اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانویژهگزارش

بازدید خبرنگاران از سایت مخازن اسید مجتمع مس سرچشمه و کارخانه فیبر نوری در منطقه ویژه رفسنجان

امروز جمعی از خبرنگاران و عکاسان خبری از منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان بازدید کردند که در این تور رسانه‌ای از سایت مخازن اسید و کارخانه تولید فیبر نوری بازدید شد که در پایان خبرنگاران و مدیرعامل منطقه ویژه در نشستی به بحث و تبادل نظر پرداخته و موضوعاتی را در خصوص سرمایه‌گذاری‌ها، طرح‌های پیشنهادی، ظرفیت‌ها، موانع، مشکلات و کمبودها مطرح کردند.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، خبرنگاران ابتدا از سایت در حال ساخت مخازن ذخیره‌سازی اسید مجتمع مس سرچشمه رفسنجان بازید کردند، مخازنی که ۲۸ هزار تن اسید را در خود ذخیره خواهند کرد و در ادامه از کارخانه فیبر نوری بازدید شد که ۳۰۰ نوع کابل فیبر نوری در این کارخانه تولید می‌شود.

ذخیره ۲۸ هزار تن اسید در دو باب مخزن

عرب‌پور سرپرست کارگاه احداث مخازن اسید در منطقه ویژه رفسنجان در تشریح این پروژه در جمع خبرنگاران گفت: اسید مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در این مخازن ذخیره می‌شود که دو باب مخزن اسید با ماده خاصی ساخته شده‌اند که با اسید خورده نمی‌شوند و هر مخزن ۱۴ هزار تن ظرفیت دارد. احداث و طراحی این مجموعه کاملا کار شرکت‌های بومی است و هدف از احداث مخازن رفسنجان و بندرعباس تامین اسید سولفوریک کارخانه مواد شیمیایی و کود بندرعباس است.

وی با اشاره به این‌که ۲۵ نفر در هر شیفت مشغول به‌کار خواهند شد، اظهار کرد: در مواقع ضروری مواد اسیدی با کمپرسورهای اضطراری و با بازوها تخلیه می‌شوند و اگر حادثه‌ای رخ بدهد، دیوار حائلی ساخته شده است که یک و نیم مخزن مواد اسیدی را در خود جای می‌دهد.

عرب‌پور با بیان این‌که انتقال مواد اسیدی از منطقه سرچشمه به بندرعباس با خط ریلی انجام می‌گیرد، افزود: این خط ریلی کاملا بومی‌سازی است که اسید را از سرچشمه به بندرعباس انتقال می‌دهد که سال ۹۸ به بهره‌برداری رسید.

تولید ۳۰۰ نوع کابل فیبر نوری

علی‌بیگی مدیر کارخانه فیبرنوری آرمان صنعت رفسنجان در گفتگو با خبرنگاران گفت: این کارخانه در سال ۹۴ به بهره‌برداری رسید که تولیدکننده جدیدترین نسل کابل‌های فیبر نوری در کشور است و ۳۰۰ نوع کابل در این کارخانه تولید می‌شود که فن‌آوری و تجهیزاتِ خط تولید کاملا به‌روز بوده و کمتر به نیروی انسانی نیاز است و ۲۵ نفر در کارخانه مشغول به‌کار هستند و در هر شیفت تقریبا ۲۵ کیلومتر کابل تولید می‌شود.

وی بیان کرد: محصولات کارخانه به ۳۲ استان ارسال می‌شود که برنده بزرگترین مناقصه مخابراتی کشور شده‌ایم که در حال تولید ۱۰ هزار کیلومتر کابل نوری هستیم و کابل‌های مورد نیاز شرکت‌های نفت، مس، ایرانسل، همراه اول و… را تأمین می‌کنیم.

علی‌بیگی با بیان این‌که ثبت اختراع یک نوع کابل بنام شرکت انجام گرفته که این اختراع بوسیله نیروهای شرکت انجام شده است، خاطرنشان کرد: انواع تجهیزات مخابرات و رابط‌های نوری در این شرکت تولید شده و بازوی اصلی کابل ftth در کشور است.

مدیر کارخانه فیبر نوری بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی را سود بانک‌ها عنوان کرد و گفت: سود بانک‌ها بسیار بالاست و همچنین مالیات، مالیات بر ارزش افزوده و…..که سبب می‌شود قیمت‌گذاری جهانی محصولات را با مشکل مواجه کند.

وی اظهار کرد: تا پایان سال یک خط تولید به کارگاه افزوده می‌شود و نیروی کار آن سه برابر خواهد شد.


در ادامه روح‌الله بهرامشاهی مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در نشست هم‌اندیشی با خبرنگاران به طرح موضوعاتی در خصوص منطقه ویژه و شهرستان پرداخت و به سؤالات و پیشنهادات خبرنگاران پاسخ داد.
دکمه بازگشت به بالا