اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانفرهنگی و هنریویژهگزارش

خانه حاج آقاعلی رفسنجان مدت ماندگاری مسافر را در استان نصف روز افزایش داده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به این‌که دغدغه‌‌مان این بود که بزرگترین خانه خشتی جهان را در استان کرمان داشته باشیم اما از آن بهره‌ای نبریم، گفت: با تعطیلی خانه حاج آقاعلی گردشگران فرصت بازدید از این مجموعه زیبا را پیدا نمی‌کردند اما با اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری و نمایشگاه صنایع دستی در بزرگترین خانه خشتی فرصت بسیار خوبیست که این خانه رونق گیرد و این خانه تاریخی مدت ماندگاری مسافر را در استان کرمان نصف روز اضافه کرده و این برای ما یک ظرفیت ارزشمند است.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، فریدون فعالی در مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی در بزرگترین خانه خشتی جهان، خانه حاج آقاعلی رفسنجان بیان کرد: پرونده ثبت جهانی خانه حاج آقا علی آماده شده است و پیگیری خواهیم کرد که ثبت جهانی شود. این فرصت بسیار ارزشمندی برای استان کرمان و رفسنجان است که یک اثر ثبت جهانی داشته باشد.

خانه حاج آقاعلی رفسنجان اثر شاخص در جهان

وی افزود: در حال حاضر هفت اثر ثبت جهانی در استان داریم، که دو اثر دیگر کاروانسرا به آن افزوده می‌شود و این یک مزیت است، امیدواریم بتوانیم با ثبت جهانی خانه حاج آقا علی رفسنجان یکی از آثار شاخص ثبت جهانی را در این شهر داشته باشیم.

راه‌اندازی خانه خلاق صنایع دستی در رفسنجان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان عنوان کرد: شهر رفسنجان خاستگاه مس است اما امروز که از کارگاه مس بازدید داشتیم، هنرمندان گفتند که مس را از اصفهان می‌آورند و با کار روی آن، دوباره این محصول به اصفهان برمی‌گردد و این چندان خوب نیست که محصول مس از استان خارج شود.

فعالی در ادامه گفت: پیگیری‌های زیادی شد و این آمادگی وجود دارد که در قالب یک تعاونی محصول مس در استان تولید و در اختیار تعاونی و هنرمندان قرار گیرد، این حمایت در حوزه سازمانی ما هم وجود خواهد داشت که بتوانیم شرایط را فراهم کنیم که بازاری برای محصول آن‌ها فراهم و هنرمندان راحت‌تر محصول را تولید کنند.

وی اظهار کرد: نگاه ما در حوزه صنایع دستی صرفا حمایتی است و حمایت از هنرمندان جزء سیاست‌ها و برنامه‌های ماست. باید بستری برای فروش محصولات خانگی صنایع دستی ایجاد شود، اگر فضای «خانه خلاق صنایع دستی» ایجاد شود، این آمادگی را میراث فرهنگی خواهد داشت و بازارچه هایی را تحت این عنوان ایجاد می‌کند تا محصولات را به فروش برسانیم.

فعالی با اشاره به مرمت و اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در خانه حاج آقاعلی رفسنجان خاطرنشان کرد: این خانه تاریخی مدت ماندگاری مسافر را در استان کرمان نصف روز اضافه کرده است و این برای ما یک ظرفیت است، هر چه در شاخص‌های گردشگری مدت زمان ماندگاری مسافر در استان کرمان را بیشتر کنیم، یعنی این توفیق برای حوزه گردشگری فراهم شده که بتوانیم از شرایط به نخو احسن استفاده کنیم.

فعالی با اشاره به این‌که گذر بنفشه بسیار زیباست اما می‌توان کاربری بسیاری به آن‌ داد و اظهار کرد: شب‌ها می‌توان تردد وسائل نقلیه و موتورسیکلت را در این مسیر محدود کرد و محصولات غذایی، هنری و صنایع دستی را در این خیابان به نمایش گذاشت و عرضه کرد.

مدیر کل میراث فرهنگی با بیان این‌که اداره میراث هیچ انتفاع و سودی از هنرمندان را مورد انتظار ندارد، گفت: در حوزه صنایع دستی، ۱۰۱ رشته در استان کرمان داریم و بالغ بر ۷۰ هزار هنرمند در استان کرمان هستند که ۵۰۰ میلیارد تومان تولید سالانه محصولات صنایع دستی استان و حدود ۲۲۶ هزار دلار صادرات صنایع دستی را داریم.

دکمه بازگشت به بالا