اجتماعیاخبارایران و جهانفرهنگی و هنریویژهگفتگو

درگیری شدید اداره اوقاف رفسنجان و متولیان موقوفه بر سر پاساژ حاج‌شریف/اداره اوقاف چرا استفتاء دفتر مقام‌معظم رهبری را قبول ندارد؟

متولی موقوفه حاج‌ شریف رفسنجان گفت: ۸۸ مغازه در طبقات تحتانی مسجد حاج‌ شریف است که در حال حاضر بسیاری از مغازه‌های موقوفه در اجاره بسیاری از شهروندان است که سال‌ها از پرداخت بدهی سرباز زده‌اند. موقوفه حاج شریف رقبات باارزشی را در بازار مرکز رفسنجان مالک است که تا ۲.۵ قرن پیش صحبتی مبنی بر استقلال مسجد و پاساژ از مجموعه موقوفه نبوده است اما این ادعا الان ۴ سال است که از طرف اداره اوقاف مطرح شده است.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، امیرجاهد وکیل‌زاده متولی موقوفه حاج شریف رفسنجان در نشست خبری با اشاره به این‌که دارایی‌های موقوفه حاج شریف بسیار گسترده است، در خصوص موقوفه حاج شریف بیان کرد: تقریبا ۲۷۳ سال پیش مرحوم حاج شریف، رقباتی را در روستاهای علی‌آباد، جعفرآباد، کریم‌آباد و قطب‌آباد برای مصارف خاص وقف کرد که مهمتربن مصرف وقف برای تعزیه امام حسین (ع) بود که از سال ۹۹ دوباره حقوق وقف را احیاء کردیم.

نجات درختان پسته از کوره‌های زغال‌سوزی

وی احیاء و نجات باغات پسته موقوفه حاج شریف را از کوره‌های ذغال‌سوزی مهمترین کار این سال‌ها برشمرد و گفت: تقریبا یک و نیم هکتار باغات موقوفه حاج شریف در روستای جعفرآباد در حال خشک شدن بودند، تا جایی که تنه درختان بریده و به زغال تبدیل می‌شد که در سه سال اخیر باغات تعمیر شدند و ۱۰۰۰ متر لوله‌گذاری در باغات انجام گرفته و ۵ هزار نهال پسته کاشته شده و ۷ هزار پیوند بر روی درختان صورت گرفته و درختان مثمر ثمر شده‌اند و سال آینده از این باغات، پسته برداشت می‌شود.

وکیل‌زاده به اختلاف بین متولیان موقوفه حاج شریف و اداره اوقاف اشاره و عنوان کرد: در سال ۹۶ نامه‌ای از اداره وقف رفسنجان به اداره کل کرمان فرستاده می‌شود که مغازه‌های ارزشمندی را موقوفه حاج شریف تصرف کرده است و از آن زمان اداره اوقاف رفسنجان سنگ‌اندازی می‌کند و اداره اوقاف هیچ مستندی ندارد و حتی حکم قضایی گرفته‌ایم.

وی افزود: اداره اوقاف مدعی است که رقبات تجاری طبقه تحتانی مسجد متعلق به موقوفه حاج شریف نیست اما در وقف‌نامه به صراحت بیان شده که حمام، مسجد و آب‌انبار را واقف ساخته است (در حال حاضر کتابخانه، مسجد و پاساژ جزء این وقفیات است).

تجزیه موقوفات از آنچه که وقف انشاء کرده، خلاف صریح شرع مقدس اسلام است

وکیل‌زاده بیان کرد: تا زمانی که حجت الاسلام حاج شیخ محمد هاشمیان در قید حیات بود، اداره اوقاف هیچ ادعایی نداشت و مستأجران ماهیانه اجاره می‌پرداختند. ما موظفیم درآمدها را متناسب با نیات واقف هزینه کنیم و اختلال در دریافت مبالغ مغازه‌های وقفی در نیت واقف تعلل ایجاد می‌کند.

متولی موقوفه حاج شریف با بیان این‌که از دفتر مقام معظم رهبری در خصوص پاساژ دو بار استفتاء گرفته‌ایم، اظهار کرد: پاسخ دفتر مقام معظم رهبری به استفتاء درخصوص حکم شرعی موقوفه حاج شریف و مسجد بدین شرح بود: «تغییر، تبدیل و تجزیه موقوفات از آنچه که وقف انشاء کرده است، خلاف صریح شرع مقدس اسلام است.»

وکیل‌زاده تصریح کرد: مجموعه کتابخانه احسایی که مشکلات و نواقصی در آن وجود داشت و ساختمان تعمیر و بهسازی شد، میزهای مطالعه را تجهیز کرده و کامپیوترها در حال تعمیر هستند و بعضی از عناوین در کتابخانه کمبود بود و کتاب‌ها فرسوده شده بودند که کتاب‌ها تأمین شد، در حال حاضر در کتابخانه ۱۶ هزار عنوان و ۲۲ هزار جلد کتاب موجود است.

جلوگیری اداره اوقاف از تجهیز مسجد حاج شریف

وکیل‌زاده تجهیز و بهسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مسجد حاج شریف را از دیگر کارها نام برد و گفت: با این‌که مجهزترین مسجد شهر را داریم که ده سال درب آن بسته بود که بعد از ایام کرونا، دهه محرم پارسال مراسم عزاداری آقااباعبدالله در مسجد حاج شریف برگزار شد.

وی افزود: سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مسجد تعمیر و تعویض شد و بعضی از نواقص در حال برطرف شدن است، پرده‌ها و قالی‌ها باید تعویض شود اما اوقاف اجازه تغییرات در مسجد را نمی‌دهد.

متولی موقوفه حاج شریف گفت: به طور نمونه در حال شستشوی نمای مسجد حاج شریف بودیم که این کار را متوقف کردند و گفتند که شما هیچ سمتی ندارید. می‌خواستیم قالی‌ها را خریداری کرده و مسجد را تجهیز کنیم که با همین اختلافات جلوی این کارها را گرفتند.

وکیل‌زاده بیان کرد: سرویس بهداشتی که در مرکز شهر است که همگان می‌توانند استفاده می‌کنند، فرمانداری برای تخلیه فاضلاب هم همکاریش را قطع کرد، چند چشمه بسته شده و فقط مواقع نماز این درب‌ سرویس بهداشتی باز می‌شود و موقوفه توان پرداخت هزینه‌هایی برای تجهیز و نگهداری مکان را ندارد.

بازپس‌گیری زمین‌های وقفی حاج شریف از متصرفان

وی با اشاره به این‌که ۷۲۷ قطعه زمین از موقوفات حاج شریف در سامانه وقف به ثبت رسیده است، عنوان کرد: اراضی داخل شهر در خیابان‌ مدرس شمالی و منطقه الله آباد چندین سال تحت تصرف افراد سودجو قرار گرفته بود که با پیگیری‌های مستمر، ۶۰ پرونده قضایی تشکیل شد و رأی مثبت گرفته شد که متصرفان زمین‌ها را تخلیه کردند و تعدادی پرونده در حال پیگیری است.

وکیل‌زاده تأکید کرد: ما موظفیم درآمدها را متناسب با نیات واقف هزینه کنیم و تعلل در دریافت مبالغ در نیت واقف هم تعلل ایجاد می‌کند.

دکمه بازگشت به بالا