اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانویژهکشاورزی و پستهگزارش

گلیم‌ تاس کشکوئیه را باید به بازارهای جهانی عرضه کرد

فرماندار رفسنجان گفت: گلیم تاس صنایع دستی خاص بخش کشکوئیه رفسنجان است که شمار بافندگان چیره‌ دست آن تا ۲ سال پیش به انگشتان یک دست هم نمی‌‌رسید و چیزی نمانده بود که به دست بی‌مهر فراموشی سپرده شود اما اکنون احیاء شده است و می‌توان آن را وارد بازارهای جهانی کرد.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رضایی در سومین شب از شب‌های جشن ملی پسته در کشکوئیه بیان کرد: فروش بافته ‌ها مهمترین دغدغه بانوان بافنده و افرادی است که می ‌خواهند به این عرصه قدم بگذارند، پس از احیا نیاز است در نمایشگاه‌های مختلف گردشگری تولیدات بانوان به نمایش درآید و حمایت های مسئولین هم باید بیش از پیش باشد تا با تجاری‌سازی راهی برای صادرات این محصول با ارزش باز شود.

رضایی درباره این گلیم گفت: روستاهای رفسنجان به ویژه کشکوئیه این گلیم را از دیرباز در گنجینه هنری خود داشته اند که به سبب استفاده از رنگ و طرح‌های ساده و نقوش زیبای تاس مانند، می تواند قابلیت مناسبی برای جای گرفتن در چینش امروزی آپارتمان‎ها، کادو دادن، استفاده در منازل و محل کار و غیره داشته باشد.

وی افزود: نه تنها ارزش این هنر دست، تاریخی است بلکه از لحاظ ریالی هم ارزشمند است به طوری که نمونه هایی از این نوع گلیم در مقیاس کوچک یک در یک و نیم متر بسته به تنوع و رنگ و طرحش حتی بالای ۱۰ تا ۱۷ میلیون تومان ارزشگذاری شده است.

رضایی ادامه داد: افرادی هستند که از این نوع گلیم تهیه و به خارج از کشور ارسال می کنند تا هدیه ای برای دوستان، آشنایان و عزیزانشان باشد.

فرماندار رفسنجان بیان کرد: اما در ادامه راه، نگرانی‌ هایی وجود دارد که گاهی خیال آسوده را از بانوان بافنده گلیم تاس می‌رباید، بانوانی که با علاقه بسیار برای فراگرفتن هنر بومی مادران و مادر بزرگ‌ های خود آغوش گشوده‌اند اما دغدغۀ عاقبت دست‌ بافته‌ها دل‌ مشغولی آنها شده‌ است.

رضایی خاطرنشان کرد: برپایی هفتمین جشن ملی پسته فرصت غنیمتی است تا این گلیم و صنعت دستی خاص در نمایشگاهی عرضه شود و همگان با آن آشنا شوند و خرید کنند و البته که تورهای گردشگری از نقاط مختلف کشور که برای بازدید از باغ های پسته می آیند با این گلیم تاس آشنا می شوند و بابی برای معرفی این اثر هم در زادگاهشان باز می شود.

رضایی افزود: هنر گلیم‌بافی اکنون احیا شده و طی دو ماه اخیر برای ۷۰ بانوی این روستا آموزش های لازم گلیم بافی ارائه و این صنعت در خانه ها و کارگاه ها ترویج و رونق یافته است.

وی در ادامه سخنانش از اثر ثبت ملی پسته رفسنجان هم سخن به میان آورد و افزود: کشکوئیه رفسنجان خاستگاه تولید پسته از نوع و رقم اکبری است و کیفیتی که این نوع و رقم احمدآقایی در جهان دارند بی نظیر است.

رضایی بیان کرد: ارقام تجاری پسته ایران بالای ۵۰ گرم مغز دارند یعنی نسبت مغز  بیشتر از پوست آن است در حالی که میزان مغز پسته آمریکا به بالای ۴۸ گرم هم نمی رسد.

وی تصریح کرد: میزان چربی موجود در پسته ایران موجب می شود تا با برشته کردن و بودادن این پسته طعم و کیفیت مطلوب به خود بگیرد اما پسته امریکا آنقدر خشک و کم چربی است که به محض دیدن کمی حرارت سیاه و بی طعم می شود.

به گزارش شایوردنیوز، سومین شب از جشن ملی پسته در کشکوئیه رفسنجان با نشان پسته و گلیم تاس با حضور مردم محلی، گردشگران، هنرمندان و مسئولان برگزار شد. گلیم تاس از صنایع دستی منطقه کشکوئیه رفسنجان است و با اینکه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده امّا سالها پیش در معرض فراموشی قرار گرفته بود و حالا برپایی هفتمین جشن ملی پسته رفسنجان، احیای گلیم تاس خبری بس خوشحال کننده برای بافندگان است.

دکمه بازگشت به بالا