اجتماعیاخبارایران و جهانبهداشت و سلامتگزارشگفتگو

ویروس چموشی که رحم ندارد

یک سالگی کرونا را همین چند روز پیش پشت سر گذاشتیم، ویروسی که نمی دانستیم این چنین ماندگار خواهد شد و وارد دو سالگی اش شود. روزهای سخت و دلهره آوری گذشت، هر روز نام دهها و صدها تن از هموطنان‌مان بر صفحه مرگ و میر آمار کرونا نقش می بست و هزاران نفر بر روی تخت‌های بیمارستان با این بیماری سخت، دست و پنجه نرم می کردند و هنوز هم این روزهای دلهره آور ادامه دارد و مرگ و بیماری ناشی از کرونا تمامی ندارد.

به گزارش شایوردنیوز، اما هر زمانی که رعایت پروتکل‌ های بهداشتی کاهش پیدا کند، کرونا خیز برمی دارد و موج‌ جدیدی را به راه می اندازد که تا به حال سه موج کرونا را پشت سر گذاشته ایم و در هر موج آمار مرگ و میرها بالاتر رفته است و اکنون هشدار موج چهارم داده شده است و تا به حال بیش از ۵۹ هزار نفر از هموطنان‌مان به خاطر کرونا از میان ما رفته‌اند.

در خط مقدم مبارزه با کرونا، کادر درمان از جان خود برای بهبودی بیماران مایه گذاشتند و هنوز هم این جانفشانی‌ ها ادامه دارد و متأسفانه عده ای جان خود را از دست دادند. اما در کنار کادر درمان، خبرنگاران هم برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه در دوران کرونا پیشقدم بودند و عده ای هم به کرونا مبتلا شدند و متأسفانه تعدادی هم با کرونا مرگ‌شان رقم خورد.

یکی از خبرنگاران رفسنجانی در همین روزهای اخیر به بیماری کرونا مبتلا شده است. شنیدن حالات این بیماری از زبان یک خبرنگار که همواره برای آگاهی بخشی به مردم تلاش می کند، هم بسیار کمک‌کننده است تا جامعه بداند که این بیماری چه سخت است و اگر شهروندان پروتکل‌ های بهداشتی را رعایت نکنند چنین روزهای سختی را در پیش خواهند داشت. این خبرنگار لحظه به لحظه از روزهای سخت کرونایی می گوید و این‌که چگونه روزها و شب ها با این بیماری درگیر بوده است.

حسین میرزا اسدی خبرنگار خبرگزاری ایسنا و مهر در گفتگو با شایورد می گوید: با مثبت شدن تست یکی از اعضای خانواده و بدلیل اینکه یکی از افراد خانواده، بیماری زمینه ای داشت، فورا به یکی از مراکز تست کرونا در مرکز شهر رفتم و همانطور که پیش بینی می کردم، نتیجه تست مثبت بود. خیلی مقید به رعایت اصول و دستورالعمل های بهداشتی بودم و تا آنجا که میسر بود از زدن ماسک، شستن دستها و رعایت فاصله اجتماعی دریغ نمی کردم اما خب دیگر مبتلا شده بودم. البته معتقدم ویروس های تنفسی با یک غفلت، تو را درگیر می کنند.

این خبرنگار از تجربه روزهای سخت کرونا حرف به میان می آورد و اضافه می کند: نخستین شبی که تب و لرز و دردهای عضلانی به سراغم آمد حسابی ترسیدم و یکه خوردم؛ اما به تدریج با آن کنار آمدم، تصور بیماری سختی داشتم و گاهاً در روزهای نخست استرس نیز به سراغم می آمد.

وی خاطر نشان می کند: با وجود همه اخباری که درباره کرونا می‌شنیدم و آمار فوتی‌هایی که می‌خواندم، هیچ وقت فکر نمی کردم مبتلا به این بیماری شوم تا روزی که به یکباره به ویروس کووید۱۹ مبتلا شدم.

