اجتماعیاخبارایران و جهانویژهگزارش

تخلفات و ترک‌فعل‌هایی در خصوص تصفیه‌خانه رفسنجان رخ داده است

رئیس دادگستری رفسنجان گفت: تخلفاتی در خصوص احداث تصفیه‌خانه رفسنجان گزارش شده است که اگر شرکت مس در راستای مسئولیت‌های اجتماعی در بازه زمانی مشخص ساخت تصفیه را آغاز نکند در دادسرای رفسنجان به شخصه پرونده‌ای در زمینه تصفیه‌خانه تشکیل خواهم داد.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رمضانی‌زاده در نشست خبری با اشاره به توقف احداث تصفیه‌خانه رفسنجان بیان کرد: تصفیه‌خانه موضوعی است که سال‌ها پیش در وزارتخانه تصویب شد اما هنوز به نتیجه نرسیده است. تخلفات و ترک‌ فعل‌هایی در ساخت این پروژه انجام گرفته است و میزان بودجه‌ای که اختصاص یافته باید مشخص شود.

وی علت اجرا نشدن ساخت پیست و کمپ ماده ۱۶ را بیان کرد و گفت: زمین برای پیست موتورسواری‌، تجمیع کارگاه‌های ضایعاتی، ساخت زندان و کمپ ماده ۱۶ و … در نظر می‌گیریم و بعد اعلام می‌کنند که این زمین‌ها در پهنه سیلاب است و باید اداره آب منطقه‌ای استان در این زمینه همکاری کند.

مهلت یک ماهه دادگستری رفسنجان به مدیران راهداری استان در خصوص تکمیل جاده نوق

رئیس دادگستری رفسنجان با اشاره به اینکه جاده نوق یکی از حادثه‌خیزترین جاده‌های استان است که تلفات بسیاری در این جاده صورت می‌گیرد، بیان کرد: اداره راهداری باید وظیفه خود را برای تکمیل این جاده انجام دهد. در راستای پیگیری و رفع نواقص جاده نوق مهلت لازم به مسئولین اداره راهداری استان داده شده است که با امکانات لازم و پیگیری‌های جدی نسبت به رفع مشکلات این جاده اقدام کنند.

وی در ادامه گفت: براساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی یکی از وظایف اصلی دستگاه قضایی موضوع حفظ و احیای حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم است.

رمضانی‌زاده افزود: دادستانی رفسنجان به علت ترک فعل مدیران استان در خصوص کندی روند ساخت جاده نوق ورود خواهد کرد. اگر طی یک ماه آینده اداره راهداری عملیات رفع نقاط حادثه‌خیز این محور مواصلاتی را آغاز نکند دستگاه قضایی به عنوان یکی از وظایف اصلی ورود به این مسئله است.

یک سال منتظر نتیجه پیگیری‌های دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان در رابطه با مرکز چشم‌پزشکی هستیم

رئیس دادگستری رفسنجان به ساخت مرکز درمانی چشم‌پزشکی اشاره کرد و گفت: در نیات واقف آمده است که مرکز درمانی چشم‌پزشکی ساخته شود، مسئولان هلال احمر اعلام کردند که همه اقدامات فراهم است و دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان همکاری نمی‌کند.

وی بیان کرد: قرار بود که دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان مجوز مرکز چشم‌پزشکی را بگیرد، یک سال منتظر هستیم که نتیجه پیگیری‌ها را ببینیم و ما هم به دانشگاه علوم‌پزشکی انتقاد داریم. وضعیت حوزه سلامت و درمان را در رفسنجان می‌بینید و شکایات بسیاری از دانشگاه علوم‌پزشکی می‌شود و مردم گلایمند هستند و گزارش‌های زیادی به دادگستری می‌رسد.

رئیس دادگستری رفسنجان با طرح این سؤال که وزارت بهداشت در رفسنجان چه اقداماتی انجام داده است؟ خاطرنشان کرد: بیمارستان علی‌بن‌ابیطالب چند سال ساخته شده است؟ آیا وزارت بهداشت نمی‌بایست یک بیمارستان مجهز را بعد از این سال‌ها در رفسنجان احداث می‌کرد؟ انارکی‌محمدی نماینده رفسنجان و انار در مجلس یکی از وظایفش این است که مطالبات مردم را در زمینه بهداشت و درمان پیگیری کند.

رمضانی‌زاده با تشریح پرونده شکایت اهالی روستاهای اطراف سرچشمه اظهار کرد: اهالی روستاهای اطراف مجتمع مس سرچشمه، شکایات بسیاری از شرکت مس داشتند، که این گزارش‌ها و شکایات در زمینه تملک اراضی، خشک شدن قنوات و درختان بود که دادگستری رفسنجان ورود پیدا کرد و جلسه‌ای با مدیران شرکت مس مس داشتیم و حقوق عامه را مطرح کردیم و وظیفه و ملاک دستگاه قضا، قانون است که ضوابط قانونی رعایت شود که حقوق بیت‌المال هم پایمال نمی‌شود و این پرونده مورد خاصی ندارد و شکایات رسیدگی شده است.

رئیس دادگستری رفسنجان به پرونده‌های خروجی و ورودی اشاره کرد و گفت: طی یک سال گذشته بیش از ۱۷۵۰۰ فقره ورودی پرونده داشتیم که تقریبا به همین میزان خروجی داشتیم و به میزان ۱۰ درصد خروجی پرونده‌ها نسبت به سال ماقبل آن افزایش داشته است.

وی عنوان کرد: در مجموعه دادسرا بیش از ۹۵۰۰ فقره ورودی پرونده‌ داشتیم و حدود ۸۶۰۰ فقره خروجی و به میزان ۲۲ درصد افزایش خروجی پرونده داشتیم.

رمضانی‌زاده بیان کرد: شورای حل اختلاف عملکرد بسیار خوب و قابل توجهی در یک سال گذشته داشتند و با وجود افزایش پرونده که ۱۴۲۰۰ فقره بوده ۱۴۱۰۰ فقره خروجی پرونده داشتیم که تلاش این شورا ستودنی است.

رئیس دادگستری رفسنجان با اشاره به این‌که ۲۱۶۹ پرونده مسن و معوقه مختومه شده است و ۲۱ درصد در این خصوص افزایش داشته‌ایم، گفت: ۱۴ درصد افزایش تقدیم دادخواست طلاق و مهریه داشته‌ایم که در مرحله نهایی که بایستی صیغه طلاق جاری می‌شده است، در این مورد آمار کاهشی بوده است.

وی گفت: همچنین در بحث حقوق عامه اجتماعی، پرونده‌هایی به مانند بازارچه حاج باقر و پیامبر اعظم، مسکن مهر، آسیب‌های اجتماعی، اراضی واگذار شده به خانواده‌های شهدا در محدوده روستای نوش‌آباد و… مورد پیگیری قرار گرفت.

دکمه بازگشت به بالا