اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانفرهنگی و هنریویژهگزارشگفتگو

۱۰ هزار گردشگر به مدت سه روز از خانه حاج آقاعلی رفسنجان بازدید کردند/ بزرگترین خانه خشتی جهان یک گام تا ثبت جهانی

خانه حاج آقا‌علی رفسنجان مجموعه‌ای بی‌نظیر در دل کویر این روزها پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است، تا جایی که از ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ تا دوم فروردین‌ماه ده هزار گردشگر از خانه حاج آقاعلی بازدید کرده‌اند و این شب‌ها، برگزاری جشنواره‌های نوروزی در بزرگترین خانه خشتی جهان، پای گردشگران بیشتری را به این خانه باز کرده و چراغ خانه را روشن کرده است.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، خانه حاج آقا‌علی رفسنجان که به عنوان بزرگترین خانه خشتی جهان شناخته می‌شود، هم اکنون با مدیریتی جدید تلاش می‌کند تا این ابنیه تاریخی و فرهنگی را بیش از گذشته به گردشگران داخلی و خارجی بشناساند، مجموعه‌ای بی‌همتا در روستای قاسم آباد رفسنجان به عنوان نگینی درخشان و نمایی از معماری کویر خودنمایی می‌کند و با تلاش‌هایی صورت گرفته قرار است این ابنیه تاریخی به ثبت جهانی برسد و یگ گام تا جهانی‌شدن فاصله دارد.

برپایی نمایشگاه‌های دائمی محصولات غذایی و صنایع دستی در بزرگترین خانه خشتی جهان

روح الله شاکری مدیرعامل شرکت همگامان مس در گفت‌و‌گویی بیان می‌کند: مجموعه حاج آقاعلی بزرگترین خانه خشتی جهان در رفسنجان بعد از مدت‌ها در تابستان ۱۴۰۱ در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و با حمایت مجتمع مس سرچشمه دوباره بازگشایی شد و بهره‌برداری این ابنیه تاریخی به شرکت همگامان مس یکی از شرکت‌های زیر مجموعه مس به عنوان بهره‌بردار واگذار شد و تقریبا قرارداد آن از اواخر تابستان به اجراء درآمد و شرکت همگامان در این مدت ۶ ماه، قسمت‌های مختلفی را در خانه حاج آقاعلی راه‌اندازی کرده است.

وی اضافه می‌کند: یک سری از اهداف و برنامه‌ها را در این مجموعه تاریخی دنبال می‌کنیم تا گردشگران بیشتری را جذب کرده و همچنین یکی از برنامه‌های پیش‌رو این است که آثار هنری، صنایع دستی و محصولات غذایی شهرستان رفسنجان را معرفی کنیم.

شاکری به استفاده از ظرفیت‌های این مجموعه اشاره کرده و می‌گوید: مجموعه‌هایی به مانند شربت‌خانه، عکاس‌خانه، رستوران، آموزشگاه هنری و گالری نقاشی، غرفه‌های صنایع دستی و…..آغاز به‌کار کرده‌اند که این نمایشگاه‌ها به صورت دائمی گشایش یافته و در تمامی ایام سال پذیرای بازدیدکنندگان هستند.

مدیرعامل شرکت همگامان مس اضافه می‌کند: هتل مجموعه حاج آقاعلی هم در حال راه‌اندازیست، همچنین راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی هم در دستور کار قرار دارد. به علت این‌که بحث هتلینگ مجموعه حاج آقاعلی هنوز راه‌اندازی نشده است، اسکان گردشگران صورت نگرفت اما مجموعه‌های اطراف خانه حاج آقاعلی را به صورت بوم‌گردی در اختیار تعدادی از گردشگران قرار دادیم.

استقبال کم‌نظیر گردشگران از جشنواره‌های نوروزی خانه حاج آقاعلی رفسنجان

شاکری با اشاره به این‌که انتظاراتی وجود داشت و این‌که خانه حاج آقاعلی را به عنوان یک مجموعه‌ تاریخی و فرهنگی و قطب گردشگری رفسنجان معرفی کنیم، خاطرنشان می‌کند: با توجه به همزمانی ایام نوروز با ماه مبارک رمضان، جشن‌های نوروز را بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار می‌کنیم و جشنواره نوروزی را در سه روز اول تعطیلات عید با حضور گروه‌های موسیقی محلی و نواحی برگزار کردیم و در روزهای آینده هم این جشنواره ادامه خواهد داشت و گروه‌های هنری رفسنجان بعد از افطار برنامه‌های شاد اجراء می‌کنند و این برنامه تا ۱۳ فروردین ادامه خواهد داشت، که امیدواریم بتوانیم امسال شرایط بهتری را برای گردشگران و بازدیدکنندگان فراهم کنیم تا لحظات شاد و مفرحی داشته باشند.