میرزا اسدی با اشاره به اینکه روزهای نخست علائم خاصی نداشتم اما از روزهای سوم و چهارم به بعد، تب و لرز به سراغم آمد، بیان می کند: کم کم شدت بیماری بیشتر شد و تب شدید به همراه عرق کردن و سرفه‌های خشک گاه و بیگاه به سراغم آمد. در این مدت چند بار نزد پزشک رفتم و علائم خودم را می گفتم و داروهای خاص مورد نظر تجویز می شد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه بیماری ام حاد نبود اما روزهای سختی را پشت سرگذاشته ام، عنوان می کند: هر بار که به پزشک مراجعه می کردم، می گفت جای هیچ نگرانی نیست و من جزء آن دسته از ۸۵ درصد بیماران هستم که بعد از ۱۴ روز به بهبودی کامل می‌رسم.

کرونا بیماری چند وجهی

بیماران کرونایی از لحظات سخت سپری شده و چهره ناشناخته و چند وجهی کرونا می گویند تا تلنگری برای بقیه باشد. کسانی‌که این بیماری را یا هنوز باور ندارند و یا اینکه آن را جدی نگرفته اند و گاه بخاطر زدن یک ماسک ساده هزاران بهانه می آورند و شاید حاضر به رعایت ابتدایی ترین اصول بهداشتی در این رابطه نباشند.

میرزا اسدی از چموش بودن بیماری کرونا و غیر قابل پیش بینی بودن علائم ویروس حرف به میان می آورد و می گوید: در این مدت البته سعی می کردم داروها را سر وقت بخورم، قرنطینه و استراحت مطلق را رعایت و از خوردن مایعات، میوه ها و داروهای گیاهی دریغ نکنم تا روند بهبودی ام سریع تر انجام شود اما آنچه که می توانم درباره بیماری عرض کنم چموش بودن این بیماری است که با وجود بهبودی ظرف یک روز، در روز بعد با هجوم ویروس به اندام دیگر بدن مواجه هستید و باید دوره درمان تمام شود.

این خبرنگار در ادامه از علائم شدید بیماری می گوید: خشکی گلو و تشنگی مفرط، لحظه‌ای رهایم نمی کرد، هیچ میلی به خوردن غذا نداشتم، تب بالا و خشکی گلو حتی در نیمه‌های شب باعث می‌شد از خواب بیدار شوم و مجبور می شدم، مقدار زیادی آب بنوشم.

میرزا اسدی خاطر نشان می کند: حس بویایی ام را به طور کامل در هفته دوم بیماری از دست داده بودم و هنوز بو و طعم غذاها را احساس نمی کنم، درد کلیه‌ها و پهلو و تکرر ادرار از دیگر عوارض این بیماری است که بعد از هفته اول به سراغم آمد. بعد از آن هم مشکلات گوارشی اعم از نفخ معده و تهوع و اسهال که اشتهایم را به صفر رسانده بود، و تمام بدنم درگیر این بیماری شده بود.

این خبرنگار رفسنجانی از فشارهای عصبی در مدت زمان بیماری می گوید: کرونا به شدت سیستم عصبی انسان را درگیر می‌کند، یک نوع حس بی‌قراری، بی‌خوابی و فشارهای مزمن عصبی در طول شبانه روز با بیمار همراه است که به تدریج فروکش می‌کند.

این خبرنگار ادامه می دهد: خوشبختانه ریه‌هایم در طول بیماری سالم ماند و درگیر نشد، و ریه هایم از خطر عفونت در امان مانده است.

میرزا اسدی با بیان اینکه تنها داروی ویروس کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است، می گوید: ویروس کرونا در حال حاضر هیچ دارویی ندارد و قرص‌های پیشنهادی برای ضعیف‌تر کردن ویروس در داخل بدن به منظور بالابردن قدرت تهاجمی گلبول‌های سفید است، فردی که از سیستم ایمنی خوبی برخوردار باشد، بدون هیچ زحمتی این ویروس را دفع می‌کند و کسانی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، یک دوره بیماری را با علائم مختلف و متفاوت طی می‌کنند و افرادی که به هر دلیل از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردارند دچار شرایط حادتری می‌شوند و ممکن است خدای ناکرده جان خود را از دست بدهد.

