اخبارایران و جهانبهداشت و سلامتشهری و رفاهیویژهگزارش

حداقل ۳ سال باید با کرونا مقابله کنیم/ انضباط اجتماعی بر علیه ویروس کرونا بسیار مؤثر است

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت کشور ما از نظر مقایله با کرونا خوب است از طرف دیگر باید نگران خیزش جدید این ویروس و موج بعدی با میزان تولید داخلی واکسن کرونا باشیم اما توان خرید واکسن را داریم.

به گزارش شایوردنیوز، امیرحسین قاضی زاده هاشمی عصر امروز پنجشنبه در جلسه ای که با حضور مسئولان شهرستان‌های رفسنجان‌ و انار در دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه به مردم‌ رفسنجان که جزء علمداران‌ انقلاب اسلامی بودند و نقش چشمگیر و بارز در حمایت از انقلاب و دفاع مقدس داشتند، بیان کرد: مردم استان کرمان از پیشتازان انقلاب بودند و نمونه آن‌ هم شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی است که انصافاً پدیده‌ای بی نظیر است و نشانه قدرتمند بودن این‌ مکتب است که می تواند چنین چهره ای را‌ بیافریند و به جامعه بشریت ارائه دهد.

وی در رابطه با وضعیت بیماری کرونا در رفسنجان تصریح کرد: اینجا وضعیت خوب است و شهید حاج قاسم سلیمانی ۳ سال قبل جمله ای گفت‌ مبنی بر اینکه اگر از من بپرسید که مسائل اقتصادی، فرهنگی و دیگر مسایل کشور چیست؟ می گویم که مسائل کشور‌ نبودن مردم در عرصه اداره کشور است. لذا هر جا کار را به مردم‌ سپردیم با پیروزی های زیادی روبرو بودیم و هر جا که مردم را از صحنه دور کردیم با شکست مواجه بودیم.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: در طرح شهید سلیمانی بر علیه کووید۱۹ هم موفقیت‌ های زیادی کسب کردیم. ای کاش این‌ طرح را زودتر اجرا کرده بودیم. در این طرح با مردم صحبت می شد و افراد آلوده را راهنمایی می کردیم‌ تا در تجمعات حاضر نشوند و هم حمایت می شدند.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اعتبار دولتی در این طرح خیلی اندک بود و این طرح نشان داد که اگر در همه امور ما به مردم مراجعه کنیم آنقدر این مردم قدرتمند هستند که بیشتر کارها توسط آن‌ها حل و فصل می شود و می توانند معجزه کنند به طوری که در حال حاضر که عالم درگیر این ویروس منحوس کرونا است‌، وضعیت کشور ما خوب است از طرف دیگر باید نگران خیزش جدید این ویروس و موج بعدی با میزان تولید داخلی واکسن کرونا باشیم اما توان خرید واکسن را داریم.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به جمعیت ۸‌ میلیارد نفری جهان ادامه داد: اگر بخواهیم واکسیناسیون مؤثر در جهان اتفاق بیفتد ۶۰ درصد مردم دنیا باید واکسینه شوند و آن‌ هم دو مرتبه انجام گیرد؛ یعنی باید ۱۲ میلیارد دوز واکسن داشته بشیم که اگر تمام امکانات واکسن‌ساز دنیا را به کار بگیریم‌ بعید است تا یک میلیارد دوز تولید شود.

وی خاطر نشان کرد: ایران که در حال تولید است تعدادی از کشورهای خارجی تقاضای خرید واکسن از ایران داده اند؛ در حالی که توانایی پاسخ به نیازهای داخلی را هنوز نداریم، این واکسن با توجه به ژنوم‌ ویروس های در دسترس فعلی‌ ‌در حال تولید است، اگر این ژنوم‌ تغییر کند واکسن فعلی خنثی می شود و باید واکسن دیگری کشف و تولید کرد؛ که سیر تولید و مطالعه آن یک سال طول می کشد و داستان‌ مفصلی با کرونا حداقل ۳ سال داریم.

قاضی‌زاده گفت: تجارب را باید ثبت و به دیگران انتقال دهید؛ نرخ مرگ و میر در منطقه اگر کمتر از جای دیگر است تحلیل و نتایج ثبت شود‌ مرکز دانشگاهی باید کار علمی را هم ‌انجام دهد و بیماری اجتماعی و مدیریتی است، مدیریت دنیا توسط کرونا در حال محک است؛ اگر می بینیم وضعیت کرونا در کشورهای چین‌ و ژاپن‌ با دیگر کشورها متفاوت است‌ نشان دهنده نوع ارتباطات و نوع اقتدار دولت ها و نحوه اعمال حاکمیت‌های آن دولت‌ها است زیرا هنوز درمانی برای این‌ بیماری کشف نشده و مؤلفه های دیگری هست که‌ میزان مرگ و میر در کشورها را کاهش یا افزایش می دهد.

وی خاطرنشان کرد: عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت است و در کرونا با قدرت خودش را نشان می دهد که باید به این مؤلفه توجه کرد؛ ما در ستاد ملی کرونا هر هفته مباحثی که داریم از همین‌ دست است و در کنار تولید واکسن، مفاهیم عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت را نیز دنبال می کنیم کاری کنیم‌ که افراد بیمار نشوند که در این‌ امر هم پیدا کردن زنجیره انتقال، انجام تست ها و حمایت‌هاست که در این صورت زنجیره انتقال قطع می شود، مدیریت سیاسی و بهداشتی هر شهرستان در این موضوع مؤثر است.

قاضی زاده گفت: انضباط اجتماعی هر چه قویتر باشد مؤثرتر است و در مازندران با اینکه اکثر نقاط کشور زرد و آبی شد و این استان قرمز ماند انضباط اجتماعی نداشت.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در خصوص پروژه‌های علوم پزشکی رفسنجان و تعیین تکلیف زمین‌های مربوطه و ردیف اعتبار پروژه‌های ملی پیگیری و دنبال می کنیم و نتایج آن را گزارش می‌دهیم یکی از دلایلی که به دعوت همکاران نماینده ما حضور می یابیم کمک به این موضوع‌هاست.

قاضی زاده همچنین قول مساعد در رابطه با پیگیری ثبت سند زمین ۹۰ هکتاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را داد.

خبرنگار: مریم رضایی

عکاس: رضا ساجدی

دکمه بازگشت به بالا