اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانگزارش

ایده‌های برتر اولین رویداد شناسایی و رفع چالش‌های فناورانه صنعت مس معرفی شدند

مدیر مرکز نوآوری شهید ستاری رفسنجان گفت: ۲۰۵ ایده به دبیرخانه اولین رویداد شناسایی و رفع چالش‌های فناورانه صنعت مس ارسال شده است، که از این تعداد بیش از ۳۰ ایده در حوزه معادن، ۱۴ ایده در مورد ذوب، ۱۳ ایده از سونگون آذربایجان، ۲۰ مورد هم از شهربابک بوده است، که در پایان ۱۶ ایده برتر انتخاب شد.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، سیدمحمدرضا جندقی در آئین اختتامیه اولین رویداد شناسایی و رفع چالش‌های فناورانه صنعت مس بیان کرد: بحث نوآوری یعنی تبدیل فرصت به ایده و محصول یا خدمت است که در دنیا در اثر توسعه فناوری‌ها شکل گرفته است. کارگروه نوآوری و پژوهش مجتمع مس سرچشمه را ایجاد کرده‌ایم که در راستای تبدیل ایده به محصول گام برداشته و چالش‌های معدنی را در مجتمع مس شناسایی کرده و در حوزه دانش‌بنیان رفع کنیم.

جندقی بیان کرد: نوآوری را به عنوان هر آنچه که به ایجاد ارزش افزوده منجر شود، می دانند. از سال ۲۰۱۴ روند صعودی استفاده از فناوری و نوآوری در ایران را داریم و در همه بخش‌های کشاورزی، صنایع و غیره وجود دارد اما متاسفانه در بخش صنعت مس زیاد مورد استفاده قرار نگرفته است.

صنعت مس بایستی به سمت نوآوری پیش برود

مسعود رضایی زاده معاون فناوری پارک علم و فن‌آوری استان کرمان در ادامه با بیان این‌که از اقتصاد مبتنی بر صنعت عبور کرده‌ایم، عنوان کرد: هم اکنون اقتصاد مبتنی بر دانش اجراء می شود که به سمت اقتصاد مبتنی بر نوآوری می رود که بایستی ساختاری ایجاد کنیم که صنعت مس به سمت نوآوری برود و چالش‌های مجتمع مس را رفع کند.

معاون فناوری پارک علم و فن‌آوری استان کرمان گفت: ایران در بحث اقتصاد مبتنی بر منابع در جایگاه چهارم قرار دارد و در حوزه اقتصاد مبتنی بر دانش هم به سمت جایگاه چهارم در حرکت است.

وی با اشاره به تشکیل کارگروهی در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اظهار کرد: در این کارگروه ۳ هدف اصلی مدنظر بوده است، نظام و اکوسیستم فن آوری و نقش راه فن آوری و آینده پژوهی و مدیریت نوآوری بسیار مهم است که باید کارآمد باشد وگرنه تدوین سند و نظام خواهد بود.

رضایی زاده با بیان‌اینکه سه فاز اجرایی تا پایان سال در حوزه نوآوری در مجتمع سرچشمه اجرایی می شود، خاطرنشان کرد: بایستی نیازها را در مجتمع مس شناسایی کرد و اگر نتوان آن‌ها را برآورده کنیم این طرح‌ها ابتر خواهند ماند.

معاون پارک علم و فناوری استان کرمان هم با اشاره به وجود ۷ هزار و ۸۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور بیان کرد: از این تعداد ۷۰۵ شرکت محصولات دانش بنیان قابل ارائه دارند که ۳۰ درصد از این تعداد یعنی ۲۰۰ شرکت، محصول دانش بنیان در حوزه معدنی ارائه می دهند.

وی افزود: ۲۰۰ شرکت دانش بنیان حوزه معادن باید حمایت شوند و راه حل این حمایت هم شناسایی و تعریف دقیق نیازهای مجتمع های معدنی است که با رفع چالش ها رشد و توسعه محقق می شود.

به گزارش شایوردنیوز، آیین اختتامیه اولین رویداد شناسایی و رفع چالش‌های فناورانه صنعت مس در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان برگزار شد. این رویداد با هدف شناسایی دقیق چالش‌ها، طرح مساله و دستیابی به راهکارهایی برای بهبود سطح کیفی و افزایش بهره‌وری و ارتقاء همه جانبه صنعت مس برپا شده است. در اختتامیه این رویداد از ایده‌های برتر در شانزده حوزه شامل معدن، تغلیظ، ذوب و اسید، هوشمندسازی، مدیریت پروژه، فنی و مهندسی، نظارت بر پیمانکاران، آموزش، کنترل فرآیند و برنامه‌ریزی تولید، مالی و منابع انسانی، پالایشگاه و لیچینگ، بهره‌وری آب و انرژی، HSE، بهداشت و درمان، باطله و پسماند، انبار و سفارشات، بومی‌سازی، فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات تجلیل به‌عمل آمد.

دکمه بازگشت به بالا