اجتماعیاخبارایران و جهانفرهنگی و هنریویژهگزارشگفتگو

پرونده ثبت جهانی خانه حاج‌آقاعلی رفسنجان روی میز یونسکو قرار خواهد گرفت

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در حوزه میراث ملموس و ناملموس بیش از ۲۰۰ پرونده از آثار ایران برای ثبت جهانی (میراث جهانی یونسکو) در دستور کار است که یکی از این پرونده‌ها خانه حاج آقاعلی بزرگترین خانه خشتی جهان در قاسم آباد رفسنجان است.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، علی دارابی امروز چهارم خردادماه در حاشیه بازدید از بنای تاریخی خانه حاج آقاعلی در قاسم آباد رفسنجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این بنا در دوره قاجاریه و ناصرالدین شاه توسط زعیم حاج آقا علی که فردی صادرکننده و واردکننده بود احداث شده و از بناهای خشت و گلی بکر در جهان است.

معاون میراث فرهنگی افزود: این خانه در نوروز امسال یکی از پربازدیدها در استان و شهرستان بوده است.

دارابی با اشاره به وجود بیش از ۳۵ هزار اثر تاریخی و گردشگری در کشور و این‌که برخی از آن‌ها نیاز به بودجه مرمتی و بازسازی دارند، بیان کرد: اما دولت نمی‌تواند کل بودجه‌ها را تأمین کند، بنابراین نهضت بزرگی متشکل از کمک‌های مردمی، خیری و بخش خصوصی نیاز است تا بازسازی‌ها صورت گیرد و صنعت گردشگری احیا و حفظ شود.

وی تصریح کرد: برای ده سال آینده فهرست بالایی از آثار در دستور کار ثبت جهانی شدن داریم البته پرونده ۲۰۰ اثر در کشور تشکیل شده و بررسی ها در حال انجام است اغلب آن‌ها شرایط و استاندارد جهانی شدن را دارند که یکی از آن‌ها خانه حاج آقا علی در رفسنجان است.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: استان کرمان رتبه اول ایران در میزان ثبت جهانی آثار گردشگری را داراست این استان دارای هفت اثر ثبت جهانی دارد.

وی ادامه داد: در حوزه صنایع دستی، سند ملی صنایع دستی کشور در حال تدوین است و در نوروز ۱۴۰۲ بیش از ۹۰۰ بازارچه صنایع دستی در ورودی‌های شهرستان ها دائر شد.

دارابی بیان کرد: قرار است هدایایی که به مهمانان خارجی داده می شود صنایع دستی باشد می‌توان گفت رونق اقتصادی در بحث صنایع دستی در کشور اتفاق می‌افتد.

وی گفت: بحث ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی که قبلا در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که این اختیارات به حوزه وزارت میراث فرهنگی واگذار شود.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا