اجتماعیاخبارایران و جهانبهداشت و سلامتگزارش

۲۶درصد افراد بالای ۳۵ سال در رفسنجان دیابت دارند/افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد زیر ۴۰ سال

متخصص قلب و عروق در رفسنجان با اشاره به اینکه دیابت در افراد زمینه ساز بروز بیماری های قلبی و عروقی، کلیوی و چشمی است، گفت: طبق تحقیقات به عمل آمده ۲۶درصد از جمعیت بالای ۳۵ سال در رفسنجان دارای دیابت هستند که خطرناک است.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، علی اسماعیلی ندیمی در افتتاحیه دومین کلینیک بازتوانی قلبی و عروقی استان کرمان در رفسنجان بیان کرد: ۴۰ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است.

وی افزود: در ایران شیوع مصرف موادمخدر، قلیان، سیگار، مشروبات الکلی و نیز مصرف غذاهای چرب و نمک‌دار رو به افزایش است و در کنار این عوامل استرس‌های زندگی ماشینی هم وجود دارد که این عوامل موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی است.

اسماعیلی ادامه داد: افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های قلبی، در رفسنجان زنگ خطری است که در جوانان زیر ۴۰ سال به شدت دیده می شود، برای اینکه در دو دهه آینده این اعمال جراحی افزایش پیدا می‌کند و این افراد برای این‌که بتوانند به زندگی سالم و کار و فعالیت برگردند و از افسردگی رهایی یابند نیاز به بازتوانی این بیماران قلبی و عروقی است.

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: در شهرستان کرمان کلینیک بازتوانی قلبی و عروقی دولتی وجود دارد، اما رفسنجان به دلیل گستردگی این بیماری یعنی آمار بیش از مرکز استان دارد این پیشنهاد ایجاد کلینیک بازتوانی را در سال ۹۱ ارائه دادیم اما پیگیری های لازم انجام نشد که امسال این مرکز جهت بهبود حال افراد دچار حمله قلبی، آنژیو و جراحی قلب باز، احداث و به بهره برداری رسید.

اسماعیلی بیان کرد: در این کلینیک علاوه بر انجام فعالیت های ورزشی، تغذیه بیماران هم کنترل می شود که بهبودی در این افراد بیش از گذشته قابل مشاهده خواهد بود و امید به زندگی در این افراد افزایش می یابد.

این پزشک متخصص قلب و عروق با بیان اینکه بالای ۷۰ درصد انسان‌ها دارای نارسایی قلبی آن هم بر اثر مصرف مواد مضر ( نمک، چربی، قلیان، سیگار و غیره ) هستند، گفت: سیکل درمان بیماران قلبی و عروقی در این مرکز از تشخیص بیماری گرفته تا مشاوره و انجام حرکت‌های ورزشی و کنترل تغذیه انجام می‌گیرد و عملکرد قلب در این بیماران تا ۲۰ درصد و یا بیشتر افزایش می یابد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا