اجتماعیاخبارایران و جهانویژهگزارش

راه‌اندازی تجهیزات و ماشین‌آلات به‌روز و مسائل ایمنی را در مجتمع سرچشمه جدی بگیرید

رئیس دادگستری رفسنجان با اشاره به این‌که بررسی‌های میدانی به صورت محرمانه در مجموعه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان انجام گرفت که بسیار موثق هستند، گفت: باید گروه عارضه‌یاب در مجموعه مس تشکیل شود و پیرامون اتفاقات رخ‌داده در سرچشمه موضوع را بررسی کند.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رمضانی‌نژاد در جلسه «شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری رفسنجان با موضوع بررسی مشکلات مجتمع مس سرچشمه در حوزه‌های منابع انسانی و ایمنی کارگران و پرسنل مجتمع» بیان کرد: در ماه‌های اخیر حوادث ناگواری داشتیم که باعث فوت نیروهای مجتمع مس سرچشمه شد که پرونده‌های قضایی تشکیل شده است و برای اجرای قوانین و مقررات در بحث حوادث ناشی از کار برخورد قضایی صورت‌گرفته و دادستانی به جد پیگیر این موضوع است.

رمضانی‌نژاد به تجهیزات فرسوده مجتمع سرچشمه اشاره کرد و گفت: خودروهای سبک در امور معدن بسیار فرسوده هستند. دستگاه‌های گریدر، لودر، بولدزر، آب‌پاش و.. که متعلق به چهل و پنجاه سال پیش هستند.

رمضانی‌نژاد بیان کرد: دستگا‌ههای امور پالایشگاه که تولید کاتد را بر عهده دارند فرسوده هستند که حوادث متعددی در این سال‌ها در پالایشگاه رخ داده است که باید کارخانه جدید با فن‌آوری به‌روز احداث شود.

رئیس دادگستری رفسنجان کمبود برخی تجهیزات را در مجتمع برشمرد و گفت: محورهای در گردش تغلیظ باید حفاظ داشته باشد و باید دستگاه رادار در محدوده معدن نصب شود تا ریزش معدن پیش‌بینی شود.

رمضانی‌نژاد گفت: فرسودگی ناوگان حمل و نقل اتوبوس و مینی‌بوس یکی دیگر از مسائل است که جان ۴۰ نفر در خطر است. نواقصی در جاده‌ سرچشمه وجود دارد به مانند نصب گارد ریل‌ در پرتگا‌هها، ایجاد دور برگردان در روستای مانی و.. که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: حدود ۷۰ دستگاه سبک در محدوده معدن است که ۲۵ دستگاه باید تعویض شود. سیستم دیسپاچینگ و مانیتورینگ که به پنجاه سال قبل برمی‌گردد، تعجب می‌کنم که شرکت مس مشکلات مالی نداشته و این ناشی از سوءمدیریت است.

رئیس دادگستری رفسنجان به تردد ماشین‌های حمل مواد اسید در شب اشاره کرد و گفت: از تردد غیرمجاز ماشین‌های حمل و نقل مواد خطرناک و اسید در شب خودداری شود.

رمضانی‌نژاد بیان کرد: ۶۰۰ نفر نیروی روزمزد است که باید تعیین‌ تکلیف شوند که نوع آزمون‌ها، کارشناسی شده نیست و استراتژی مشخصی برای جذب نیرو وجود ندارد. فرایندی که باید نیروها جذب شوند، به‌ویژه در خصوص شرکت‌های پیمانکاری به‌درستی طی نمی‌شود، بنابراین باید استانداردهای جذب نیرو رعایت شود.

وی به بحث توقف احداث تصفیه‌خانه، توسعه صنایع پائین‌دستی و انتقال حساب‌های بانکی مس از رفسنجان به تهران اشاره کرد و گفت: همچنین شرکت مس باید مسئولیت‌های اجتماعی با توجه به رسالت‌های قانونی انجام می‌داده که برخی از آن‌ها شامل قانون مالیات‌های مستقیم، قانون معادن، عوارض آلایندگی و موارد دیگر را شامل می‌شود.

رمضانی‌نژاد با اشاره به کمبود نیروی ایمنی و آتش‌نشانی گفت: در بحث آموزش ایمنی هم مرکز اختصاصی نزدیک به کارخانه احداث شود و همچنین راه‌اندازی مجدد معاونت توسعه هم باید در دستور کار باشد.

وی عنوان کرد: در بحث تراک‌ها هر فردی گواهینامه گرفته اما آموزش کافی ندیده است.

رئیس دادگستری رفسنجان در ادامه بیان کرد: کارگران بدون تخصص در مجتمع مس سرچشمه جذب شده‌اند که روند جذب نیرو و مصاحبه را باید اصلاح کنید.

تجهیزات فرسوده و نیروهای غیرمتخصص و بی‌تجربه در مجتمع مس سرچشمه از دغدغه‌های مهم است

علیرضا محمدی دادستان رفسنجان هم در این جلسه گفت: جلسات متعددی با پیمانکاران و مدیران مس داشتیم که مسائلی به مانند تجهیزات فرسوده و نیروهای غیرمتخصص و بی‌تجربه و تحمیلی مطرح شد.

وی افزود: دغدغه این بود، نیروهایی هم که بعد از چند سال متخصص شده به اصطلاح فنسی می‌شوند و در کارهای غیرمرتبط به‌کار گرفته می‌شوند که باید از این نیروهای متخصص استفاده کرد.

محمدی عنوان کرد: جاده دسترسی به معدن هم پتانسیل حوادث ناگوار را دارد، این موضوع باید مورد توجه جدی قرار گیرد

دادستان رفسنجان با اشاره به این‌که هیچ‌کس قصد صدمه به تولید را ندارد اما جان کارگران از اهمیت بالایی برخوردار است که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: مدیران مجتمع می‌گویند مسئول هستیم اما هیچ‌گونه اختیاری نداریم، نامه به تهران می‌زنیم و جواب نمی‌دهند و جایگاه اداره کار به طور واقع در مجتمع سرچشمه مشخص نیست و بعد از چهل سال مکان حادثه‌ای در مجتمع مس پلمب شد.

دکمه بازگشت به بالا