارزش افزوده انجام گیرد، سود ناشی از مس به چند برابر خواهد رسید. نقش ملی شرکت مس را در توسعه کشور کم نبینیم و آن را بزرگ بپنداریم. محققان و پژوهشگران را حمایت کنیم تا قهر نکرده و از کشور نروند و از آنها حمایت کنیم و شرکتهای دانشبنیان را رشد دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه بیان کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران ۵۰ ساله شده است و به بلوغ کامل رسیده و باید این سؤال را پرسید آیا کارهایی که انجام می دهیم نیازها و انتظارات جامعه را تأمین کرده است یا نه؟ اما با وجود بیش از ۷ هزار شرکت دانش بنیان هنوز واردکننده تکنولوژی و مصرفکننده هستیم و در حال حاضر واردکننده تکنولوژی از شرق و غرب هستیم.
رستمی با اشاره به اینکه گروهی در صنعت هستند که از تکنولوژی فعالانه استفاده کرده و بهرهور هستند، افزود: به نظرم در شرکت مس آگاهانه عمل می کنیم و فعال هستیم و اگر رفتار خردمندانهای در تکنولوژی داشته باشیم در مصرف آن هم هوشمندانه عمل خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه اگر رقبا صد قدم جلو افتادند، اینکه ما نتوانستهایم تکنولوژی را خوب دریافت کنیم، خاطرنشان کرد: ۱۵۰هزار تن کاتد مس صادر می شود که در مقایسه با ترکیه صادرکننده هستیم اما در ترکیه تکنولوژی پیشتاز است. امسال را انقلاب چهارم در صنعت مس اعلام کردیم که هوشمندسازی در این مجموعه انجام گیرد و آن را دنبال می کنیم و گامهای خوبی برداشتهایم.
رستمی گفت: نیاز را باید شرکت مس تعریف کند، اما این هم به طور صدرصد نیست. بعضی مواقع نمی توانیم نیازهایمان را شناسایی کنیم و دیگران بهتر می توانند این نیازها را برآورده کنند و از ایدههای دیگران هم باید استفاده کنیم و حوزه تمرکز بر خواستههایمان باشد تا نیازها رفع شوند. ایدهپردازی و تکنولوژی باید به سمتی برود که سودآوری و آورده داشته باشد تا درآمد کسب کرد.