اجتماعیاخبارایران و جهان

هجوم آفت طلاق به مزرعه زندگی

نویسنده: غلامرضا بنی اسدی/روزنامه‌نگار

شایوردنیوز_یادداشت/ترسیدم، بسیار ترسیدم وقتی آمار طلاق را از زبان زنان و مردان شهر پدریم شنیدم. این را مرد با تاثر و تاسفی دو چندان می‌گفت و اضافه می‌کرد وقتی شهرستان سنتی و فرهنگی و مذهبی ما چنین هدف ایلغار طلاق باشد، وضع و حال دیگر مناطق، نگفته معلوم است. او می‌گفت مردم و زنده شدم وقتی شنیدم از بستگان خود ما هم قربانی دیو طلاق شده‌اند. از آن دختری که از خانه پدر رفت و حالا به عنوان یک مادر با سه فرزند برگشته است سر همان سفره‌ای که تنها از آن رفته بود. دیگری را هم شنیده بود که با «تردامنی» زن، مرد یک شبه با هجوم پیری در هم شکسته است. سومی را هم می‌گفت که مرد زن را به «مرگ صبر» گرفته است. می‌زند و آزارش تمامی ندارد. گفته است، پدرت فلان مبلغ را باید بپردازد تا دست از سرت بردارم و طلاق دهم. چهارمی هم از همین جنس بود. منتهی این بار زن بود که برای مردش نسخه مرگ صبر می‌پیچید. مهریه‌اش بالا بود و خود را در قله اقتدار احساس می‌کرد و..‌‌ این گونه زندگی‌ها شان را لحظه، لحظه، سر می‌بریدند بی‌آنکه خونی بریزد اما جان می‌ریخت.

جالب اما تاسف برانگیز این که این افراد خود زاده دامن مادرانی نجیب و پدرانی امین بودند. اگر بنا بر تربیت‌های خانوادگی بود اینان هم باید خانواده‌ای پایدار می‌داشتند. در خانه شان هم محبت باید موج می‌زد اما دریغا که مزرعه زندگانی را دیگر مثل قدیم، زارعانی معدود و محدود نیست. در فصل باران‌های تند رسانه‌ای و فضاهای متعدد و اپلیکیشن زده، دست‌ها را در کشت و کار مزرعه ذهن نسل نو چنان زیاد کرده است که نمی‌توان فهمید گیاه روییده سالم است یا سمی. آنچه می‌توان فهمید و بیان کرد، این است که دیگر اعتیاد مقام اول انهدام خانواده و زندگی نیست. حتی بیکاری هم در سکوی نخست جایی ندارد.

بنده خدایی که خود زخم خورده بود، پستی چنین منتشر کرد که گذشت آن زمانی که مهم‌ترین عامل طلاق اعتیاد و بیکاری بود؛ به عنوان وکیل با ۱۲ سال سابقه، قاطعانه می‌گویم«امروز مهمترین عامل طلاق شبکههایاجتماعی هستند» این وکیل دلایل طلاق ناشی از شبکه‌های اجتماعی را چنین دسته بندی کرده بود؛
خیانت
ایجاد توقعات لاکچری نامعقول
روابط کور
ترویج بی‌بند و باری و…
فقر سواد رسانه‌ای را هم بگذارید سر خط این ماجرا نتیجه می‌شود همان که در جوامع سنتی و مذهبی هم شاهد قربانی فراوان زندگی‌ها باشیم. پیشتر‌ها زن و مرد حاضر بودند به پایان حیات برسند اما زندگی مشترکشان به پایان نرسد اما امروز…تب دل خوری شان را هم با طلاق، پاشویه می‌کنند. به همین راحتی!

دکمه بازگشت به بالا