آقایان قرار است همایش شو اسبسواره در رفسنجان برگزار شود یا همایش شو بختآزمایی؟
شایوردنیوز_یادداشت/این روزها یک تبلیغ در رفسنجان بسیار سروصدا بپا کرده است و آن هم خرید یک یا چند بلیط صد هزار تومانی که شانس رسیدن به خودروی کوئیک چند صد میلیونی را هموار میسازد و هر چه صد هزار تومانیها بیشتر باشد، شانس برنده شدن در قرعهکشی خودروی کوئیک بیشتر خواهد بود.
اما آنچه در این میان شبهه انگیز است، قرعهکشی خودروی کوئیک به شرط خرید بلیط است که در زمان همایش شو اسبسواره رفسنجان برگزار میشود و این قرعهکشی بیشتر شبیه بَخت آزمایی یا لاتاری (Lottery) است که در این قرعهکشی افراد با قیمت کم (صد هزار تومان) یک یا چند بلیط بخت آزمایی خریداری میکنند و در پایان قرعه کشی، یک نفر برنده این قرعه بخت آزمایی خواهد بود و به پولی هنگفت یا کالایی باارزش و چند صدمیلیونی دست پیدا میکند. اما از نظر شرعی خرید چنین بلیطهایی در اسلام حرام است و مجتهدین در خصوص خرید چنین بلیطهایی فتوا دادهاند: «فرقی نیست در حرام بودن پول بلیط بین آن که بلیط را بخرند، یا بلیط را بگیرند و پولی بدهند به امید آن که قرعه به اسم آنها بیرون بیاید و در هر دو صورت پول بلیط حرام و پولی که به قرعه دست می آید حرام و موجب ضمان است.» «خرید و فروش بلیطهاى بختآزمایى صحیح نیست و شخصى که جایزه را برده است، مالک آن نمیشود و حق دریافت آن را ندارد.»
اما با این اوصاف قرار نیست، حال که همایش کشوری شو اسبسواره ۲۴ و ۲۵ فروردینماه در شهرستان رفسنجان با حضور سوارکاران از سراسر کشور برگزار میشود، عملی در این میان انجام گیرد که از نظر شرعی اشکال دارد و آقایان بخواهند با هزار اگر و اما روی فعلی حرام، کلاه شرعی بگذارند.
آقایان بیان میکنند هزینههای همایش سرسامآور است و برای اینکه بعضی از هزینهها پوشش داده شود و تماشاچیان بیشتری جذب شده و گردشگران از سراسر کشور به رفسنجان سرازیر شوند و شور و نشاطی در همایش ایجاد شود، بهترین راه این است که بلیط قرعهکشی فروخته شود. هر چند در تبلیغات ذکر شده است که شرکتکنندگان از سراسر کشور و به هر تعداد میتوانند بلیط قرعه کشی را خریداری کنند.
حال باید مسئولان رفسنجان از فرماندار تا مدیران ورزشی، هیأت سوارکاری و حامیان این همایش توضیح دهند که این همایش شو اسبسواره است یا همایش شو بختآزمایی؟ آیا قرار است یک خودروی کوئیک فعل حرام را در رفسنجان ترویج دهد!؟
باید متذکر شد تا به حال چند همایش پیادهروی در رفسنجان برگزار شده و قرعه کشی خودرو هم انجام گرفته و به فرد برنده، خودرو هدیه داده شده است و در قبال بلیطهایی که بین مردم توزیع شده هیچ وجهی گرفته نشده است.
اما در آخر، آقایان اگر عرضه برگزاری یک همایش را ندارند و نمیتوانند هزینههایش را پوشش دهند، چرا برای برگزاری آن به هر دستاویزی چنگ میزنند و قرعه کشی بخت آزمایی را راه میاندازند. آقایان بهتر است از هر مجتهدی که تقلید میکنند بر اساس فتوای او حلال یا حرام بودن این عمل را استخراج کنند!