معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به ساماندهی اتباع بیگانه بیان کرد: یکی از سیاستهای نظام این است که اتباع بیگانه ساماندهی شوند و در سالهای اخیر ورود غیرقانونی اتباع به کشور افزایشی بوده است اما بایستی پویش مردمی در خصوص عدم اشتغال و بهکار نگرفتن اتباع بیگانه و اجاره ندادن منازل به این افراد و…راه بیفتد.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، سیدمهدی قویدل عصر امروز در جلسه هماندیشی مسئولان قضایی شهرستان با اصحاب رسانه شهرستان رفسنجان با بیان اینکه ۲۷ برنامه در خصوص پیشگیری از جرم در استان پیشبینی شده است و برنامههای فرهنگی از مدرسه تا دانشگاه داریم، عنوان کرد: دستگاه قضا قطعا به تنهایی قادر به برقراری نظم و گسترش عدل و پشتیبانی از حقوق عامه مردم نیست و قوه قضائیه درصدد است تا از نقش مردم، رسانهها و فرهیختگان در پیشبرد اهداف خود استفاده کند.
قویدل به نقش رسانهها در اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه در حوزه قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: مهمترین مؤلفه و شاخص، آگاهسازی و ترویج فرهنگ قانونمداری در جامعه است.
وی افزود: بحث امر به معروف و نهی از منکر و مطالبهگری و نظارت بر دستگاههای دولتی باید در جامعه نهادینه شود که متأسفانه بیتفاوتی در خصوص مسئولیتها و مسئولیتپذیری اجتماعی در مردم و خواص وجود دارد و افراد، مسئولیتشان را در حوزهای به مانند امر به معروف و نهی از منکر به خوبی ایفا نمیکنند.
وی به نقش رسانهها در خصوص افشای اسامی مفسدین و رانتخوران در ادارههای دولتی اشاره و اظهار کرد: در بحث فساد اداری، رشوه، تبعیض، رانت و…برای جلوگیری از سوءاستفاده در دستگاههای اداری که موجب ناامیدی در جامعه میشود، رسانه وظیفه دارد در این حوزه ورود کند و در معرفی و افشای اسامی و افراد فرصت طلب به هیچ وجه اغماض نکند.
معاون دادگستری کل استان کرمان به چگونگی ساماندهی کارگاههای ضایعاتی در رفسنجان اشاره کرد و گفت: کارگاههای فاقد مجوز جمعآوری و پلمب میشوند و کارگاههای دارای مجوز که برای ساکنین ایجاد مزاحمت میکنند در مکانی دیگر ساماندهی و تجمیع شده و بر این کارگاهها نظارت میشود، ثبت اسامی فروشندگان و ضایعات خریداریشده، پایش تصویری، حضور و نظارت نیروهای انتظامی و نماینده دادستان و….در این کارگاهها صورت میگیرد تا از وقوع جرم و سرقت جلوگیری شود.
این مقام قضایی با اشاره به ۱۰ اتهام اولی که در استان در خصوص آنها پرونده تشکیل میشود، خاطرنشان کرد: سرقت، خشونت، ضرب و جرح عمدی، تصادفات، خشونتهای گفتاری و….جرمهایی است که در استان اتفاق میافتد.
وی تأکید کرد: مردم میتوانند به صورت ناشناس در سامانه سَجام (درگاه ملی قوه قضائیه) ثبتنام کنند و گزارشهای خود را در خصوص تخلفات، فساد و پروندههای قضایی و یا مقامات دولتی و دیگر موارد ارائه دهند.
قویدل به کارگاههای آموزشی برای پیشگیری از جرم اشاره کرد و گفت: برای پیشگیری از وقوع جرم، کارگاههای آموزشی تخصصی در حوزههای املاک و خودرو به مدت ۳۶ ساعت برگزار شد تا شاهد کاهش پروندهها در این حوزه باشیم.
معاون دادگستری کل استان کرمان افزود: رفسنجان در حوزه سرقت سیمهای برق در استان رتبه اول و دوم را داشت که در شش ماه گذشته سرقت سیمهای برق در رفسنجان بسیار کاهشی بوده است.
قویدل به ساماندهی کانالهای خبری در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: شناسنامهدار کردن گروهها و کانالهای فعال فضای مجازی با همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را در دستور کار داریم.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان در ادامه با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره رسانه و عدالت در استان کرمان گفت: ابتکار این جشنواره از استان کرمان شروع شده است و هر سال شاهد افزایش استقبال اصحاب رسانه از این جشنواره بودهایم.
قویدل بخشهای جشنواره را چنین توضیح داد: اصحاب رسانه از مهرماه ۱۴۰۰ تا پایان مهر ۱۴۰۲ هر تولیداتی اعم از خبر، گزارش و …در حوزه دستگاه قضایی دارند به جشنواره ارسال کنند و از اول تا ۱۵ آبان فرصت برای ارسال آثار هست.
وی افزود: حمایت از خبرنگاران، روزنامهنگاران و نویسندگان حوزه حقوق و قضا یکی از اهداف جشنواره است، همچنین تبیین بیش از پیش اهداف سند تحول، نقش رسانه و آموزشهای تخصصی حقوقی و قضایی خبرنگاران از اهداف دیگر این جشنواره است.