وی معتقد است: الحمدالله با همکاری دستگاه‌های اجرایی توانستیم بهره‌برداری از خانه حاج آقاعلی را به شرایط مطلوبی برسانیم و برای رفع نواقص و تکمیل فضاهای باقیمانده برنامه‌ریزی کرده و ظرفیت‌های بیشتری را به مجموعه اضافه خواهیم کرد.

شاکری عنوان می‌کند: تمامی تلاش‌مان این است که در فضای مجازی تبلیغات مطلوبی انجام گیرد تا خانه حاج آقاعلی بیش از گذشته به گردشگران داخلی و خارجی شناسانده شود.

مدیرعامل شرکت بهره‌بردار خانه حاج آقاعلی با بیان این‌که قطعا در طول سال برای همشهریان و گردشگران داخلی جشنواره‌های مختلفی را در مناسبت‌ها و ایام تعطیل اجراء خواهیم کرد، عنوان می‌کند: درب خانه حاج آقاعلی به روی همگان باز است و حضور همشهریان و گردشگران باعث پویایی خانه حاج آقاعلی و دلگرمی مجموعه مدیریتی خواهد بود. همشهریان اگر پیشنهاداتی دارند، می‌توانند نظرات خود را به مجموعه مدیریتی خانه حاج آقاعلی ارائه دهند تا به پیشبرد اهداف و برنامه‌ها و بهتر شدن شرایط کمک کند.

بازدید ده هزار گردشگر از خانه حاج آقاعلی رفسنجان به مدت ۳ روز

به علت شرایط کرونایی در ۳ سال اخیر بازدید از اماکن و مجموعه‌های تاریخی بسیار کاهش پیدا کرده بود، اما امسال با فروکش کردن این بیماری دوباره صنعت گردشگری در ایام نوروز رونق گرفته است و به گفته مدیرعامل شرکت همگامان مس در مدت ۳ روز ده هزار نفر از سراسر کشور از این مجموعه بازدید کرده‌اند.

به گزارش شایوردنیوز، خانه حاج آقاعلی یکی از زیباترین بناهای تاریخی‌ست و معماری منحصر بفردی دارد و با توجه به اقلیم و آب‌ و هوای رفسنجان و معماری اسلامی بنا شده است و نگینی‌ست که در دل کویر ایران می‌درخشد و گویای تاریخ گذشته مردمان کویر و ایران است. ابنیه حاج آقاعلی زعیم الله معروف به امین تجار در ۶‌ کیلومتری رفسنجان در روستای قاسم آباد واقع شده است و شامل بازار، آب انبار، مسجد، حسینیه، حمام، کاروانسرا و عمارت حاج آقاعلی است.

عمارت حاج آقاعلی ۱۴ هزار متر مربع وسعت و ۷ هزار متر زیربناست و ۱۱۰ اتاق دارد که الهام گرفته از حروف ابجد نام یاعلی است. این عمارت عظیم در سال ۱۲۷۴ به مدت ۱۴ سال ساخته شده است و داری ویژگی‌های معماری دوره قاجار است. خانه حاج آقاعلی دارای ۴ بخش اصلی حوضخانه، شاه نشین، پاییزی و زمستانی همراه با ۸۶ اتاق هفت دری، پنج دری، سه دری و پستو، آشپزخانه بسیار بزرگ و انباری وسیع است. همچنین چهار حیاط، راهروهای سرپوشیده و روباز و سه هشتی به عنوان قسمت‌‌های ارتباطی این خانه هستند. در ساخت بنای حاج آقاعلی از اصولی استفاده شده است تا در فصل‌های بهار، تابستان، پاییز و زمستان کاربرد جداگانه‌ای داشته باشد. درون این خانه‌ عظیم و تاریخی تمامی بخش‌ها کاملا به صورت قرینه ساخته شده‌‌اند.

نماهای متعدد و متنوع، آب‌نماها، گنبدها، آجرچین‌ها، ایوان‌ها، رخ بام‌ها، کاشی‌کاری‌ها، گچ‌بری‌ها و دیگر نقوش اسلیمی از طرح‌های چشم نواز این عمارت است.

خبرنگار: فاطمه ملایی

دکمه بازگشت به بالا