اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانکشاورزی و پستهگزارشگفتگو

بانوی رفسنجانی برگزیده کنگره ملی «بانوان تأثیرگذار» شد

تنها بانویی‌ست که از استان کرمان در بخش جهاد کشاورزی برای حضور در کنگره و نمایشگاه بین‌المللی زنان تأثیرگذار معرفی شده است. ۹۰۰ مدیرعامل زن در حوزه‌های مختلف از سراسر کشور به این همایش بین‌المللی معرفی شده که در نهایت ۱۰۰ نفر در حوزه‌های علمی و پژوهشی و همچنین به عنوان کارآفرین برتر معرفی می‌شوند که در بین افراد منتخب در حوزه جهاد کشاورزی، مژده سرچشمه پور کارآفرین رفسنجانی به عنوان بانوی منتخب نمونه اول و کارآفرین برتر کشور در حوزه گیاهان دارویی انتخاب می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، مژده سرچشمه‌ پور کارآفرین برتر کشور که در حوزه گیاهان دارویی پژوهش و تحقیقات بسیاری انجام داده است، یک دهه است که این پژوهش‌ها را به مرحله تولید رسانده و ترویج کشت‌ گیاهان دارویی را در روستاهای استان کرمان از سال ۹۲ شروع کرده است. کشت گیاهان دارویی که با توجه به اقلیم منطقه در آن‌ روستا قابل توسعه باشد و بالاخص این طرح در روستاهایی اجرایی شده است که درختان پسته خشک‌ شده‌اند. بعد از تحقیقات انجام گرفته بر روی داروهای گیاهی، ۴۰ نمونه گیاه دارویی به مانند آویشن، گل گاوزبان، گل زوفا، مریم گلی، آنغوزه و.. شناسایی می‌شود که با توجه به اقلیم آن منطقه و کم آب‌بر بودن محصول (با در نظر گرفتن بحران آب)، مناطق زیر کشت گیاهان دارویی توسعه پیدا می‌کند تا علاوه بر کسب درآمد، اشتغالزایی پایدار هم در روستاها ایجاد شود.

مژده سرچشمه پور با بیان این‌که نمایشگاه زنان تأثیرگذار همزمان با کنگره بین‌المللی زنان تأثیرگذار از ۲۹ دی‌ماه تا دوم بهمن‌ماه در تهران برگزار شد، اظهار می‌کند: در این نمایشگاه زنان کارآفرین آخرین دستاوردها و تولیدات و پژوهش‌های‌شان را در معرض نمایش گذاشتند.

این بانوی کارآفرین روستای علم آباد رفسنجان را به عنوان الگوی کشت (پایلوت) انتخاب کرده و در کنار کشت گیاهان دارویی، کشت زعفران و فرآوری محصولات کشاورزی و همچنین تولید چیپس میوه را بدون مواد افزودنی آغاز می‌کند.

سرچشمه پور با بیان این‌که در روستاها ارتباط افراد با یکدیگر را برقرار کردیم تا اهالی روستا بیشترین بهره‌وری را از زمین‌های رهاشده ببرند، خاطرنشان می‌کند: کسانی که در روستاها زمین‌هایشان را رها کرده بودند و از آن طرف افرادی بودند که در زمینه کشت‌های جایگزین آموزش دیده بودند و این افراد کشت‌های جایگزین را در همین زمین‌های بلاستفاده شروع کردند، که ماحصل و سود فروش محصول بین صاحب زمین و آن کشاورز تقسیم می‌شود.

وی با بیان این‌که اشتغال بانوان و راه‌اندازی مشاغل خانگی از دیگر برنامه‌هایش بوده است، می‌گوید: همچنین طرح‌هایی در برخی از شهرهای کشور اجراء و آموزش‌هایی به کشاورزان داده شد تا کشاورزان بیشترین سود را از کشت محصولات‌شان را ببرند تا خرابی و دورریزی محصول کاهش پیدا کند. به عنوان نمونه به کشاورزان آموزش داده شد تا تولید خلال و پودر پیاز در جیرفت و فرآوری گوجه و پودر سیر را در شهداد انجام دهند.

این بانوی کارآفرین موسسه کاریابی و مشاور شغلی را هم با رویکرد معرفی فرصت‌های شغلی و اشتغالزایی تأسیس کرده است. وی همچنین در سال‌های گذشته اصالت نامه مدیریت در تراز جهانی را از اروپا و گواهی کیفیت و مشتری مداری از سازمان بین المللی استاندارد (ISO) را دریافت کرده است و در سال ۹۷ بانوی برگزیده کارآفرین و آینده پژوه کشور و در سال ۹۸ هم به عنوان کارآفرین برتر در مشاغل خانگی و گیاهان دارویی معرفی شده و در نمایشگاه‌های متعددی شرکت کرده است.

دکمه بازگشت به بالا