وی نداشتن استرس را در زمان بیماری بسیار مهم ارزیابی می کند و می گوید: در هر صورت حفظ خونسردی، خوردن سوپ و مایعات فراوان و نوشیدن انواع دمنوش‌ها از قبیل دمنوش آویشن، آویشن و شلغم برای کمک به کاهش علائم بیماری و بهبود آن توصیه می‌شود که البته تجربه شخصی من است.

زندگی با کرونا، شرایط خاص خود را دارد

به حتم کرونا خیلی از ما را خسته کرده و زندگی عادی مان را دستخوش تغییر کرده است اما همه ما خوب می‌دانیم که راهی جز تحمل این وضعیت را نداریم ولی باید این را در نظر داشته باشیم که زندگی با کرونا، شرایط خاص خود را دارد و باید نکاتی را رعایت کرد تا این ویروس از جامعه رخت بربندد.

میرزااسدی با بیان اینکه نبایستی کرونا را دست کم گرفت، بیان می کند: با مثبت شدن تست کرونا چهارده روز قرنطینه خانگی و عدم حضور در محل کار به من ابلاغ شد؛ البته به ناچار و در روزهایی از بیماری و به علت وخامت حال، حتی توانایی پیگیر کردن اخبار را نداشتم چه رسد به کار کردن و تایپ خبر و … که حتی نمی توانستم یک خط خبر بنویسم.

این خبرنگار اضافه می کند: از مردم می خواهم برای جلوگیری از شیوع موج چهارم کرونا بیش از پیش پروتکل ها را رعایت کنند چرا که احتمال برگشت محدودیت های کرونایی در همه سطوح برای شهرستان متصور است.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری از موج چهارم بیماری کرونا، مردم باید همچنان به رعایت پروتکل‌ های بهداشتی پایبند باشند، خاطر نشان می کند: با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شست‌وشوی مرتب دست‌ها مجال بازگشت و ایجاد شرایط پیک کرونا را به ویروس کووید- ۱۹ ندهیم. شهروندان حتما از دورهمی و حضور در اجتماع تا زمان عبور از شرایط ویژه کرونا پرهیز کنند.

میرزا اسدی در ادامه اضافه می کند: آغاز واکسیناسیون ابتدای مسیر مقابله با شیوع کرونا بوده است و بر اساس داده‌های موجود تا زمانی که ۷۰ درصد جامعه واکسیناسیون نشود، ایمنی در مقابل با ویروس کرونا پدید نخواهد آمد.

وی به کرونای انگلیسی هم اشاره می کند: شیوع کرونای انگلیسی خطری جدی برای مناطق مختلف کشور از جمله رفسنجان است که باید جدی گرفته شود. امیدوارم واکسیناسیون مؤثر باشد اما تا زمانی که امکان واکسیناسیون عمومی انجام شود، همه باید مراقب باشیم و توصیه‌ها برای قطع زنجیره کرونا را جدی گرفته و انجام دهیم.

اما نکته مهم این است که اگر مردم رعایت نکنند و در روزهای اسفندماه به فکر خرید شب عید و حضور در تجمع ها و رفتن به سفر باشند و نسبت به رعایت پروتکل‌ های بهداشتی بی تفاوت باشند؛ مطمئنا در یک یا دو هفته آینده شاهد افزایش موارد مثبت کرونا خواهیم بود که اگر کرونای انگلیسی هم در رفسنجان شیوع پیدا کند به حتم مهار آن خیلی سخت تر از ویروس قبلی خواهد بود.

اما شهروندان کافیست صحبت‌های این خبرنگار را که روزها و ساعت ها با بیماری کرونا درگیر بوده است را با دقت بخوانند که تا چه اندازه این بیماری سخت است و اگر شانس بیاورند و بیماری شدید نباشد؛ اما تا بهبودی کامل، ویروس کرونا جان آدمی را به لب می رساند و حتی بعد از بهبودی نسبی، باز هم عوارض این بیماری با آدمی خواهد بود.

همه از ماندگاری این ویروس رنج آور خسته شده ایم اما شرایط فعلی را باید درک کرد و با یک مدیریت خاص دوران کرونایی جلو رفت تا کمترین آسیب‌ به خانواده هایمان وارد شود تا همگی به سلامت از این گردنه سخت عبور کنیم.

گزارش_شایوردنیوز

دکمه بازگشت به بالا