آرام و باادب و بدون هیچ حرکت ناشایستی روی نیمکتها پرچم بدست نشستهاند و هر از گاهی که بازی هیجانی میشود از روی نیمکتها بلند شده، صدای کف، سوت و تشویقشان فضای ورزشگاه را پر میکند، آنها در ورزشگاه شور و حال و هوای دیگری برپا کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، اولین بازی مس رفسنجان در ورزشگاه جدید انگار باید با قدمهای خوش یُمن بانوان بازگشایی میشد تا این هواداران، خوشقدمی و خوششانسی را با خود به مستطیل سبز بیاورند و مس سومین برد متوالیاش را با سه گل با هواداران بانو جشن بگیرد.
هنوز دربهای ورزشگاه مس رفسنجان باز نشده است اما جمعیت زیادی از بانوان منتظرند، دختر جوانی از خاطرهاش میگوید که یکبار در بازی مس و پرسپولیس با لباس مردانه وارد ورزشگاه شده است.
دربهای غربی ورزشگاه شماره یک صنعت مس بالاخره باز میشوند و رویای بانوان در دوازدهمین روز آبانماه سال ۱۴۰۲ و قرن ۱۴ شمسی رنگ واقعیت میگیرد. گیتها آماده و نیروهای امنیتی و انتظامی خانم هم با روی گشاده بانوان را به داخل ورزشگاه هدایت میکنند تا بانوان از پلهها بالا رفته و در فاصله دورتری از جایگاه مردان که آنطرف ورزشگاه در ضلع شرقی استادیوم نشستهاند در سکوهای طبقه بالای استادیوم به تماشای بازی بنشینند.
بازی مس و فولاد خوزستان هنوز شروع نشده است، صدای تشویق و دست، هورا و سوت از طرف جایگاه بانوان بیش از جایگاه آقایان به گوش میرسد، خانمها آمدهاند تا هوادارانی باشند که تیم شهرشان را به گرمی تشویق کنند.
هنوز دقایق نیمه اول است که سکوهای بانوان تقریبا پر شده است، به نظر میرسد بیش از دو هزار بانو به ورزشگاه آمدهاند، گروههای دوستانه و خانوادگی تنگ هم نشستهاند، پرچم بدست و بعضیها هم شال و لباس نارنجی به تن دارند و گروههایی هم یک رهبر دارند که بر طبل میکوبد و آنها هم همصدا شعار میدهند. شور و اشتیاق و لذت را میتوان در تُن صدا و چشمهایشان به زیبایی غروب پائیزی کویر دید.
یکی از خانمها بچه بغل ایستاده و یک دستی شعار میدهد و هورا میکشد و شعار «مس پیروز است» را با صدای بلند فریاد میزند، میگوید: امیدوارم حضور بانوان در ورزشگاه مس ادامه داشته باشد و البته ای کاش خانمها میتوانستند در همه بازیهای لیگ و در ورزشگاههای سراسر کشور حضور داشته باشند.
در همین حین دختری نوجوان حدودا ۱۵_۱۶ سال بلند میشود و پرچم نارنجیرنگ مس را در هوا تکان میدهد، رو به ما میکند و با صدای بلند میگوید: سلام ما را به باشگاه مسیها برسانید و بگویید ممنون که ما را به باشگاه راه دادند.
این دختر نوجوان بعد شیپور به دست بالا و پائین میپرد و با صدای کشیده و بلند میگوید: مس تیم محبوب رفسنجان…نارنجیها گل کاشتند….
دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه ولیعصر رفسنجان است و جالب اینکه اهل خوزستان و از دیار مردمان خونگرم جنوب است اما تیم مس را تشویق میکند. از این خانم دانشجو با خنده سؤال میکنم که چرا حالا مس را تشویق میکنی شما که باید هوادار تیم استان خودت باشی؟ با لبخند و هورا میگوید: من الان در رفسنجان هستم و باید تیم مس را تشویق کنم.
دوستش با پوزخندی بر لب میگوید: الان مس را تشویق میکنیم اما بازی بعدی مس و پرسپولیس، قول نمیدهم که تیم شهرم را تشویق کنم، هوادار پرسپولیس هستم و قرمزها را تشویق میکنم. حالا اگر از آمدن ما خانمها به ورزشگاه پشیمان نشدند.
در بین تماشاچیان از کودک شیرخوار تا زنان مسن به چشم میخورد و یکی از نکات جالب در حین بازی علاوه بر اینکه بازار عکس، سلفی (خویشانداز) و گزارشهای زنده در شبکههای اجتماعی داغ است، خانمها از عکاسان و گزارشگران هم به گرمی استقبال میکنند و با ژست گرفتن درخواست دارند که از آنها عکسهای زیبا گرفته شود تا استقبال گرمشان را در قاب دوربین به یادگار به تصویر بکشند.
اواسط بازی نیمه دوم است که هنوز خانمها با شتاب پلهها را یکی دو تا میکنند تا به سرعت خود را به جایگاه بانوان در طبقه بالا برسانند.
وقتی با بانوان حاضر در ورزشگاه صحبت میکنیم همه امیدوارند که حضور خانمها در ورزشگاه مس ادامه داشته باشد و در بین صحبتهایشان از مسئولان باشگاه و لیگ تشکر میکنند که اجازه ورود بانوان را به ورزشگاه مس دادند.
اکنون بعد از انقلاب این اولین حضور بانوان رفسنجانی در ورزشگاه برای تماشای فوتبال است. هر چند در یک دورهای حضور بانوان در ورزشگاه برای تماشای مسابقات فوتبال سیاسی و جنجالی شد و از حالت ورزشی درآمد و رسانههای آن ور آبی و بعضی از مقامات سیاسی دیگر کشورها بر طبل این اختلافات کوبیدند و مطالبه حضور زنان در ورزشگاه را از مسیر اصلی خود خارج کردند و به حاشیه بردند اما اکنون در ۶ شهر کشور اجازه ورود بانوان به ورزشگاه داده شده است که رفسنجان دومین شهر کرمان است که پذیرای بانوان فوتبال دوست در ورزشگاه است.
اما الحق و الانصاف حضور بانوان در بازی مس و فولاد خوزستان نشان داد که با همه جوسازیها، بانوان ایرانی آنقدر محترم و باوقار هستند که حضور آنها در ورزشگاه هیچ خدشهای به جایگاه زن ایرانی وارد نمیکند و حضور بانوان فوتبالدوست در ورزشگاهها یک حرکت روشنفکرانه غربی نیست بلکه حرکتی ارزشمند است که شور و نشاط زنانه و فرهنگ ورزش دوستی و روابط اجتماعی را با خود به ارمغان میآورد.
خورشید در حال غروب است که بازی تمام میشود اما این غروب آغاز یک طلوع نارنجیست…
خبرنگار: فاطمه ملایی/عکاس: سعیده بازمانده