
نویسنده: فاطمه ملایی/سردبیر
با تغییر دولت آنچه که مسلم و حتمیست، تغییرات، انتصابات و عزلها در سطوح مدیریتی و معاونین است. البته این تغییرات بر اساس منطق و مشورت با مسئولان و بزرگان هر شهر انجام میگیرد تا افراد بر اساس لیاقت، کارآمدی، تجربه، آشنا به امور، کاردانی و…انتخاب شوند. اما انگار محمدمهدی فداکار استاندار کرمان برای مسئولان رفسنجان تره هم خُرد نمیکند و برای نظر و شخصیت آنها احترام قائل نیست و مشورت برای استاندار کرمان معنی ندارد.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز/ حسین رضایی فرماندار رفسنجان در سفر است که به یکباره خبر تغییر معاون سیاسیاش به گوش میرسد، فرماندار همان روز در مصاحبهای میگوید تغییر معاون سیاسی از مدتها پیش مطرح بوده اما با این شخص موافقت نشده است و به مصلحت شهرستان نیست. این از فرماندار که انگار نه انگار عالیترین مقام اجرایی و نماینده دولت رئیسی در شهرستان رفسنجان است و باید نظر او را پرسید و معاونی که قرار است در کنار او بنشیند باید حداقل با مشورت فرماندار منصوب شود!
حجت الاسلام عسکری در خطبههای نماز جمعه از استاندار کرمان تشکر میکند، هر چند آشکارا به موضوع اشاره نمیکند اما مشخص است که منظورش تغییرات شتابزده در فرمانداری رفسنجان است. امام جمعه در خطبههای نماز جمعه میگوید: «از اینکه استاندار در تصمیمات خود نظر مسئولان شهرستانی را جویا می شود، مسئولان شهری دلسوز هستند و در میدان هستند و صلاح شهر خود را بهتر از مدیران در مرکز استان میدانند.» اما هنوز دو روز از تشکر و توصیه امام جمعه نمیگذرد که معاون استاندار شتابزده به رفسنجان آمده و معارفه معاون سیاسی فرماندار رفسنجان را برگزار میکند و انگار نه انگار استاندار با امام جمعه رفسنجان مشورت کرده و نظر حجت الاسلام عسکری منفی بوده است و استاندار قول داده که تغییرات انجام نگیرد.
حال مشورت با نماینده بماند، که آقایانی از انتخابات سر جنگ با حجتالاسلام جلالی نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی دارند!
اما نکته مهم، آقای فداکار مشورت کردن یکی از مصادیق مهم آموزههای اجتماعی پیامبر (ص) است، پیامبر (ص) با آنکه به منبع وحی متصل بود اما همواره در امور با صاحب نظران مشورت می کرد. مشورت کردن به قدری مهم است که خداوند متعال در قرآن کریم به آن بسیار سفارش کرده و آیات بسیاری در باب مشورت در قرآن آمده است.
به نظر میرسد محمدمهدی فداکار استاندار کرمان فقط مشورت با اقوام و نزدیکانش را قبول دارد و به توصیههای آنان گوش میدهد و شور فامیلی را بر هر روند رایج و خَرد جمعی ترجیح میدهد.
به هر حال تغییر معاونت سیاسی فرمانداری رفسنجان بیش از گذشته دستهای پشت پرده را نمایان کرد، دستهایی که منافع شهرستان را فدای مصلحتهای حزبی و خوشایندی و خوشامدی دوستان و قُربا میکنند و یک نفس میتازند تا هر چه انصار و اعوان هست دور خود جمع کنند و بر مسندی بنشانند تا از قافله عقب نمانند که انگار سالها منتظر چنین روزی بودند. حال این افراد برای پستها مناسب هستند یا نیستند، دیگر مهم نیست! و در این میان استاندار کرمان هم بیشتر به سفارشات اقوام نزدیک خود گوش میدهد تا نظر بزرگان شهر را جویا شود، اگر هم با مسئولان رفسنجان مشورت کرد، بیخیال نظر و پیشنهاد و مصلحت اندیشی آنها میشود. آقای استاندار جنابعالی به عنوان یک رفسنجانی بهتر از هر کسی بر اوضاع و احوال و شرایط سیاسی رفسنجان واقف هستید، اما چرا خودسرانه تصمیم میگیرید، جای بسی تأمل و سؤال دارد.
آقای استاندار! انتخاب معاونین و رئیس و رؤسا رسم و قاعده خود را دارد و فقط با رزومه سیاسی نمیتوان شهر و استان را اداره کرد، باید گزینههای دیگری را هم مدنظر داشت و نظر مسئولان و بزرگان آن شهر را هم در انتخاب افراد در نظر گرفت.
علی ایالحال سؤالات بیشماری پیرامون انتخاب مجید دهقانی در اذهان مردم رفسنجان شکل گرفته است. اینکه دهقانی در رشته و کار خود متخصص است، شکی در آن نیست. اما آیا مجید دهقانی شایستگی تکیه زدن بر مسند معاونت سیاسی_امنیتی_اجتماعی را دارد و بر چه اساس و با چه کارنامهای این فرد انتخاب شده است، رئیس ستاد انتخاباتی فلان شخص میتواند یک رزومه قوی باشد؟! آیا فرد شایسته دیگری از جناح اصولگرا نبود که بر این کرسی بنشیند، که لااقل بتواند از پس امور و سمت به این مهمی بربیاید!
اما در آخر آقای فداکار باید به خاطرتان آورد که در مراسم معارفهتان بیان کردید: «در این جایگاه نماینده هیچ فرد، گروه و جریان سیاسی نیستم و سعی می کنم نماینده دولت و نوکر مردم باشم، اگرچه بدون شک از مشورت تمامی بزرگان، متنفذان، معتمدان و مردم استفاده میکنم اما در تصمیمهای خود باید به حجت شرعی برسم.»