اطلس سرمایهگذاری رفسنجان در حال تدوین است

فرماندار رفسنجان گفت: تدوین اطلس سرمایهگذاری شهرستان در دست اجراست و نیازهای شهرستان در حوزه معدنی و کشاورزی تعیین و بر روی آن سرمایهگذاری میشود که این روشنگری برای سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و صنعت بسیار خوب و مفید است.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رضایی امروز در همایش روز صنعت و معدن در شهر سرچشمه ارزآوری کشاورزی را نسبت به سایر کالاهای صادراتی بیشتر ارزیابی کرد و گفت: هر یک تن نفت ۶۰۰ دلار ارزآوری دارد، در حالیکه هر تن محصول کشاورزی ۶۲۰ دلار ارزآوری دارد.
فرماندار رفسنجان اظهار کرد: میانگین سهم اشتغال در کشاورزی کشور ۱۶ درصد است و این سهم در استان کرمان ۳۸ درصد به ثبت رسیده است.
وی افزود: سهم اشتغال در حوزه صنعت کشور متوسط ۳۲ درصد و در استان کرمان ۲۲ درصد است.
رضایی با اشار به اینکه استان کرمان به بهشت معادن کشور معروف و بیشتر مس تولید میشود، بیان کرد: برای تولید یک تن مس به روش لیچینگ ۱۰۰ متر مکعب آب و در روش فلوتاسیون ۲۱۵ متر مکعب آب مصرف می شود.
وی با اشاره به اینکه اگر چه مصرف آب در صنایع کمتر از کشاورزی است و در استان کرمان ۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی و دو درصد در بخش صنعت مصرف می شود، گفت: اما برای تولید هر تن مس، ۲۲۵ متر مکعب گاز مصرف میشود و این یعنی صنعت، یارانههای پنهان انرژی را میبلعد در حالی که در کشاورزی نیاز به مصرف گاز نداریم.
وی با تاکید بر اینکه نگاه به صنعت باید دقیق و منطقی باشد، اظهار داشت: برای تولید یک تن مس ۳۰ تن اسید سولفوریک تولید میشود که اگر تبدیل نمی شد، روزانه حدود هزار و ۵۰۰ تن گاز so2 تولید میشد، لذا اثرات زیست محیطی و کاهش آن در صنایع باید مد نظر باشد.
وی اضافه کرد: ایران در حوزه ذخایر معدنی مس، رتبه پنجم دنیا و در حوزه تولید این کالا رتبه ۱۵ جهان را داراست، همه دنیا به این نتیجه رسیده اند که از جهان سوم، مس مورد نیاز خود را تأمین کنند.
اطلس سرمایه گذاری رفسنجان در دست اجراست
فرماندار رفسنجان گفت: تدوین اطلس سرمایهگذاری شهرستان در دست اجراست و نیازهای شهرستان در حوزه معدنی و کشاورزی تعیین و بر روی آن سرمایهگذاری می شود. این روشنگری برای سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و صنعت بسیار خوب و مفید است.
رضایی گفت: یک سری سیاستهای اشتباه در کشاورزی داریم، بهدلیل اهمیت خودکفایی در تولید گندم، ۲۷ میلیارد مترمکعب آب مصرف میشود در حالی که مصرف گندم کشور ۱۵ میلیون تن است.
حسین رضایی افزود: برخلاف اذعان برخی که هندوانه خیلی آببر است، با مقایسه مصرف آب برای هندوانه و گندم مشخص میشود اگر ۱۳ و نیم میلیون تن گندم بکاریم و صادر کنیم ۱۵ میلیون تن گندم به ما میدهند یعنی روی کشتی معامله پایای کنیم، ۱۵ میلیون تن گندم به ما میدهند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر میانگین تولید گندم در کشور ۳ تن در هکتار بوده و میانگین تولید هندوانه ۳۰ تن است که ۴ میلیارد مترمکعب برای آن آب مصرف میشود که میتوانیم به دنیا بفروشیم و حدود ۱۵ میلیون تن گندم در ازای آن بگیریم که حدود ۲۳ میلیارد متر مکعب آب صرفهجویی میشود.