اجتماعیاخبارایران و جهانفرهنگی و هنریویژهگزارش

نخستین کتابخانه سیار استان کرمان در رفسنجان افتتاح شد

پنجاه‌و‌دومین کتابخانه سیار کشور «سفیر دانایی» با هدف توسعه عدالت فرهنگی در کشکوئیه رفسنجان به بهره‌برداری رسید.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، نخستین کتابخانه سیار استان کرمان با مدیریت مریم داوودیان اولین بانوی کتابدار کتابخانه عمومی سیار کشور و همکاری دبیرخانه شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌اندازی شد و قرار است در دو روستای شهرستان انار و ۶ روستای کشکوئیه به علاقمندان به کتاب و کتاب‌خوانی خدمات فرهنگی ارائه دهد.

سیدحسن سید ابراهیم مشاور امور مجلس و دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در آئین افتتاح نخستین کتابخانه سیار استان کرمان یاد شهدای غزه را گرامی داشت و اظهار کرد: اسراییل با این حرکت افتضاحانه هیمنه‌اش از بین رفت و شکست امنیتی و تاکتیکی را متحمل شد و اینجا جا دارد از زحمات سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی که در عرصه جبهه مقاومت نهال‌هایی را در قالب انصارالله یمن و مجاهدان حماس کاشتند قدردانی کرد.

سید ابراهیم بیان کرد: تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سال ۱۳۸۲ صورت گرفت و در حال حاضر هم ۳ هزار و ۷۵۰ کتابخانه عمومی با ۱۲.۵ میلیون نفر عضو در نقاط مختلف کشور احداث شده است که ۳۳۸ کتابخانه عمومی در استان کرمان و ده کتابخانه عمومی در رفسنجان به ارایه خدمات می‌پردازند.

وی افزود: امسال در سفر ریاست جمهوری به استان‌های همدان و ایلام به ترتیب ۷۰۰ و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل و ساخت و ساز کتابخانه‌ها مصوب شده و امیدواریم در استان کرمان هم مصوبه‌ای داشته باشیم.

ایران رتبه پانزدهم جهان را در سرانه کتابخانه‌های عمومی دارد

سید ابراهیم بیان کرد: در برنامه ششم تکلیف شده که در روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ نفر  کتابخانه با کمک شهرداری‌ها، راه و شهرسازی، دولت و خیرین احداث شود و تامین نیرو هم با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور باشد.

وی ادامه داد: شبکه کتابخانه یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های فرهنگی در کشور محسوب می‌شود که جا دارد دولت در توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و کتابخانه‌ها کمک کند.

سید ابراهیم عنوان کرد: ایران رتبه ۱۵ جهانی و بین المللی، رتبه پنجم در آسیا و رتبه اول را در منطقه از لحاظ سرانه کتابخانه‌های عمومی داراست.

وی بیان کرد: این نخستین کتابخانه سیار در استان کرمان و در کشکوئیه رفسنجان و نیز ۵۲ امین کتابخانه سیار در کشور است  و باید به سمتی پیش برویم که کتابخانه‌ها فعالیت‌های غیر از امامت دادن را هم ارایه کنند.

سید ابراهیم افزود: در برنامه جدید بنا داریم ۶۰ نوع خدمات فرهمگی، علمی و آموزشی در کتابخانه‌ها ارائه شود به عنوان مثال خانه خلاق را در کتابخانه‌ها فعال کردیم تا بچه ها و کودکان بتوانند بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: در سفر معاون پارلمانی رییس جمهور در رفسنجان (صبح امروز) این قول را دادند که در برنامه هفتم توسعه توسعه کتابخانه‌های روستایی در کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت.

علی اسماعیلی مشاور معاون پارلمانی ریاست جمهوری هم در این آیین اظهار کرد: در دوران قبل از انقلاب حدود صد جلد کتاب به چاپ رسیده بود در حال حاضر ۱۲۰ هزار جلد کتاب در حال چاپ است.

وی با اشاره به اینکه ذهن انسان گنجایش ۱۰۰ میلیون کلمه را داراست، افزود: مردم ایران هم کتابخوان هستند و اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است و امیدواریم این حرکت راه اندازی کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه یابد.

اسماعیلی عنوان کرد: البته این کتابخانه‌های سیار در کشور در محل‌های فرودگاه‌ها و دیگر مکان‌های عمومی هم ایجاد شده و در تلاشیم همه شهرها و روستاها از این موهبت کتابخانه‌های سیار بهره‌مند شوند.

وی گفت: با توجه به اینکه سرانه مطالعه کشور زیبنده نیست باید فرهنگ مطالعه را ترویج دهیم و قول می‌دهیم که تعداد کتاب‌های این کتابخانه سیار در کشکوئیه را به ۲ هزار جلد افزایش دهیم تا همگان استفاده کنند.

دکمه بازگشت به بالا