آمار مرگومیر جادههای رفسنجان در کاهش جوانی جمعیت تأثیر دارد

رئیس مرکز بهداشت رفسنجان گفت: یکی از علل کاهش نرخ تولد، تصادفات منجر به فوت است که جادههای داوران و نوق از حادثهخیزترین جادههای استان کرمان به شمار میآیند و جوانانی که میتوانستند در نسلآوری و جوانی جمعیت حمایتگر باشند متأسفانه در این جادهها جان خود را از دست میدهند.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، علیرضا عرب علیدوستی رئیس مرکز بهداشت رفسنجان در نشست جوانی جمعیت اظهار کرد: آمار تولد در رفسنجان در ۶ ماه نخست امسال هزار و ۸۰۰ مورد بوده این درحالی است که سال گذشته هزار و ۹۰۲ مورد تولد را شاهد بودیم و با کاهش میزان تولد مواجه هستیم که چارهاندیشی و افزایش نرخ تولد را با راهکارهای موثر می طلبیم.
رئیس مرکز بهداشت رفسنجان بیان کرد: جوانی جمعیت در کشورهای اطراف ایران حاکم است و اگر ایران در چاله پیری جمعیت سرازیر شود، تهدید است و ۱۵۰ سال طول می کشد تا از این بحران بیرون آید.
وی افزود: برای جلوگیری از پیری جمعیت ۲۱ مسئله وجود دارد که نیاز است همه مسئولین پای کار بیایند تا جلوی سقوط نرخ تولد گرفته شود و نیز این نرخ در راستای جوانی جمعیت صعودی شود که تا ۵ سال آینده نیاز است هر سال ۱.۵ میلیون نفر به جمعیت اضافه شود.
علیدوستی در بررسی موانع رشد جمعیت بیان کرد: در رفسنجان بالای هزار نفر در صف تأمین جهیزیه هستند و دستگاههای متولی در این امر کمک کنند؛ بانک ها مکلف به ارایه تسهیلات فرزندآوری و ازدواج باشند و همچنین شرکتها هم مکلف باشند در حوزه اشتغالزایی برای نسل جوان و جویای کار تلاش کنند.
وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی، اجاره بهای منزل، هزینه های درمان ناباروری و دیگر مسایل موجب کاهش تولدها شده است.
علیدوستی تصریح کرد: در حال حاضر در ایران ۸۵ میلیون نفر جمعیت زندگی میکنند و نرخ باروری ۱.۶ درصد است در رفسنجان اگر بخواهیم جمعیت رو به افزایشی برود باید نرخ باوروی ۲.۶ باشد یعنی هر دو خانم صاحب ۵ فرزند باشند تا پیری جمعیت اتفاق نیفتد.
رئیس مرکز بهداشت رفسنجان خاطرنشان کرد: بیشترین گروه جمعیتی رفسنجان ۳۵ تا ۴۰ ساله هستند؛ جمعیت رفسنجان بالای ۳۰۵ هزار نفر و ۵۸ هزار اتباع بیگانه در مجموع در قالب ۹۸ هزار خانوار است.