مزرعه ماهی خاویار در نوق رفسنجان تا پایان سال به بهره برداری می رسد

مزرعه پرورش ماهی خاویار در مساحت ۱۱۰۰ متر مربع در منطقه نوق ِ رفسنجان در حال ساخت و آماده سازی است. سرمایه گذار این طرح ۱۲ استخر سرپوشیده را احداث کرده است. اکنون بعد از بزرگترین تولیدکننده آرتمیا در خاورمیانه در منطقه نوق، تولید ماهیهای خاویاری هم در این منطقه کویری توسعه خواهد گرفت تا قطب شیلات در منطقه پسته خیز نوق رفسنجان شکل بگیرد.
به گزارش شایوردنیوز، کارشناس شیلات جهاد کشاورزی رفسنجان در حاشیه بازدید نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی از این استخرها در گفتگو با خبرنگاران بیان کرد: ظرفیت نگهداری هر کدام از این استخرها ۸۵۰ کیلوگرم ماهی خاویار است. در این مجموعه ۱۲ استخری، امکاناتی هم برای استحصال خاویار فراهم شده است که از ۱۰ سال آینده استحصال خاویار شروع می شود.
آفاق فلاحتی افزود: ماهیریزی در استخرها امسال انجام می شود و کنترل می شوند و ماهی های ماده و نر از هم جدا می شوند و ماهی های خاویاری به مدت ۱۰ سال نگهداری و سپس استحصال خاویار از آنها صورت می گیرد و ماهی های خاویار نر هم به مدت ۳ سال پرورش داده می شوند وقتی که هر کدام به وزن ۹ کیلوگرم رسیدند گوشت آنها وارد بازار می شود.
فلاحتی ادامه داد: آب سالن با ای سی ۲ هزار است و به صورت گردشی است به این معنی که آب استفاده شده توسط دو سیستم فیلتر و تصفیه شده و ضایعات آن گرفته می شود و دوباره به سالن برمی گردد که بدینگونه آب سالم است.
وی خاطرنشان کرد: مشکل اینجا خواب سرمایه گذاری است یعنی فرد سرمایه گذار سرمایه خود را به مدت ۳ و ۱۰ سال بر روی این پروژه می گذارد امّا اگر کسانی که تمکن مالی داشته باشند این خواب سرمایه برای آنها مهم نیست ولی اگر سرمایه گذار با تسهیلات وارد این کار شود مشکل است از طرفی پس از گذشت ۳ سال و یا ۱۰ سال می تواند درآمدزایی خوبی داشته باشد به همین دلیل سرمایه گذاری برای پرورش ماهی خاویار خاص است.
فلاحتی با بیان اینکه ظرفیت تولید ماهی خاویاری در این مجموعه ۲۰ تن است، گفت: هر ۵ تن ماهی خاویار می تواند به اندازه ۱۰۰ کیلوگرم خاویار تولید کند و پس از ۱۰ سالِ اوّل، تا ۳ سال زادآوری دارد و تولید خاویار می کند.
وی ارزش هر یک کیلوگرم خاویار در مزرعه پرورش ماهی خاویار را بیش از ۷ میلیون تومان عنوان و تصریح کرد: می توان صنعت بسته بندی هم ایجاد و هر بسته ۵۰ گرمی خاویار را تا یک میلیون تومان به فروش رساند.
کارشناس شیلات جهاد کشاورزی رفسنجان افزود: هر یک ماهی خاویار دارای شناسنامه است و نمی توان آن را از استخری به محل دیگر جابجا کرد و با کد مخصوص در سیستم شیلات کشور ثبت است.
وی در تشریح روش استحصال خاویار هم گفت: قبلاً وقتی خاویار را از شکم ماهی بیرون می آوردند ماهی تلف می شد امّا امروزه با پیشرفت علم با استفاده از روش های نوین ماهی خاویار را جراحی و خاویار آن را استحصال می کنند پس از آن ماهی دوباره خاویار تولید می کند و سال بعد استحصال دوباره صورت می گیرد.
فلاحتی خاطر نشان کرد: شیوه تولید و پرورش در این استخرها به صورت متراکم است. جنس این استخرها فلزی و پیش ساخته اند و حمل و نقل آنها آسان و ماهی ها در این استخرها درگیر بیماری نمی شوند.
گفتنی است که بچه ماهی های خاویار از دریای خزر به این استخرها انتقال داده می شوند تا در این استخرها پرورش داده شده و روانه بازار فروش شوند. سرمایه گذار مزرعههای پرورش ماهی خاویاری (سایت پرورش گوشت ماهی خاویار) محمد ناصری است. در این مزرعه برای چهار نفر اشتغالزایی شده است و تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
