برداشت ارقام زودرس پسته از باغهای رفسنجان آغاز شد

فرماندار رفسنجان از برداشت پسته از نوع رقم رضایی زودرس و بادامی زودرس در این شهرستان خبر داد و گفت: حدود ۱۰ هکتار از باغهای این شهرستان زیر کشت پسته رقم رضایی است.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رضایی اظهار کرد: نوع رقم رضایی در سال ۵۴ توسط مرحوم علیجان رضایی در باغهای ابراهیمآباد رفسنجان شناسایی و از سال ۱۳۷۰ کشت و توسعه آن در شهرستان شکل گرفت و از آن پس این نوع رقم پسته در سایر استانهای پسته خیز کشور هم در حال تکثیر و توسعه است.
رضایی عنوان کرد: رقم پسته رضایی از سال ۶۵ به کلکسیون ارقام در موسسه تحقیقات پسته کشور منتقل شد و تاکنون به میزان ۱۰ هکتار در رفسنجان توسعه یافته و در کشور نیز حدود ۱۰۰ هکتار از این نوع رقم پیوندزنی شده و این محصول پسته برداشت میشود.

فرماندار رفسنجان تصریح کرد: این نوع رقم پسته از دیگر ارقام زودرستر است و اواخر تیرماه قابل برداشت و به عنوان تازه خوری محسوب میشود و در بازار این نوع پسته تَر در این دوماه ( تیر و مرداد) وجود دارد و درصد پروتئین آن نسبت به سایر ارقام بیشتر و درصد چربی کمتری نیز نسبت به دیگر ارقام دارد؛ دیگر ارقام پسته دیرتر می رسند و از ۱۵ شهریورماه برداشت آنها آغاز میشود.
رضایی ادامه داد: این نوع رقم پسته از زمان گلدهی تا رسیدن ۲ تا ۳ نوبت آبیاری میشود و آب کمتری نیاز دارد و با توجه به کمبود منابع آبی و تغییرات اقلیمی، جای توسعه بیشتری دارد و میتواند قابلیت تکثیر خیلی خوبی را داشته باشد؛ البته در مناطق سردسیر طول دوره رشد این رقم پسته کوتاه است و می تواند گزینه خوبی برای کشت باشد.

قائم مقام جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان هم در این خصوص اظهار داشت: امسال ۱۱۰ هزار تن محصول پسته از باغهای پستهخیز شمال استان کرمان برداشت میشود که نزدیک به ۷۰ هزار تن از این محصول در رفسنجان تولید میشود.
عباس مهران بیان کرد: با توجه به اینکه خاموشی چاه موتورهای کشاورزی در هفته از ۲۵ ساعت به ۱۲ ساعت کاهش یافت میزان محول خوبی را میتوان از باغات پسته رفسنجان برداشت کرد.
وی افزود: افراد متقاضی کشت و توسعه رقم پسته رضایی میتوانند به پژوهشکده پسته ایران واقع در رفسنجان مراجعه و از پیوند این رقم پسته زودرس تهیه و در اراضی خود تکثیر کنند.