اجتماعیاخبارایران و جهانبهداشت و سلامتویژهگزارش

بیمارستان سیار صحرایی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان افتتاح شد

بیمارستان هفت تختخوابی سیار صحرایی با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات و منابع شرکت ملی مس در رفسنجان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین محققی مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در آیین افتتاح بیمارستان سیار اظهار کرد: بیمارستان صحرایی(سیار) با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان احداث شده و در شرایط بحرانی قابلیت جابجایی سریع را در مدت زمان ده دقیقه دارد.

محققی تصریح کرد: این بیمارستان سیار هفت تختخوابی و دارای تمامی امکانات یک بیمارستان از جمله بخش های رادیولوژی، بستری، احیا، اتاق عمل، زنان، چشم پزشکی، قلب و عروق، داخلی و دندانپزشکی است.

وی افزود: تجهیزات این بیمارستان شامل دستگاه استریل، دستگاه قلب و الکتروشوک، سیستم اکسیژن ساز، دستگاه تنفس مصنوعی، تزریقات، سیستم سرمایشی و گرمایشی، سیستم ذخیره آب اشامیدنی و غیره است که می تواند موثر و مفید واقع باشد و قادر است در بلایای طبیعی و بحران ها کمک حال باشد.

محققی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ مجتمع مس سرچشمه ۱۵ طرح جهادی درمانی را در استان کرمان اجرا کرد و هدف هم خدمات رسانی به افراد کم و بی بضاعت است.

محققی با اشاره به اینکه خدمات حوزه جهادی مجتمع مس سرچشمه در دو بخش پزشکی و دامپزشکی ارایه می شود بیان کرد: در سال جاری ۱۵ هزار نفر از خدمات دندانپزشکی، چشم پزشکی، زنان، قلب و عروق، داخلی و غیره بهره مند شدند.
مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان خاطرنشان کرد: در بخش دام هم تیم جهادی مجتمع مس سرچشمه در حوزه به ده هزار دام در رفسنجان ارایه خدمت کرد.

کمبود آب آشامیدنی در روستاهای سرچشمه

حسین رضایی فرماندار رفسنجان در ادامه اظهار کرد: سیل سال گذشته در شهرستان موجب بروز بسیاری از خسارت ها به بخش های مختلف کشاورزی، مسکن، تأسیسات آب و برق شد.

فرماندار رفسنجان افزود: در همین برهه بود که نیاز به بیمارستان سیار احساس شد و ساخت آن را درخواست کردیم و شرکت مس پای کار آمد با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان این بیمارستان را برای شهرستان ساخت تا در مواقع بحرانی بتوان از آن استفاده کرد.

با صنایع پایین‌دستی مس می‌توان بیکاری را کاهش داد


حسین رضایی افزود: مجتمع مس سرچشمه در بحران سیل سال گذشته در راستای بازگشایی، ساخت منازل سیل زدگان و دیگر موارد کمک کرد و این سیل باعث شد که در حوزه اجرای طرح های آبخیزداری اقدام کنیم و در حال حاضر طرح مطالعاتی آن در دست اقدام است.

وی یکی از معضلات شهرستان را بیکاری عنوان و تصریح کرد: که با راه اندازی صنایع پایین دستی مس تا حدودی می تواند آمار بیکاری را کاهش دهد و دیگر موضوع هم کمبود آب آشامیدنی در روستاهای اطراف سرچشمه مانند مغوییه، مانی، هنسیح و غیره است که به شدت اهالی این روستاها را در رنج گذاشته است.
رضایی به کمبود ده ماشین اورژانس در شهرستان و نیز محورهای داوران و سرچشمه که از پرخطرترین جاده های شهرستان هستد اشاره کرد و ادامه داد: برای ساماندهی این محور سال گذشته ۹۷ میلیارد تومان اختصاص یافت اما هنوز جذب نشده و امیدواریم شرکت مس در این موارد هم کمک کند تا آمار تصادفات و ‌حوادث ترافیکی کاهش یابد.

فرماندار رفسنجان تصریح کرد: در خصوص وام های معیشتی در سال جاری با سپرده گذاری منابع مالی شرکت مس در بانک رسالت ماهیانه ده میلیارد ریال تسهیلات معیشتی به مردم واگذار می شود که با وجود مشکلات موجود در مردم می خواهیم اعتبار افزایش یابد و بتوانیم ماهیانه ۱۰۰ میلیارد ریال به مردم اعطا شود.

امکانات بیمارستان سیار مجتمع مس سرچشمه رفسنجان

مدیر بهداشت و درمان مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در خصوص راه‌اندازی بیمارستان سیار مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، توضیح داد: این بیمارستان سیار به شرکت‌های ساخت داخل سفارش داده شد تا در مواقع بحرانی در نقاطی که هیچ امکاناتی وجود ندارد، خدمت تخصصی ارائه کند.

مجید سعدلو افزود: این بیمارستان به‌سرعت آماده به خدمت می‌شود و امکاناتی از جمله تخت بستری، اکسیژن، ساکشن، خط ارتباطی شبکه، تخت CPR، دستگاه ماساژ اتوماتیک، انواع مانیتورهای نشان‌دهنده علائم حیاتی، دستگاه ماساژ اتوماتیک، دستگاه تنفس مصنوعی، داروخانه، رادیولوژی و سونوگرافی، مطب پزشک و … دارد و درمجموع این بیمارستان بدون نیاز به امکانات خاص شروع به خدمت‌رسانی می‌کند.

وی افزود: تعداد پرسنل این بیمارستان بستگی به نوع حادثه و حجم آن دارد که بر آن اساس از پرسنلی که در دسترس داریم یا از جاهای دیگر کمک بگیریم.

مدیر بهداشت و درمان مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اضافه کرد: بیمارستان سیار به این شکل که سریع آماده به خدمت باشد در استان کرمان نداریم.

به گزارش شایوردنیوز، بیمارستان سیار رفسنجان با حضور خرمی شاد مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و جمعی از مسئولان شهرستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت تا در شرایط بحرانی از آن استفاده شود.

دکمه بازگشت به بالا