استاندار کرمان گفت: بخش بزرگی از بورس کشور متعلق به شرکتهای استان کرمان مانند گل گهر سیرجان، گهرزمین، مس، باهنر کرمان است اما به صورت سنتی از بانکها تسهیلات دریافت میکنند، اگر شرکتهای بزرگ بارشان را از دوش بانکها بردارند بخش اعظمی از مسائل حل می شود که پیگیر این مسئله هستیم.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، محمدمهدی فداکار در نشست با صنعتگران رفسنجانی در پاسخ به گلایه صنعتگران در خصوص عدم پرداخت تسهیلات به بخش صنعت و تولید گفت: ۸۵ درصد از منابع بانکها تسهیلات است اما منابع بانکها بیش از این جوابگو نیست و البته اشکال در بانکها نیست و اشکال در این است که سرمایهگذاریهای شرکتها بانک محور شده است و حتی شرکت های بزرگ و بورسی به مانند گلگهر و مس از بانکها تسهیلات دریافت میکنند در حالی که میتوانند در بازار سرمایه مانند بورس نسبت به افزایش سرمایه اقدام و سرمایه کنند.
استاندار کرمان گفت: استان کرمان بهترین وضعیت از لحاظ میزان تابش نور خورشید و روزهای گرم را دارد که میتوان با استفاده از این ظرفیت و احداث نیروگاههای خورشیدی هم برق مورد نیاز چاههای کشاورزی را تامین کرد و هم درآمدزاست.
فداکار در حوزه مشکلات برق استان هم با اشاره به اینکه کشاورزان درگیر برق کشاورزی هستند، تصریح کرد: هر مشکلی راهحلی دارد و در حوزه برق چاههای کشاورزی هر چاه نیاز به ۲۰۰ کیلووات برق دارد در منطقه ای زندگی می کنیم که تابش نور خورشید بینظیر و قابل تبدیل کردن آن به برق است، لذا با احداث نیروگاههای خورشیدی میتوان برق چاههای کشاورزی را تأمین کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شرکتهای بزرگ استان کرمان نیاز برق مصرفی خود را با احداث نیروگاه خورشیدی تأمین میکنند.
استاندار کرمان افزود: ماهیانه در اتاق بازرگانی استان کرمان مسائل و دغدغهها مطرح و چارهاندیشی میشود و صنایع و شرکتهای رفسنجان هم میتوانند در این اتاق حضور یابند و به بیان مسایگئل تا رسیدن به راه حل مناسب بپردازند.
فداکار عنوان کرد: پیمان سپاری ارزی یکی از مشکلات عمده کشاورزان است که با پیگیریهای لازم از سال آینده در برنامه هفتم برای پنج سال آینده در بخش کشاورزی حذف شد و کشاورزان از این لحاظ مشکلی نخواهند داشت.
فداکار بیان کرد: متخصصان علمی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان هزینههایی که در هر هکتار باغ پسته ( شامل آبیاری، کارگر، هزینه کوددهی، تراکتور جهت تعمیرات و غیره) را محاسبه و سندسازی کنند و این پژوهش میتواند در نظردهی مسئولان کشوری و ملی بسیار کارگشا باشد.
وی به مسئله آب هم اشاره و بیان کرد: آب برای مصرف صنعت تعریف و در حال اجراست و برای صنعت رفسنجان به زودی بهرهبرداری خواهد رسید.
استاندار کرمان ادامه داد: برای تامین آب صنعت شهرستانهای استان از جمله انار و راور هم از همین خط انتقال آب خلیج فارس اختصاص یافته و مشکل آب صنعت استان کرمان در حال رفع شدن است.
وی در ادامه اظهار کرد: صرفهجویی در گاز استان کرمان به ۴ میلیون متر مکعب رسید که اگر به ۴.۷ میلیون متر مکعب برسد جوابگوی نیازهاست، صنعت اشتغال و تولید را باید حفظ کرد، فرهنگ مصرف برق و آب باید اصلاح شود.
فداکار گفت: رتبه کسب و کار استان کرمان امسال به ۱۲ ارتقا یافته این در حالی است که در اردیبهشت سال گذشته ۳۱ بوده که با تلاش این رتبه ارتقا یافته و مایه خوشحالی است.
وی درخواست کرد مواردی که دارای مشکل هستند به استانداری اعلام تا پیگیری شود در کشکوییه رفسنجان دو واحد تولیدی با اشتغالزایی ۸۰۰ نفر مشکلاتی داشت که پیگیری کردیم و حل شد و به زودی عملیات اجرایی این دو طرح آغاز خواهند شد.
استاندار کرمان اظهار کرد: برای رفع بیکاری هم مرکز مهارتآموزی راهاندازی شود تا زمینه جذب تخصصها در شرکتها فراهم شود.