اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانسیاسیویژهگزارش

معاونی را نباید به مدیری تحمیل کرد/ در انتخاب افراد شایسته‌سالاری باشد نه امیال شخصی و جناحی!

امام جمعه رفسنجان گفت: جابه‌جایی مدیران و مسئولان یک امر پذیرفته شده و جاری در سراسر دنیا و کشور است، تودیع و معارفه طبیعی است. جابه‌جایی و انتخاب همکاران حق مسلم هر مدیری در حوزه کاری و مسئولیتی خودش است. هر مسئولی حق دارد، معاونین، دست‌اندرکاران و همکارانش را خودش انتخاب کند، این‌که دیگران را تحمیل کنند که نمی‌شود.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حجت الاسلام اصغر عسکری در بخشی از خطبه‌های نماز جمعه امروز ۱۲ اسفندماه به عزل و نصب‌های اخیر در رفسنجان اشاره و بیان کرد: در انتخاب همکاران باید شایسته‌سالاری حاکم باشد و بر اساس معیارها باشد، نه امیال شخصی، جناحی، حزبی و گروهی. حضرت امیر ‌۱۳ اصل را بر شایسته‌سالاری مطرح می‌کند که فرد دانا، توانا، امین، متدین و انقلابی باشد. شخصی انتخاب نشود که به‌دنبال بستن بار خودش باشد. بعضی‌‌ها می‌خواهند بار خود را ببندند اما بعضی افراد می‌خواهند بارِ مردم را به دوش بکشند.

حفظ حرمت و کرامت افراد ضروری‌ست

وی با تأکید به حفظ حرمت افراد و مسئولان اظهار کرد: همچنین در جابه‌جایی افراد و مدیران حرمت، کرامت، شأن و شخصیت افراد به‌عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد. حرمت مؤمن از خانه کعبه بالاتر است، در حالی که بعضی به‌راحتی با آبروی یک مومن بازی می‌کنند و افرادی با هر وسیله‌ای که دارند به راحتی هتک حرمت و جسارت می‌کنند و دیده می‌شود به راحتی آبروی مردم برده می‌شود، در جابجایی‌ها این مسئله مدنظرمان باشد.

وی بیان کرد: امام علی ع در نهج البلاغه از حقوق مشترک امام و مردم در خطبه ۳۴ نام می‌برد و می‌فرماید: «که بنده باید خیرخواه شما باشم و مردم را نصیحت کنم و شما هم نسبت به بیعت وفادار باشید. هر کسی حق دارد، معاونین و دست‌اندرکاران و همکارانش را خودش انتخاب کند. در ازدواج همانطور که فرد همسرش را انتخاب می‌کند در مسائل کاری هم باید همینطور باشد.

امام جمعه رفسنجان با بیان این‌که دستگاه‌های اجرایی و قضایی باید با مفسدان برخورد کنند، خاطرنشان کرد: امام علی(ع) فرمودند: «اگر مسئولی مرتکب خلاف و فساد شد، حرمت ندارد، باید با او برخورد شود و فردی که خیانت کرده، او را مجازات کنید و به ذلت و خواری بکشانید، به‌گونه‌ای معرفی شود که کسی جرأت خیانت نداشته باشد.اگر کسی خیانت کرد و کسی که در سیستم اداری به جان و مال مردم تعرض کرد باید به گردنش قلاده خیانت آویخت، خائن را طوری در جامعه معرفی کنید که کسی جرأت خیانت نکند.»

چه خوب است که مسئولین در انتصابات مشورت کنند

عسکری با اشاره به این‌که مشورت گرفتن در کارها امری پسندیده است، افزود: چه خوب است که مسئولین در انتصابات مشورت کنند، اما تصمیم نهایی بر عهده خود مستشیر (مشورت کننده) است. خداوند به پیامبر اکرم ص می‌فرماید با مردم مشورت کن، از دیگران نظر بخواه و سؤال کن، اما خودت تصمیم بگیر، تصمیم‌سازی آری.

وی گفت: اگر بعضی‌ها از بنده سؤال کنند، اگر بدانم نظرم را می‌گویم، اگر کسی از بنده مشورت گرفت و به نظرم عمل نکرد از او گلایه نمی‌کنم، حق تصمیم‌گیری با خودِ آن مسئول است.

امام جمعه رفسنجان با بیان این‌که مشکلات مردم را باید با هم‌افزایی حل کرد، اظهار کرد: با وجود این همه مشکلات اقتصادی که دست به گریبان هستیم، مسائل آسیب‌های طبیعی، سیاسی، فرهنگی و دیگر مشکلات، به‌جای پرداختن به امور حاشیه‌ای، هم‌افزایی کنیم، مشکلات مردم را حل کنیم. این همه مشکل و نابسامانی وجود دارد، درست نیست که دست به دامان تفرقه و جدایی شویم.

وی با اشاره به ولادت حضرت علی اکبر ع و روز جوان بیان کرد: غفلت از جوانان و نیازهای آنها پیامدهای جبران ناپذیری بر جای خواهد گذاشت. خدواند در قرآن  حماسی ترین، ماندگارترین و باشکوه‌ترین جریان‌ها را به جوانان نسبت می‌دهد.

عسکری با تاکید بر نقش جوانان در جریان‌های تاثیرگذار و تاریخ‌ساز اظهار کرد: در طول تاریخ تمامی جریان‌های تاثیرگذار به جوانان ختم می‌شود. وقتی حضرت ابراهیم ع بت‌ها را شکست داد با وجود صفات الهی، خداوند از ایشان به عنوان جوان یاد می‌کند.

امام جمعه رفسنجان افزود: باید به مشکلات جوانان  رسیدگی و طبق آموزه‌های قرآنی عمل کنیم و به فکر ازدواج آسان، موفق و پایدار آن‌ها باشیم.

عسکری به رسانه‌ها توصیه‌هایی کرد و گفت: از اصحاب رسانه هم تقاضا می‌کنم که سد باشند، مثلا اگر بنده حرف خلاف زدم آقای رسانه سد باشید. رسانه‌ها از دامن زدن به حاشیه‌ها پرهیز کنند.

دکمه بازگشت به بالا