انتصابی سیاسی بدور از سیاست

نویسنده: هادی بحرانی/مدیرمسئول
شایوردنیوز/یادداشت/هفته گذشته دکتر ابراهیمی به عنوان مسئول دفتر رفسنجان، توسط احمد انارکی محمدی نماینده دور دوازدهم مجلس شورای اسلامی در حالی منصوب شد که جریانات نزدیک به انارکی گزینه های سرشناسی را بر روی میز پیشنهادات خود مطرح می کردند. این انتخاب انارکی با واکنش های مختلفی روبرو شد، از میانه تحسین ها و تخریب ها و نقدها، چند نکته انتصاب ابراهیمی را قابل تامل ساخت؛
اول اینکه انتخاب ایشان گواه بر تیزبینی، زیرکی و نگاه واقع گرایانه انارکی محمدی به سبد آرای خود در رفسنجان دارد، که با تحلیل دو انتخابات اسفند و تیرماه گذشته از حضور قابل توجه و اثربخش آرای خاکستری نزدیک به اصولگرایان در کنار آرای سنتی اصلاح طلبان که در کنار کارآمدی انارکی، ناکارآمدی جلالی را به دوش می کشید، لزوم تعامل با همه جریانات را در خانه ملت دوچندان می کند، لذا بی اعتنایی به منم منم های کاسبان مسئولیت با کولباری از توقع و توجه به میانه روی در انتخاب ابراهیمی در رفسنجان که خود سیاست خوانده اما بدور از هیاهوهای سیاسی، نامش به یکباره همه را شوکه کرد، نشان از ایجاد دفتری با جذب حداکثری ظرفیت های انسانی جریانات مختلف دارد.
دوم آنکه انتخاب ابراهیمی فرار رو به جلو انارکی از گعده سیاسی مدعیان و سهم خواهان برای تعریف شخصیت و نگرشی نو از خود در کالبد سیاسی آینده رفسنجان است.
اما جدا از چرایی آمدن ابراهیمی نکاتی را باید به مسئول جدید دفتر انارکی محمدی در رفسنجان گوشزد کرد؛
ابراهیمیِ میانسال باید بداند مسئولیت دفتری را بر دوش دارد که فارغ از حساسیت ها و نگاه های سیاسی و مجادلات اصحاب قدرت و ثروت در آن، باید میعادگاه جوانان خلاق و ریش سپیدان باتجربه شهر باشد.
رئیس دفتر باتجربه انارکی محمدی باید بر تغییر عملکرد دفتر نماینده مجلس در دو حوزه نامرتبط؛ اهدای تسهیلات و اشتغال از یک سو و چانه زنی و لابی گری در چینش مدیران اجرایی از سوی دیگر به عنوان مهمانان ناخوانده این دفاتر و با ساماندهی و حمایت از نهادهای مردمی و خیریه ها، مهمان ناخوانده اول و واگذاری امور عزل و نصب ها به خود دولت، مهمان ناخوانده دوم را با احترام بدرقه کرده و فرصتی برای وظیفه اصلی صاحبان واقعی دفاتر نمایندگی مجلس که همانا مردم به عنوان ناظران اصلی عملکرد حاکمیت و کارشناسان و نخبگان به عنوان مشاوران وضع کننده قوانینی کارآمد در قالب طرح و بررسی لوایح است، فراهم آورد.
یکی از چالش های جدی ابراهیمیِ سیاست خوانده، با توجه به نزدیکی فکری انارکی محمدی و پزشکیان رئیس دولت چهاردهم، اهتمام ویژه به حفظ و گسترش تعامل برای نظارت بیشتر بر دولت و صد البته پرهیز از مبدل گشتن دارالوکاله ملت به دارالوکاله دولت خواهد بود.
در پایان نگارنده ضمن آرزوی موفقیت برای دکتر ابراهیمی در مسیر خدمت به مردم شریف رفسنجان، امیدوار است در آینده ای نه چندان دور شاهد ایجاد پارلمان مشورتی شهرستان رفسنجان در ساختمان دائمی خانه ملت باشیم.