اجتماعیاخبارایران و جهانویژهگزارش

قصه تکراری آبگرفتگی معابر شهر رفسنجان و بی‌‌خیالی مسئولان

دو سال پیش عده‌ای تلاش کردند که ورود سیل به شهر رفسنجان را به گردن هر ارگانی به غیر از شهرداری بیندازند و پای شهرداری را به طور کلی از ماجرای سیل بیرون بکشند. اما بارندگی‌های اخیر سیلی در خیابان‌های شهر رفسنجان راه انداخت که معابر و خیابان‌ها را پر از آب باران و برف کرد و مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرد. این سؤال پیش می‌آید که رفع آب‌گرفتگی خیابان‌ها و معابر شهر رفسنجان در روزهای بارانی بر عهده چه ارگانی است و باید آن را وظیفه چه کسانی دانست؟

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه هفته گذشته اکثر خیابان‌های شهر رفسنجان( خیابان‌های شهیدنوری، خاجو، رحمت آباد، کارگر، شریعتی، آیت‌الله صدر، بلوار قدس، میدان شهریار، بلوار عابدینی، خیابان مطهری، امیرکبیرشرقی و….) مملو از آب باران و برف بود و این نشان می‌داد که بیش از بارندگی با توجه به هشدارهای هواشناسی آمادگی و تمهیدات لازم برای رفع آب‌گرفتگی معابر و خیابان‌ها انجام نگرفته بود.

لایروبی جوی‌ها و آبراه‌ها و بازسازی جوی‌های شکسته و اصلاح شیب خیابان‌ها و میادین و…..از جمله مواردی‌ست که باید بیش از بارندگی توسط شهرداری انجام گیرد اما با توجه به تجربه سیل ۱۴۰۱ اقدامات انجام گرفته در این زمینه بسیار ضعیف است و هر زمانی که در رفسنجان باران ببارد، خیابان‌ها و معابر شهر به زیر آب می‌روند. به طور مثال شهرداری برای رفع آبگرفتگی معابر و جاری نشدن آب‌های سطحی در خیابان‌ها، سر چهارراه‌های شهر رفسنجان آبراه‌هایی (کانیو یا آبرو) ساخته است که این آبراه‌ها بیشتر شبیه سرعت‌گیر برای کاهش سرعت خودروها هستند! به طور نمونه می‌توان ساخت چنین آبراهی را نزدیک میدان شهدای رحمت‌آباد نام برد که اخیرا ساخته شده است اما این آبراه هیچ کمکی برای عبور آب و کاهش تجمع آب‌های سطحی نکرده است و خیابان‌های منتهی به این میدان در زمان بارندگی شبیه دریاچه شده بودند و از آن طرف لایروبی و بازسازی جوی‌ها و جداول قبل از سیل انجام نگرفته بود تا آب به سمت خیایان‌ها هدایت نشود و دیگر خیابان‌های شهر هم این وضعیت را داشتند.

تجمع آب‌های سطحی علاوه بر این‌که خسارت‌هایی به زیرساخت‌ها، آسفالت، جداول، سنگفرش خیابان‌ها و معابر وارد می‌کند. اکثر شهروندان هم از وضعیت آبگرفتگی معابر هنگام بارندگی شکایت و گلایه‌ دارند، کاسبان به علت آبگرفتگی معابر و خیابان‌ها مغازه‌های خود را تعطیل کردند، شهروندان نمی‌توانستند از منزل بیرون بیایند، عابران با مشکلات عبور و مرور روبرو شدند و رفت‌ و آمد شهروندان برای انجام کارهای ضروری مختل شد، خودروها و موتورسیکلت‌هایی که تا نیمه در آب فرو رفتند و در این میان پاکبانان و نیروهای خدماتی شهرداری در این هوای سرد زحمت‌شان چند برابر شد و……

شهروندان این روزها تعابیر جالبی در خصوص آبگرفتگی معابر و خیابان‌های شهر مثال می‌زنند: «خیابان‌های شهر دریا و دریاچه شده بودند و به جای اینکه ما برویم بندر، بندر را آورده بودند در خیابان‌های شهر رفسنجان، دستشان درد نکند، خدا قوت.» «هر زمان رفسنجان باران و برف می‌بارد ما باید با عصای حضرت موسی بیرون برویم و خیابان‌های نیل را بشکافیم.» « از همین حالا به فکر ساخت یک کَلک قایقی باشیم تا هنگام بارندگی به راحتی بتوانیم از خیابان‌های رفسنجان عبور کنیم.»

آخر این هفته و روزهای دیگر هم در شهر رفسنجان باران می‌بارد و باز هم همان حکایت همیشگی…

دکمه بازگشت به بالا