اجتماعیاخبارایران و جهانبهداشت و سلامتویژهگزارش

فرزندآوری در رفسنجان روند کاهشی داشته است/زنگ هشدار «جامعه سالمند» به صدا درآمده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان گفت: سال گذشته در رفسنجان نرخ فرزندآوری ۱/۶۳ بوده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ روند کاهشی داشته است و اگر اینگونه پیش برویم جامعه سالمندی خواهیم داشت.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، عباس اسماعیلی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به هفته ملی جمعیت اظهار کرد: ایران در سال‌های آتی با جمعیت سالمند بالای ۳۰ درصد روبرو خواهد شد و اگر این روند ادامه پیدا کند ایران در سال ۱۴۳۰ در زمره کشورهای سالمند و پیر قرار خواهد گرفت.

وی افزود: خانواده‌های تک‌فرزندی و بدون فرزند همچنین افزایش جمعیت دختران مجرد آسیب‌هایی‌ست که نباید نادیده بگیریم و باید چاره‌ای برای آن بیندیشیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان گفت: جمعیت جامعه به طرف سالمندی بیشتر می‌رود که این وضعیت بر حوزه اقتصادی، نظامی و… اثر منفی خواهد گذاشت و کشور را با مشکلاتی روبرو می‌کند.

اسماعیلی با بیان این‌که ائمه جمعه در خطبه‌های نماز جمعه باید در خصوص فرزندآوری صحبت کنند و تبعات جامعه سالمندی را گزارش دهند، اظهار کرد:

وی به حوادث ترافیکی‌ و کاهش چمعیت جوان اشاره کرد و گفت: جوانان سرمایه ملی و نیروی کار هستند و آمار تلفات در حوادث ترافیکی بسیار نگران‌کننده است و مسئولین باید به فکر باشند.

اسماعیلی با بیان این‌که با بحران جمعیتی اگر تحولی در راستای افزایش جمعیت رخ ندهد ما با چالش بزرگی دست و پنجه نرم خواهیم کرد، افزود: جهت رفع این بحران و چالش جمعیتی در شهرستان‌های رفسنجان و انار رسانه‌ها باید پای کار بیایند و در ترویج فرهنگ فرزندآوری ورود پیدا کنند و مردم را با عواقب نرخ پایین زاد و ولد در کشور آشنا کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان کرد: در حال حاضر درصد جمعیت سالمندان ۱۰.۲ درصد است که در سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان به ۳۰ درصد خواهد رسید که در این راستا ما حدودا ۵ تا ۷ سال جهت رفع این چالش فرصت داریم.

وی با اشاره به این‌که حدود ۷۳ ماده قانونی در بحث جوانی جمعیت وجود دارد؛ گفت: حدود ۸۹ درصد قوانین در حوزه بهداشت و درمان کشور و ۸۸ درصد در حوزه بهداشت رفسنجان اجرا شده است که بعضی قوانین بخاطر وجود چالش‌ها انجام نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان کرد: در حوزه کاهش جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیازمند همکاری تمام دستگاه‌ها هستیم

۲ تا ۳ فرزند نرخ جمعیت را بهبود می‌بخشد

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان هم در این نشست خبری با بیان این‌که عامل اصلی و مؤثر بر جمعیت عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است، بیان کرد: ۵۰ درصد عوامل فرهنگی_اجتماعی، ۱۰ درصد محیط زیست، ۱۵ درصد عوامل ژنتیک و مابقی یعنی ۲۵ درصد مربوط به سلامت که شامل درمان و بهداشت می‌شود.

علیرضا عرب علیدوستی با اشاره اینکه اگر هر خانم بین دو تا سه فرزند به دنیا بیاورد، می‌توان به بهبود نرخ جمعیت امیدوار بود، اضافه کرد: ما از خانواده‌هایی که از فرزندآوری استقبال می‌کنند، حمایت می‌کنیم و دولت‌ها وظیفه دارند شرایط را برای زندگی جوانان فراهم کنند.

دکمه بازگشت به بالا