
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در خصوص ادعای ایجاد ۲۰ هزار شغل در منطقه که اخیرا مطرح کرده بود، گفت: طرح مطالعاتی ایجاد ۲۰ هزار شغل در ۱۵۰۰ صفحه و از ابعاد مختلف آماده شده است که در این طرح مطالعاتی، سه شرکت مشاور فعال است و این عدد روی هوا گفته نشده است و اگر زیرساختها در منطقه فراهم شود این طرح قابل اجراست.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، روحالله بهرامشاهی مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در نشست هماندیشی با خبرنگاران با بیان اینکه نمودار جذب سرمایهگذاری و ایجاد واحدهای صنعتی در منطقه رو به رشد است، اظهار کرد: واگذاری ۸۵ واحد تولیدی در منطقه انجام گرفته است که ۴۹ واحد فعال هستند. هفت واحد با سرمایهگذاری سه هزار میلیارد تومان در دو سال اخیر در منطقه مستقر شدهاند و ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه تولید برق برنامهریزی شده است.
روی هوا حرف نزدهایم
بهرامشاهی در خصوص ادعایی که اخیرا برای ایجاد طرح مطالعاتی ۲۰ هزار شغل مطرح کرده بود، گفت: طرح مطالعاتی ایجاد ۲۰ هزار شغل در ۱۵۰۰ صفحه در ابعاد مختلف آماده شده است که در این مطالعات، سه شرکت مشاور فعال است و این عدد روی هوا گفته نشده است و اگر زیرساختها فراهم شود این طرح قابل اجراست.
بهرامشاهی با بیان اینکه روی هوا حرف نزدیم، افزود: این طرح بر اساس شناخت بازار و مصوبه ای که هیأت وزیران دارد و راهاندازی صنایع پایین دستی در منطقه ویژه بررسی شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با اشاره به اینکه ایجاد کارخانه زمان بر است و ما نمیتوانیم معجزه کنیم، اظهار کرد: ۲۰ هزار شغل در قالب طرح مطالعاتی ارائه شد و زمانی که زیرساختهای منطقه کاملا آماده بشود این میزان شغل هم محقق خواهد شد و برای آمادهسازی زیرساختهای منطقه ویژه ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی عنوان کرد: حدود ۷۸۴ هکتار کمیته تملک از منطقه ویژه درخواست داده است که برای صنایع پایین دستی مس اقدام شود.
کاهش ۴۰۰ نفری میزان اشتغال در منطقه ویژه
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان از کاهش اشتغال در منطقه خبر داد و گفت: ۱۲۰۰ نفر در منطقه ویژه مشغول به کار بودند که با وجود مشکلاتی که برای پروژه فروکروم و رمزارزها (سرمایهگذاری چینیها) ایجاد شده است، اشتغال در منطقه کاهش یافته است اما با پیگیریها و رفع مشکلات دوباره این واحدها فعال خواهند شد.
به گفته بهرامشاهی در حال حاضر حدود ۸۰۰ نیرو در منطقه مشغول به کار هستند که با اجرای پروژههای در حال احداث میزان اشتغالزایی در منطقه افزایش پیدا میکند.
بهرامشاهی با اشاره به اینکه پروژههایی در منطقه مد نظر است که مصرف برق در این طرحها کاهشی باشد، خاطرنشان کرد: بحث فاضلاب در حال پیگیری است و انتقال آب خلیج فارس (۳۰۰ متر بر ثانیه) که موافقتنامه آن امضاء شده است.
وی به فعالیتهای عمرانی در منطقه اشاره کرد و گفت: ۳۲ کیلومتر جدول بتنی، ۳۰۰ هزار متر مربع تقویت بستر و ۲۲ هزار متر مربع آسفالت، ۱۸ هزار کیلومتر فنس، دوربینهای نظارتی، بهسازی ساختمان اداری، توسعه شبکه برق، احداث باسکول ۸۰ تنی و ساختمان گمرک و… در منطقه انجام گرفت، همچنین در این مدت جوار کارگاهی را راهاندازی کردیم که در حال حاضر به افراد آموزش میدهد.
بهرامشاهی افزود: طرحهایی در منطقه در دست اجراست که در حوزه فضای سبز انقلاب خواهد شد و مخزن دوهزار متر مکعبی آب طراحی شده است.
زمینهای راکد در منطقه ویژه واگذار خواهند شد
مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان به زمینهای راکد اشاره و بیان کرد: عزم جدی این منطقه برای پس گرفتن زمینهایی است که فعالیتی در آنها انجام نمیشود. ۵۰ هکتار زمین راکد مانده بود که با هماهنگی واحد حقوقی ۲۵ هکتار زمین پس گرفته شد و افرادی سرمایهگذاری کردهاند و افرادی زمین گرفتهاند اما هیچ اقدامی در راستای بهرهبرداری از زمینها انجام نگرفته و سیاست ما انقباضی است و زمینها پس گرفته خواهند شد زیرا درخواست برای سرمایهگذاری زیاد است و زمین یک مزیت رقابتی ایجاد میکند و زمینها به شرکتهای خوب واگذار میشوند.
بهرامشاهی با اشاره به اینکه رفسنجان در فاز سوم توسعه است، افزود: خبرنگاران نقش بسزایی در فاز سوم توسعه رفسنجان دارند. اما متأسفانه خیلی از سرمایهگذاران رفسنجانی در خارج از شهرستان سرمایهگذاری میکنند.
وی به خرید دفتر در تهران اشاره و اظهار کرد: دفتری در تهران با مبلغی حدودا ده میلیارد تومان خریداری شده است که دفتر روبروی ساختمان شرکت ملی مس است که اگر بخش بازرگانی فعال شود به چنین دفتری در تهران نیاز داریم و همه مناطق ویژه کشور در تهران دفتر دارند.
راهاندازی گمرک تخصصی در منطقه ویژه ضروری است
مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در ادامه گفت: یکی از مشکلات گمرک تخصصی است که زیرساختهای گمرکی باید توسعه پیدا کند که کارشناسان فنی گمرک هم اینجا نیستند. میتوان با احداث گمرک تخصصی، صادرات مس انجام گیرد.
به گفته بهرامشاهی طرح ۵۰۰ هکتار الحاق به منطقه دقیقتر و جامعتر بررسی خواهد شد.
وی عنوان کرد: در بحث راهآهن نتوانستیم خوب عمل کنیم، ظرفیتهای زیادی برای توسعه شهرستان وجود دارد اما بصورت تخصصی مطالبه نشده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: حضور مس در منطقه در حال پر رنگ شدن است و یک ظرفیت خوب در بحث سرمایهگذاری است.
بهرامشاهی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه ماشین آلات معدنی، از تبدیل منطقه ویژه اقتصادی به قطب این صنعت خبر داد.